Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka6

Proszę o pomoc osoby które znają język niemiecki

Polecane posty

Do napisania mam zadanie.. Oczywiscie napiszę sama jednak proszę o sprawdzenie ponieważ nie znam dobrze języka niemieckiego :) Zad1. Po powrocie z podróży piszesz do mieszkającej w Niemczech koleżanki e-mail, w którym informujesz ją: -dokąd i jakim środkiem lokomocji pojechałaś -jak przebiegała podróż i co się nieoczekiwanie wydarzyło -jak próbowałaś rozwiązać problem i kto Ci pomógł -że za rok planujesz podobna podróż i proponujesz odbyć ją wspólnie Droga Kasiu Tydzień temu byłam na wycieczce w Austrii.Zwiedzaliśmy Wiedeń.Pojechałam tam autobusem.Podróż była strasznie męcząca.W połowie trasy przebiła się nam opona na szczęście nasza grupa była zgrana i wspólnie z kierowcą wstawiliśmy nową :) Ogólnie wycieczka była wspaniała, planuję podobną podróż za rok mam nadzieje że pojedziemy tam razem? BUZIAKI Liebe Kasiu, vor einer Woche habe ich einen Ausflug nach Österreich gemacht.Dabei haben wir Wien besichtigt.Wir sind dorthin mit einem Bus gefahren.Die Reise war schaurig anstrengend. Halb hat sie die Straßen durchgebohrt sich uns der Reifen zum Glück war unsere Gruppe zusammengepasst und gemeinsam mit dem Autofahrer haben wir hineingestellt neu :) Allgemein war ein Ausflug herrlich, ich plane die ähnliche Reise in einem Jahr habe ich die Hoffnung dass sie dort zusammen fahren werden? Küsschen czekam na odpowiedzi jeśli jest coś źle proszę o poprawki dziękuje z góry! :))

Gość haribo macht kinder froh
troche pokretnie ale ogolnie moze byc,chociaz uwazaj na rodzajniki okreslone i nieokreslone No i takie zabiegi kosmetyczne Als wir die Hälfte der Reise hinter uns gehabt haben,ist eine Reife kaputt gegangen.Zum Glück hat unsere Gruppe zusammengehalten und gemeinsam mit dem Buslfahrer haben wir das Problem schnell gelöst. Alles in allem der Ausflug war herrlich, eine ähnliche Reise plane ich in nächsten Jahr.Ich hoffe,dass wir dorthin zusammen fahren werden.