Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaaammmm

Ile dać w kopercie na ślub od pary?

Polecane posty

Gość Jaaammmm

Moż ektoś się orientuje, żeby było w sam raz, dawno ni ebyłam na weselu, nie wiem

Gość a po co
dajesz na ile Cie stac !!!! tylko bez obciachu, jak idziesz sam/a to ok 300 zeta musisz wcis w kopertke

Gość sam/a i 300 zeta
????no widze,ze kafeteriusze to bogacze

Dajesz ile chcesz, to w końcu prezent więc nie musisz opłacać wstępu jak niektórzy myślą. Chcesz dać 100zł i na tyle cię stać to dajesz. Prezent ma być od serca a nie wymuszony "biletem wstępu"

Gość a po co
150 to mozesz dac na jednodniowe, ja zakladam, ze gostek/gosciowa idzie na dwa dni...no bez przesady..... za 1 osobe w lokalu taka mloda para placi 100 zeta

Gość przeciez pyta ile od pary
jak od pary to daj 250- 300 zł,

a co za róznica ile płacą? Zapraszają czy wymagają zwrotu? Bo chyba gość może dać prezent jaki chce nie musi opłacać obie miejsca na tej imprezie

Gość luiza pe
Opowiem wam coś ciekawego ; W sierpniu byłam z partnerem na slubie jego brata.Kiedyś, dawno przed ślubem planowaliśmy młodej parze dać 1000 zł. Wiedziała o tym matka przyszłego pana młodego i mojego faceta i pewnie przekazała dalej. niestety nasza sytuacja finansowa ostatnio ,właśnie przed tym slubem znacznie się pogorszyła, zaczęliśmy ciąć koszty ; zrezygnowaliśmy z pokoju w domu weselnym za 150 zł.. , ja postanowiłam ,że nie pódę na poprawiny, ponieważ nie miałam drugiej sukienki no i najważniejsze nowożeńcy dostali od nas tylko 500 zł. Koperta była niepodpisana ,beż żyzeń ponieważ mój ukochany nie raczył kupić kartki a ja szczerze mówiąc miałam to w D. Na drugi dzień dzwoni telefon. to PAN MŁODY oznajmia,że chyba ukradziono naszą kopertę, bo jest jedna niepodpisana ,ale w niej jest tylko pięć stów a nie tysiąc. Mojemu partnerowi zrobiło się głupio,zaczął sie tłumaczyć ,że odda resztę bo w dniu ślunu akurat nie mieliśmy kasy... No i oddał ... a oni wzieli . Do dzisiaj jestem w szoku jak można sie tak zachować. Ludzie sądzą po pozorach ,że mamy kasę i chyba tylko dlatego nas zaprosili

Gość a po cholere chwaililiscie sie
:o w ogole ta cala historia jest jakas zalsona, az wierzyc sie nie chce, w prawdziwosc, bo kto by ukradl koperte? kto by chwaili sie przed slubem ile da? a pozatym czy to jest zobowiazanie? masakra a co do tematu to tak 250-300 zl to taki standard min.

Gość luiza. pe
Żałosna , to wiem . Moj facet powiedział matce ,ze da 1000zł. Ta powiedziała drugiemu synowi ile ten dostanie. Ja dawałam kopertę ,to pewnie myśleli ,że ja wyjełam i schowałam sobie o mnie nie lubią . No własnie jak mozna ukraść kopertę ?

Gość jak można się tak upomnieć
??? :-(

Gość To dawanie w kopertach to
chyba sprawa dla CBA

Gość a jak kogos nie stac na to
-bo rozne sa sytuacje zyciowe-by dac 300 czy 500zl i da 200 to tragedia??tym bardziej,ze mlodzi bez wzgledu na wszystko tak bardzo prosza o przybycie??kazda para mloda cieszy sie z czegokolwiek,a jaksie to jeszcze zwroci to sa szczesliwi..dac 1000zl?trzeba naprawde byc dzianym

Gość miesiąc temu miałam swój
ślub. Przeważnie od par dostawaliśmy w kopertach 400-500 zł. Kilka osób było bez osób towarzyszących i od nich było po 200 zł. W każdej kopercie mieliśmy kartkę. Ale były też koperty po 800,1000, 2000- od babci. Nie dostaliśmy żadnego prezentu, same koprty, mimo, że nie sugerowalismy gościom, chyba że ktoś wprost zapytał, co chcemy. Każdy daje ne ile go stać. W sierpniu byłam z mężem na weselu kuzyna i daliśmy 400, ale gdyby nas stać nie było to dalibyśmy mniej.

powinnas dac na tyle ile cie stac slub to nie jest ze kto da wiecej i jak bedzie wygladal bo teraz tak ludzir niektorzy mysla.

Gość ANq25
Znajomi opowiadali kiedys ze u nich byly koperty z pociętymi kartkami...ludzie dawali żeby nie bylo ze nie daja...a jak jest duze wesele to trudno potem dojsc do tego kto był taki żalosny...

Gość w zasadzie tyle na ile
cię stać. Teraz standardem jest 300 zł od pary, ale jeśli np. studiujesz albo niewiele zarabiasz to i 200 będzie ok.

Gość w sierpniu daliśmy
300 zł od pary. Za rok mój brat się żeni - pomyślałam sobie, że jak co miesiąc odłożę 100 zł, to na prezent uzbieram 1200 zł - oni się ucieszą (mam nadzieję), a ja nie zbiednieję o te 100 zł/mc.

Gość forumowiczka87
w dobrym gescie wypada zwrocic za tzw,,talerz,, jak nie masz wiecej kasy

Gość dzięki za odpowiedzi

Myślę, że warto pomyśleć ile nowożeńcy płacą za gościa szczególnie, gdy nie są zbyt zamożni i np. biorą kredyt na wesele. Ceny wahają się w zależności od miejsca i poziomu lokalu i niestety stale rosną. W moim mieście (spore) to ok. 150-250 zł/osobę. Oczywiście wesela nie robi się po to, żeby zarobić, ale w sumie to początek nowej drogi życia i pieniądze zwykle się przydają. Do osób, które chciałyby napisać coś obraźliwego na temat kredytów weselnych itp. pamiętajcie, że czasem są spowodowane tym, że jest wiele osób, których państwo młodzi chcą zobaczyć na swoim weselu.

Gość my dajemy 200
u nas średnio też tak dawali,