Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonorkaaaaa

czy mozna podarowac srebrny krzyzyk ukochanemu ?

Polecane posty

Gość eleonorkaaaaa

jedni mowia ze to pecha przynosi, a ja myslalam ze powinien go chronic jak to ejst ?

Jasne! To świetny prezent. Ja sama swojemu podaruje. Krzyzyk ma chronic. Nie wierz ludziom,ze przynosi nieszczescie. Eks mojego brata dala mu sam lancuszek bez krzyzyka, bo twierdzila,ze przynosi nieszczescie- co za bzdury!

Gość eleonorkaaaaa
to sie cieszę bardzo ! dziekuję za odpowiedź:)

Gość McD
Powiem tak: jestem katolikiem i dlatego wypowiem się w ten spsób. Krzyżyk nie jest jakimś amuletem, czy ozdobą. Jeśli daje go osoba wierząca osobie wierzącej, to spełnia swą "funkcję" (czyli znak wiary i wyznania). Jeśli chcesz, by to był znak, że ta osoba wierzy, lub Ty wierzysz,a druga podchodzi do tego sceptycznie, to zastanów się, dlaczego chcesz go dać. Krzyżyk nie powinien być dawany "ot tak sobie" bo teraz moda czy coś podobnego. Musi być dany z przekonaniem. (wybaczcie, ale jestem nie tylko wierzącym katolikiem, ale także pratykującym). Pamiętaj też, że osoba, która ma go nocić, musi go poświęcić zanim zacznie go nosić. Wystarczy pójść do księdza z prośbą o poświęcenie krzyżyka (nie, nie biora za to opłaty, jeśli ktoś o tym myśli). Jeśli nie ma możliwości, żeby ksiądz poświęcił, wystarczy włożyć go do wody święconej przy wejściu do kościoła. Pozdrawiam

Gość mowia ze jak podarujesz komus
krzyzyk to dajesz mu krzyz na plecy...