Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladowa wdowa

mama mojego chłopaka - drogie prezenty

Polecane posty

Gość czekoladowa wdowa

hej, mam taki mały 'problem' chociaż nie wiem, czy można to tak nazwać. chodzi o mamę mojego chłopaka. jest naprawdę miłą osobą. ale ... zawsze jest to ale. chodzi o to, iż dostaję od niej prezenty... i to dużo, drogie perfumy, które kosztują trochę ponad 100 zł, piżamy, kosmetyki, itp. nie byłoby to dziwne, gdyby nie to, że ona robi mi takie prezenty, a mój chłopak od niej nic nie dostaje, ona nie daje mu pieniędzy, a inwestuje w jego siostrę (to normale) i we mnie (raczej nienormalne). nie chcę jej zwracać uwagi, bo nie chcę jej podpaść, nie chcę żeby się obraziła. raz odmówiłam, to wcisnęła mi na siłę albo mój chłopak przynosił mi później do domu. moi rodzice też robią prezenty mojemu chłopakowi i to dość często, ja również, ale moi rodzice mnie nie olewają ... nie wiem co robić .

Gość zostaw go.
jeśli nie potrafi powiedzieć matce ,że ma nie kupować tobie drogich prezentów bo sobie noie życzysz to znaczy,że jest mamimsynek i taki już zostanie. Matka pewnie też uważa go za ciapę więc myśli ,że kupi mu żonę za drogie prezenty. Nie daj się wciągnąć w tą grę dziewczyno.

Gość czekoladowa wdowa
od razu zostaw. ja z nim nawet nie rozmawiałam na ten temat ... i nie chcę, bo on już i tak ma zbyt wiele problemów z nią. ale moim zdaniem perfumy za 150 zł to przesada...

Gość wujek rada
po prostu porozmawiaj z nim albo jego mamą powiedz że to bardzo miłe ale nie zręczne i że wolałabys by nie kupywała ci tak drogich prezentów... itp.

Gość zostaw go
no to go nie zostawiaj! bierz prezenty i nie udawaj ,że cię to krępuje!!!!!!!!!!!!!!!!!

powinnas z nia porozmawiać, że cię to troche krępuje z drugiej strony może kobieta traktuje cię jak synową czyli druga córkę, nie wiem...

Może jego mama chce dać swojej córce i teraz też Tobie to czego ona nie miała ;-) może u niej było tak że faceci dostawali zawsze coś a ona nic nie miała i sama musiała to zdobyć, i dlatego teraz wywyższa was kobiety, bo ma możliwość dawania ;-) Może porozmawiaj z nią, powiedz że miło Ci że Cię obdarowuje, ale chciałabyś wiedzieć dlaczego to robi ;-)

Gość czekoladowa wdowa
'zostaw go' weź się zastanów co Ty piszesz . mam zerwać z facetem, z którym jestem dwa lata, przez to, że dostaję prezenty od jego mamy i czuję się niezręcznie ?? od niego też dostaję prezenty, kwiaty, zaprasza mnie gdzieś. więc nie rozumiem czemu piszesz, że jego matka chce mu kupić żonę.

Gość tak mysle
kiedys jak pojdziesz z nia na jakies zakupy i ona ci cos sprobuje kupic to wtedy mozesz w jakis sposob delikatny zasugerowac by kupila cos dla jej syna albo sama cos przy niej kup dla niego.....jesli jest inteligenta to zrozumie aluzje a jesli nadal bedzie obojetna wobec niego to zapytaj wprost w sklepie czy cos dla niego tez kupi....:-)