Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żaba bordo

jaka temperatura w pokoju niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość
temat stary ale moza jakaś swiezo upieczona mama ma wątpliwości to temperatura musi byś "pokojowa" najlepiej ok 25 stopni. mówimy o NIEMOWLĘCIU. do tego ciepło ubrane powinno być, po kąpieli koniecznie czapeczka - u nas była całą dobę. takie maleństwo szybko się wyziębia ma niewykształconą regulację temperatury ciała.

Gość gość
*niemowlęciu do miesiąca czasu(noworodek)

Gość gość
Chyba Cie kobieto porypalo zdrowo ze w 25 stpniach jeszcze dziecko W DOMU w czapce trzymasz. Ubierz se czapke i w niej siedz jak taka madra jestes. Nie wiem skad takie bzdury wiesz ale nie powielaj ich bo ktoras matka poslucha i bedzie nie dosc ze miala cale dziecko w potowkach to jeszcze dziecko bedzie miec problemy z oddychaniem i sapke. Dziecko nawet noworodek powinno mec 20-22st max w pokoju a nie duchote 25 stopni. Mozna mu ubrac cieplejsze ubranko ale na pewno temperatura otoczenia NIE MOZE BYC TAKA WYSOKA kazdy pediatra to potwierdzi.

Gość gość
Aha dodam ze moja coreczka urodzila sie malutka i chudziutka niemal bez tkanki tluszczowej. 2720/50cm i na poczatku marca. I my zadnej czapeczki w domu nie stosowalismy. Do kapieli temperatura 23-24st do spania 21-22. Ta pani nade mna ewidentnie przegrzewa/la swoje dziecko.

Gość gość
Ja pytałam pediatry i też powiedziała ze temp w pokoju od 19-21 stopni. Ja mam średnio 23 stopnie bo jak mam mniej to wydaje mi sie ze jest zimno. tym bardziej ze mój maluszek sie odkrywa w nocy i budzi sie jak próbuje go przykryc. a śpi w pajacyku na długi rękaw. I tak mu dobrze. jak mi sie udało go przykryc to znowu był spocony. wiec jak tak mu dobrze to niech tak śpi :)

Gość Klaudia88888
Temperatura w pokoju na pewno jest uzależniona od wielu czynników od tego w co ubieramy nasze dziecko i po jaką kołderką ono śpi. Na tym blogu https://szwalniasnow.pl/zdrowa-temperatura-dla-niemowlaka/ ktoś ładnie opisał jak powinniśmy ubierać dziecko w zależności jaka temperatura panuje w pokoju.

Gość gość
U nas 23 chyba ze na zewnatrz upal to nawet powyzej 25 niestety.