Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córeczki

do mam karmiacych piersia

Polecane posty

Gość mama córeczki

czy takie menu jest dobre dla 7,5 m corki? 6.00-mleko z piersi 9.00- przecier owocowy 12.00-obiadek 14.30-mleko 17.30-kaszka 19.30-mleko w nocy mleko 1-2 razy. a jak u was? jakies inne rady?

Gość karmelek28
w nocy to jeśc już nie powinna- dawaj więcej kalorycznych rzeczy a nie tylko mleko i mleko- może obiad dwudaniowy

Gość kingahgh
moja tez je jerszcze w nocy

Gość według mnie za dużo
tego mleka i ograniczylabym to karmienie w nocy.

Gość mama córeczki
to co proponujecie? No ale w nocy budzi sie to co mam zrobic? Czasem zadziala woda, smoczka nie lubi:( Obiad 1daniowy jej wystarcza i tak je do na sile.

Gość mama córeczki
myslicie, ze wykluczyc jej to mleko z 14.30 i ok. 15.30 dac juz tylko kaszke? Ale do wieczornego mleka to chyba bedzie glodna?

Gość mytree
obiad jednodaniowy może i wystarcza,ale musisz dziecko zachęcac do nowych smaków i konsystencji

Gość mama córeczki
daje je drugie danie, zmieniam smaki. W jej wieku w schemacie jest napisane ,ze jedno danie. A co zamist mleka? Polećcie cos. A jakie jest wasze menu z tego wieku?

Gość hehe ale sie
usmialam z rad typu ograniczyc karmienie w nocy. moja córka jadła przez rok 2 razy w roku, 9 mies pija mleko z cyca, 3 mies kasze. teraz ma 18 mies i pije kasze ok 6-7 rano. autorko samo sie unormuje. jak dziecko chce jesc to daj w nocy, oczywiscie mozesz dawac tylko pic wode, jak to przejdzie to ok, ale jak nie to niestety rady nie ma tak jak na moją małą nie bylo, wrzaski 2h jak ją chciałam przetrzymac

Sporobuj dodac np. marchewke z jablkiem, ryz na twoim lub modyfikowanym mleku z jablkiem lub innym owocem, sa tez kaszki bezmleczne do przygotowywania z woda. Przecier owocowy co dajesz przed poludniem mozesz zrobic wlasnie z taka kaszka bezmleczna, by dluzej wytrzymal do obiadku. Ile je obiadu? Zjada 190g sloiczek? Ja jak karmilam piersia w nocy to moj syn wlasnie w dzien jadl mniej, by w nocy sobie nadrobic. Na noc owszem mleko, ale zageszczone kaszka lub kleikiem. Dziecko powinno spac dluzej, moze wtedy nie bedzie sie budzilo tak czesto na karmienie. No i sama spojrz...na samym przecierze owocowym corka wytrzymuje 3 godziny, na obiadku (podstawie dnia) tylko 2,5.

Gość hehe ale sie
jadła 2 razy w nocy oczywiscie nie roku

Wez takze pod uwage jak aktywna jest Twoja corka, moze potrzebuje czesciej a mniej? Kazde dziecko jest inne. Moj ma 10 miesiecy, czasem spi bez jedzenia, najczesciej jednak dostaje mleko, raz 200ml.

"w nocy to jeśc już nie powinna- dawaj więcej kalorycznych rzeczy a nie tylko mleko i mleko- może obiad dwudaniowy" Twoje dziecko kochana pewnie wyglada jak maly potwor:/ ... dziecko dopiero od dziewieciu miesiecy zaczyna powoli zjadac obiady z dwuch dan,a i takich jak widze jest niewiele:P i kalorie no wybacz ale nie sa najwazniejsze dla maluchow tylko pelnowartosciowe posilki.Wspolczuje twojemu grubemu dziecku:/

Gość mama córeczki
specjalnie daje na IIsniadanie tylko przecier, bo inaczej by obiadku nie jadla. a obiad o 121.00- trak jak w przedszkolach.

Gość mama córeczki
zjada 130ml.

co do karmienia w nocy dziecko,ktore nie ma jeszcze zebkow lub np...jednego moze spokojnie pic mleko w nocy.jesli mamaie nie przeszakdza nocne karmienie to nich sobie karmi co was to obchodzi mamusie??Ale jesli juz dziecko ma zeby i pije w nocy mleko to mama naraza zabki dziecka na prochnice.jesli dziecko ma zeby zrezygnuj z nocnego karmienia to trudne ale jak bedziesz konsekwentna szybko sie oduczy.jesli juz ma te zeby to mozesz jej podawac kawalki owoca do jedzenia np na podwieczorek(banan,jablko itp)niech sie uczy juz gryzc.Dawaj chclebek z maslem niech pomieli sobie.Do zupek mozesz dodawac kluseczek albo kaszy manny albo innej kaszy.Jest wiele pomyslow.mozesz zrobic kisiel wlasnej roboty.Mozesz podac jakis budyn na modyfikowanym.Pomyslow znajdziesz setki w gazetach w internecie.Cyc jest zawsze na zadanie jak pamietam.

Gość mama córeczki
ma 2 zeby. podajcie przyklady menu. a jak oduczyc jedzenia w nocy?

Gość podnoszeeeeeeeee

Gość podnoszeeeeeeeee