Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KaIarepa

Jak roznosic cv po firmach

Polecane posty

Gość KaIarepa

Mam pytanie odnośnie roznoszenia cv po różnych firmach. Jak to robic najlepiej? W moim regionie jest mało ogłoszeń i musze coś sama zadziałać albo nic z tego nie będzie. Jakies 2 miesiące temu zraziłam się do tego całego roznoszenia cv ponieważ, pisałam do tego list motywacyjny a jednocześnie starałam się coś wiedzieć o firmie zanim tam poszłam i po paru razach jak mnie odesłano stwierdziłam że marnuję czas. Koleżanka mi doradziła żeby roznosić samo cv gdzie się da i czekać na odzew. Nie interesuje mnie praca w jakiejś konkretnej firmie tylko jakakolwiek praca, z czego w takim razie powinnam się przygotować. Jak wy roznosiliście cv po firmach, z listami motywacyjnymi i odpowiednim przygotowaniem czy po prostu samo cv by wystarczyło i ewentualnie powiedzieć co chcę robić czy przedstawić jakies swoje zalety.

Gość KaIarepa
Tak tez próbowałam robić ale właśnie lepiej chyba wysyłać z listami motywacyjnymi a jednak napisanie czegoś zajmuje trochę czasu, i trzeba by uzasadnić chyba na jakie stanowisko, co bym chciała robić. do tej pory starałam się pisac te listy motywacyjne ale wysłałam kiedyś parę samych cv z krótką notatką że szukam pracy i że chciałabym się zajmować powiedzmy praca biurową i mi odpisywali że mnie dołącza do bazy danych nie wiem czy to szczęście czy co, a jak pisałam listy to nie było żadnego odzewu i nie wiem co lepsze

Prawda jest taka, szukanie pracy to żadna przyjemność! To jest chyba najbardziej demotywujące zajęcie na świecie. I wszystkie te stresujące rozmowy kwalifikacyjne. Powodzenia 🖐️