Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Serduszko małe

UZASADNIENIE o dofinansowanie kosztów nauki - PROSZę O OPINIE

Polecane posty

W związku z tym, iż niestety jestem osobą niepełnosprawną, mam możliwość o czym wcześniej nie miałam pojęcia- dofinansowania kosztów nauki. Muszę to uzasadnić, dlaczego potrzebuję dofinansowania i jeśli dobrze to uzasadnię, mam możliwość zwrotu kosztów poniesionych w roku akademickim. Proszę o opinię i ewentualne poprawki. W związku z dużymi kosztami studiowania jakie ponoszę, proszę o dofinansowanie kosztów nauki. Dofinansowanie pozwoliło by mi na kontynuację studiów II stopnia i tym samym uzyskania tytułu magistra. Od marca tego roku jestem osobą bezrobotną. Od marca poszukuję pracy bezskutecznie. Nie ma jej ani w moim mieście ani w miastach pobliskich. Sytuacja jest dla mnie frustrująca, ponieważ mieszkam sama i brakuje mi pieniędzy na życie i na opłaty. Rodzice mają tylko jeden malutki pokoik- tj.28 m2 więc nie mam możliwości na powrót do Nich, bo nie ma miejsca. Dofinansowanie ze strony PFRON umożliwiłoby mi kontynuację nauki. Umożliwiłoby mi również w zaopatrzenie w przedmioty ułatwiające naukę w tym materiały biurowe. które w tym roku będą niezbędne ponieważ piszę pracę dyplomową. Ze względu na utrudnioną komunikację środkami transportu, na uczelnię dojeżdżam samochodem osobowym. Zajęcia mam w takich godzinach, że trudno byłoby mi na nie dotrzeć, bądź wrócić do domu. Dofinansowanie pozwoliło by mi pokryć koszty dojazdu - załącznik nr ... Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

Gość wow ow ow
nie musisz wyjaśnić na czym polega Twoja niepełnosprawność?