Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koola

DZIENNIK REGENERACJI WŁOSÓW

Polecane posty

Gość koola

Witam bardzo serdecznie wszystkie wizazanki ! Pomyślałam, ze może fajnie by było gdyby powstał wątek odnośnie naszych codziennych zmagań związanych z odbudową, regeneracją włosków. W tym wątku będziemy zapisywać co dobrego zrobiłyśmy/zrobimy w ciągu dnia dla naszych włosów. pozdrawiam i licze na rozwiniecie watku. ;)

Ja dzisiaj wysmarowalam skore glowy (i rzesy;p) olejkiem rycynowym rano, i zamierzam tak siedziec do jutra rana:) bo nigdzie sie dzisiajnie wybieram:) tak czytalam o tym olejku na forum wiec postanowilam sprobowac:)

Gość lola1985
a ja wypije pokrzywe ponoc dobra na wloski;)

Gość tez mi wloski leca
ja bire skrzypowit od 2 tyg.na razie nie pomaga :( tak jak teraz nigdy mi wlosy nie wypadaly slyszlalam,ze surowe jajo dziala.no nic musze wszystkiego sprobowac

Gość poradze to dziala
· Włosy nie będą się przetłuszczać, jeśli systematycznie będziemy je płukać w płukance z mięty i pokrzywy. Płukankę należy przygotować mieszając po łyżce suchej pokrzywy i mięty i zalewając je wrzątkiem. Po odcedzeniu tym płynem spłukujemy mokrą głowę. Na włosy suche i zniszczone dobrze działa kompres z oliwy z oliwek. Napierw należy trochę rozgrzać olej, potem nakładamy go na włosy, które zawijamy woreczkiem foliowym i owijamy ręcznikiem. Po 30 minutach kompres zmywamy pod bieżącą wodą z szamponem. Jeśli masz słabe włosy z tendencjami do wypadania, to wypróbuj maseczkę z piwa i żółtka. Najpierw trzeba dwa żółtka wymieszać z trzema łyżkami piwa do konsystencji papki, którą nakładamy na włosy i owijamy woreczkiem foliowym. Po pół godzinie zmywamy ją pod bieżącą wodą i myjemy włosy szamponem Dobre rady: - Zażywanie przez dwa miesiące tabletek ze skrzypa polnego dobrze wpływa na odżywienie i wzmocnienie cebulek włosów. - Po myciu włosy zwiększają objętość. Dlatego najpierw je należy wysuszyć, a dopiero potem rozczesywać, aby ich nie uszkodzić. - Aby poprawić ukrwawienie skóry i dotlenić cebulki włosów, należy codziennie przez kilka minut masować skórę głowy.

aa ja oprocz tego bire Capivit piekne wlosy, przestalam prostowac wlosy. Naprawde musze przyznac ze od tego czasu odrzyly:)

Gość
Ile Wam włósów dzinnie wypada??

Gość auamojzab
A ja zeby moje wlosy byly gladkie myje je w cytrynie :) po umyciu szamponem gdy juz splukam wlosy wylewam na nie sok z 1 cytryny masuje, chwile zostawioam splukuje dobrze i.. są cudownie głaaddkiiiee :) dziala nie tylko na blond!

Gość koola
ja uzywam maski do wlosow Kallos mleczna.owijam wloski folia i nakladam cieply recznik. siedze jak najdluzej:) na koncowki nakladam serum z avonu - rewelacja! dzisiaj zakupilam jedwab lecz o efektach jeszcze nie mam co pisac. i od dzisiaj pije pokrzywe:)

Gość a ja je regukarnie podcinam
i sa zajebiste

Gość myję je szamponem
czasem nakładam odżywkę lub jedwab, podcinam średnio co 6 mcy i wyglądają fantastycznie :)

Gość koola
pozazdroscic;/ moje niestety wymagaja regeneracji

z tym podcinaniem to sie zgodze, ja na sile chcialam zapuscic i az sie kruszyly. a po podcieciu wlosy naprawde odzywaja:)