Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agness90

pochwa z przegroda ?

Polecane posty

Gość agness90

witam. mam 19 lat i do tej pory uzywalam podpasek, poniewaz tampony to dla mnie totalny extreme. ale od pewnego czasu chodze na basen i teraz trudno sie bez nich jednak obejsc. moj problem polega na tym, ze zanim zabralam sie za wlozenie tamponu, to kucnelam i w lusterku obejrzalam dokladnie 'gdzie, co i jak'. troche sie zdziwilam, bo moja pochwa ma... przegrode? nie wiem jak to nazwac. nie zobaczylam 'jednoznacznego wejscia'. tak jakby 'dziura' byla zarosnieta.. nie mam pojecia jak to opisac. jestem dziwica, nigdy z moim 'kroczem' nie mialam blizej do czynienia, wiec dzisiaj przezylam maly szok. przepraszam za takie slownictwo, ale trudno jest opisac stan wlasnej pochwy. bardzo prosze o jakas odpowiedz, nie wiem co mam robic. pozdrawiam.

Gość boze bozeqwert
to nie cewka tylko blona dziewicza idioto. nic sie nie martw dziewczyno, wejscie do pochwy jest zarosniete blona dziewicza, ktora powinna miec w sobie jedna( lub wiecej) dziure zeby mogla wyplywac krew miesiaczkowa. :)

Gość pytanie ....
zresztą nieważne. to co widzisz to ujście cewki moczowej. A jak masz wątpliwości to zapytaj ginekologa

Gość blabla blabla
idiotą to ty jesteś, błony dziewiczej nie widać "z zewnątrz"

Gość agness90
umiem odroznic cewke moczowa od pochwy. a blona dziewicza nie jest czasem glebiej? ta 'przegroda' jest wrecz na wierzchu, wyglada to jak zrost jakis. nie wiem czy tak wyglada blona dziewcza... ale dziekuje bardzo za odpowiedz. :)

Gość pytanie ....
zamiast się męczyć watpliwościami zapytaj ginekologa przy okazji wizyty

Gość uf875
Przecież błonę dziewiczą widać z zewnątrz. Wy myślicie, że gdzie ona niby jest? :O

Gość szurumburumszurum
córka koleżanki (13 lat) miała zrośnięte wargi sromowe mniejsze,sama sobie wypatrzyła w lusterku i zgłosiła problem matce,że nie ma wejscia do pochwy,na szczęście nie miała jeszcze okresu,ginekolog zalecił smarowanie jakąś maścią i się wargi rozkleiły dziwne jest to,że taka przypadłość występuje u małych dziewczynek i rodzice to wyłapują przy pielęgnacji dziecka,nie mam pojęcia,czy koleżanka nie zagłębiała się tak przy myciu dziecka,czy to później się posklejało... może u Ciebie jest coś podobnego? tylko,nie tak całkowicie masz sklejone? (no bo nie masz kłopotów z miesiączkowaniem) (a przy okazji kłopotów koleżanki z córką szukałam wiadomości w necie i gdzieś na rysunku widziałam,że błona dziewicza jest dosyć blisko wejscia do pochwy-może można ją jednak zauważyć? w dodatku ma różne kształty,może być jej więcej,lub mniej,czasami zdarza się tak,że jest taka gruba,że lekarz musi interweniować) ja bym na razie nie panikowała,tylko wybrała się do ginekologa,żeby popatrzył,czy wszystko jest ok :-)

Gość uf875
Oczywiście, że błona jest tuż przy wejściu do pochwy! Każda z Was (dziewic) może ją sobie obejrzeć. Autorko, w necie są zdjęcia (albo rysunki). Poszukaj sobie i obejrzyj ;)

Gość tezmialamtosamo
Mialam to samo co ty. Jednak przekonalam sie o tej przegrodzie dopiero przy wspolzyciu. Jesli jeszcze nie rozpoczelas zycia seksualnego, radze szybko wybrac sie do ginekologa. Operacja usuwania przegrody jest darmowa. Używanie tamponów często się przydaje, a przegroda to rzeczywiscie wielki problem. Sama sie zastanawiam teraz jak moglam byc tak glupia zeby nie badac swojego ciala. Niektore dziewczyny postepuja tak samo, a potem noc poslubna to istny koszmar!

Gość agness90
dziekuje wam serdecznie za wszystkie odpowiedzi :) jeszcze raz spenetrowalam sie dzisiaj przed lusterkiem i mam pytanie. wiem ze blona dziewicza to blona sluzowa, ale czy ona wyglada tak jakby element skory? bo to o co mi chodzi, jest rozowe i ma dwie dziury. wiec do tej pory myslalam, ze to pomiedzy nimi to ta przegroda, ale teraz sie zastanawiam nad ta blona. czy wiec blona dziewicza jest rozowa? :)

Gość agness90
zabawne. myslalam, ze blona dziewicza nie wyglada jak element skory. :)

Gość przerywaaczkka
Również uważam, że to błona dziewicza, chociaż nie do końca wiem, czy jest ona różowa. :)

Gość RITTAA
Jeśli chcesz się wszystkiego dowiedzieć na 100% to zrób nam zdjęcie tej przegrody w pochwie i Ci dokładnie powiemy. Nie musisz pokazywać nam twarzy czy innych cech rozpoznawczych, ale widok samej cipki z tą przegrodą. Ja jak miałam problem z łecztaczką, która była za duża, to zrobiłam zdjęcie umieściałam na forum i wszystkiego się dowiedziałam. miałam pond 369 odpowiedzi w tym temacie, a ponad 100 propozycji popieszczenia. Jak to samemu zrobić proste, kładziesz aparat foto na podłodze kucasz jak do sikania i pstryk-jest zdjęcie. Ponieważ nikomu nie pokazywałaś, to nikt nie pozna twojej cipki, będzie anonimowa.

Gość agness90
moze to dobry pomysl. ;) postaram sie to jakos skombinowac.

Gość ohyda zaraz sie porzygam
:O :O

Gość olka.........
Hej, ja też męczyłam się z przegrodą...Zaczęło się od problemów z używaniem tamponów...też popatrzyłam w lusterko i nie wyglądała to jak błona a jak normalna różowa półcentymetrowa tkanka, skóra... Ginekolog usunął mi ją chirurgicznie, rana goiła się miesiąc, po zabiegu nie odczuwałam dużego bólu, trzeba było tylko uważać przy higienie, żeby tego nie urazić. Od tamtej pory nie mam żadnych problemów z tamponami. Dodam, że przed zabiegiem krwi na podpasce zawsze znajdowało się więcej po jednej stronie, z prostego powodu że przez większą dziurkę wyciekało jej więcej a wcześniej jakoś się nad tym specjalnie nie zastanawiałam. Dodam, że przy takiej przegrodzie jest problem także z współżyciem, próba współżycia powoduje baardzoo duży ból a gdy podczas stosunku dojdzie do przerwania tej skóry może wystąpić silne krwawienie...dlatego trzeba to jak najwcześniej usunąć chirurgicznie dla własnego komfortu... (Nie jest to błona dziewicza choć na początku często jest z nią mylona i pierwsze informacje znajduje się pod hasłami separate hymen, septate hymen - większość stron w j. ang.)

Gość donek
Czym się przejmujesz jaki ginekolog i grzebanie skalpelem, poproś swojego chłopaka, aby przedziurawił penisem i po kłopocie, a jeśli to nie pomoże to jesteś wyjątkiem masz dwie dziurki aby zaspokoić dwóch facetów, co się żadko spotyka możesz zrobić na tym fortunę, bo możesz trzech zaspokoić w tym jednego analnie. Chciałbym taką dziewczynę mieć z dwoma dziurkami do ruchania.

Gość m21m
Posłuchać się internautów i po prostu zejść na dno. Ludzie.. Jaka błona?! Jakiś czas temu przeżyłam to samo. Nie mogłam wyjać tamponu i wpadłam w panikę,gdy tylko go wyjęłam pojechałam do ginekologa i okazało się,ze to naturalna przegroda,ale bardzo przeszkadzająca przy stosunku itd. Trzeba ją usunąć .

Gość aga880
Czesc. Mam pytanie do dziewczyn, które miały usuwaną przegrodę! Ja niestety dowiedzialam się ze tez ją mam! Powiedzcie mi proszę jak wygląda taki zabieg?

Gość madlen6
Też mam przegrodę i w kwietniu bd miała zabieg. W zasadzie cieszę się, ale mam kilka pytań, na które lekarz nie umiał mi odpowiedzieć. Czy jesteście zadowolone po zabiegu? Czy ma to jakiś wpływ na jakość współżycia?

Gość aga880
madlen6, powiedz kiedy dokładnie masz ten zabieg? będę czekała na informację od Ciebie. Wiesz jak ma to wyglądać? ja właśnie jutro chcę iść do ginekologa, żeby mnie skierował na zabieg.

Gość gość
ja mam tak samo i strasznie sie tego boje mam dopiero 17 lat ;( i mówiłam o tym mamie ale ona to olała i stwierdziala zebym ne widziwiała ze mi nic nie bedzie ze to błona dziewicza albo ze moge pupkać sie z dwoma na raz i nie wiem co robic :((

Gość gość
wszyscy chlopcy wypowiadajacy sie tutaj to totalni idioci... skąd możesz niby wiedziec jak to wszystko wygląda??? Dziewczyno, to przegroda w pochwie, idż do ginekologa. Można to usunąc, jest to zabieg nieinwazyjny. W żadnym wypadku z tym nie współżyj!!! Boli jak cholera...