Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oli21

zmiany mleka modyfikowanego

Polecane posty

jak czesto mozna zmieniac niemowlakowi mleko. moj syn pil juz hipp`a, nan, bebiko a teraz bebilon po ktorym robi zielona kupke. czy moge zmienic mleko nie mieszjac starego z nowym??

Gość ja daję albo Nestle albo Bebik
o zależy, które akurat jest tańsze i nie ma problemu

Gość mama malego Danielka
Zielona kupka po mleku modyfikowanym to normalna rzecz, wiec dlaczego chcesz mu znow zmienic mleko? Nie powinno sie dziecku tak czasto zmieniac mleka, jesli jego organizm je normalnie toleruje. Chyba, ze wystepuja reakcje alergiczne, a tak...nie rozumiem po co tak skakac z mleka na mleko? Uklad pokarmowy dziecka musi zawsze sie przyzwyczaic do nowego mleka, a to moze byc dla maluszka uciazliwe, wiec jesli dziecko dobrze toleruje mleko to powinno sie przy nim pozostac.

maly dostal wysypke na calym cierle. byc moze to nie od mleka. zmagamy sie tez z kolka dlatego staram sie znalezc odpowiednie mleko

Gość aniakaliiii
mój mały był od samego początku karmiony mlekiem Nan, miał kolki więc posłuchałam koleżanek i zmieniłam mu mleko - wymiotował, zmieniły sie godziny kolek , że szkoda było zachodu z ta zmianą -wróciłam do nan. Mój synek jest wcześniakiem z 30tci musiał przejść swoje z kolkami, alergiami- teraz ma 2, 5 roczku i wszystko jest ok. Wydaje mi sie , ze nie wskazana jest tak częsta zmiana mleka.

Ja podaje mojemu od 5dni Brbilon Comfort i zmienilam od razu nie stopniowo i nic mu nie jest. Wcześniej pil Bebiko. Zielone kupki to normalna rzecz mój takie robi już od drugiego miesiąca.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
a dlaczego tak czesto zmieniasz dziecku mleko ??? Ile maluch ma??? Ja nigdy nie mieszałam mleka, od razu zmieniałam na inne

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
kolka wystepuje u maluchów i mleko nie ma tu nic do rzeczy, polecam Ci mleczko Nan active, jest drogie ale świetne bo zawiera probiotyki

Gość gość
Ja juz tez 3 razy zmienialam mleko. Na poczatku moja corcia jadla mleko poczatkowe firmy Enfamil ale byla strasznie placzliwa potrafila plakac ale to drzec sie cale noce i w dzien tez przy tym podkurczala nozki. Lekarz stwierdzil ze normalna sprawa jest ze dziecko placze 3, 4 godziny dziennie ale ona darla sie duzo dluzej w sumie to za kazdym razem jak nie spala. Zmienilismy mleko z tej samej firmy ale na jakies takie za powinno eliminowac gazy i placzliwosc, nie powiem bo troche jej przeszlo ale jednak dalej sie darla a wiec teraz znowu zmienilismy tez na ta sama firme ale mleko sojowe bez lektozy dla delikatnych brzuszkow bo podejrzewamy ze moze nie tolerowac lektozy z mleka krowiego. Mam nadzieje ze teraz jej pomoze bo zwarjuje z tymi zmianami mleka

Gość gość
I Ja jak zmienialam to tez odrazu nie mieszalam. A kupki moja Wiktoria tez robie zielone ale lekarz mi powiedzial ze kolor kupki nie ma zaczenia (ze w mieszance moze byc duzo zelaza i z tad ten kolor)