Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszkezaniepokojona

Trzymanie główki a 3msc dziecko?

Polecane posty

Gość troszkezaniepokojona

Witam. Mój syn ma 3msc i tydzień. Ciekawi mnie od kiedy dziecko trzyma tak sztywno glowę ze nie trzeba jej juz przytrzymywac przy noszeniu? On owszem trzyma juz w miare sztywno bo przy wyciąganiu z lozeczka mozna go juz trzymac pod paszki lekko tylko kciukiem podtrzymując glowke, jak posadze go czasem na kolanach tez ją trzyma ale zdarza mu się jeszcze ze poleci mu do przodu np trzyma trzyma prostu a nagle bum i tak do przodu opadnie. Czy to nromalne?? Dzieki za rady.

normalne, ze tak nagle opada i Ty nie powinnas dopuszczac do tego. Jesli juz sadzasz sobie na kolanach, to powinna byc to pozycja pol lezaca.

Gość Scholastka21
mój synek tez tak miał jak miał trzy miesiące, jak go trzymałam to główke miał luźną i cały czas na jedną strone mu leciała, chciałam z nim iśc do ortopedy ale stwierdziłam że poczekam jeszcze dwa tygodnie, w tym czasie często układałam do na brzuszku na łóżku lub na brzuszku na swoich kolanach, w tej pozycji lepiej podnosił główkę, nosiłam go tez troszkę nie wiem jak to opisać, twarza do podłoża tak jak bym chciała się z nim bawic w samolocik, i to wszystko sprawiło że w ciągu dosłownie 2,3 tyg pieknie zaczał trzymac sztywno główke. ale pamietaj ze każde dziecko rozwija się inaczej :) pozdrawiam

Gość kazde dziecko
kazde dziecko jest inne i ma swoj rytm rozwoju wiec spokojnie moja juz trzymała sztywno głowke a kolezanki jak miala 2 miesiace jak miala 4 to siadała, a kolezanki duzo pozniej dzieciaczki sa w tym samym wieku roznica kilku dni teraz maja po 2 latka i nie ma zadnej roznicy jezeli chodzi o umiejetnosci ....... daj mu sie rozwijac w jego tempie :)