Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i ja w koncu pytam Was

krzywienie obcasa

Polecane posty

Gość i ja w koncu pytam Was

Krzywie obcas zawsze w prawym bucie.Kiedys myslalam, ze to spowodowane jest wysokimi bardzo cienkimi obcasami, ktore nosilam.Niestety sie pomylilam mam obecnie buty na mocnym stabilnym obcasie 5 cm i juz skrzywilam prawy obcas.Dziewczyny jak tego uniknac czy sa jakies sposoby?Z jakiego powodu krzywie ten obcas....krzywo chodze?

Gość stare ale aktualne
mam tak samo jak autorka, ktoś doradzi?

Gość fffffffffff
up

Gość może ktoś coś doradzi
bo ja też tak mam :O

Gość dziś na pomarańczowo
zależy jak krzywicie te obcasy. wygięte jakby do tyłu, lekko "latające" świadczą o złamanej stalce, czyli albo krzywo chodzicie, nie umiecie, albo jesteście za ciężkie i stalka się łamie, albo po prostu słabe buty, źle zrobione. jeśli krzywicie na boki, tak, że obcas jakby się kładzie bokiem, to znaczy, że chodzicie bardziej po zewnętrznej stronie, ja tak mam, dlatego nie noszę cienkich obcasów, tylko grubsze, stabilniejsze i wszystko jest ok. na to raczej nie ma rady, ewentualnie można zanieść do szewca żeby wymienił stalki, ja tak robiłam kiedyś.

Gość nieladnie tak wstawiac
nic z tym nie zrobisz. Ja tak krzywię, i takze prawą nogą. Kiedys koleżanka mi zrobiła az zdjecie jak stoje,a stopa z butem wykrzywiona cała. Wywaliłam tamte buty ale z nowymi robie to samo. Trzeba świadomie starać sie isc i stac prosto, ale to sie zapomina.

Gość mondeo
chodzić dużo na palcach, a u ortopedy byłaś ?

Gość Myślałam, że tylko ja.
Ja mam tak ze po prostu flek ździeram tak, że jest bardziej zdarty z lewej strony prawego obcasa. Wiec jeśli chodzi o to, to sie dołączam ;/ Nie wiem jak ja to robie, ze prawą noge jakos krzywo stawiam. Lewą normalnie. Nie wiem jak to zmienic ;/ To jakaś masakra jest... Mam troche krzywe nogi, ale czy to przez to? :( Czy nigdy nie bede normalnie chodzic?

Gość no właśnie ja też tak krzywo
chodzę - ale tylko jedną nogą - w sensie, że druga ok, obcasy się nie krzywią, ścierają równo, a druga noga to masakra - obcas się krzywi i tak jakbym bokiem na nim chodziła :O dobija mnie to bo ciągle poprawiam tą nogę, staram się stawiać ją prosto, a wychodzi jak zwykle.

u ortopedy nie byłam. wiem od rodzinnego że mam skrzywienie kręgosłupa, skoliozę bodajże, ale powiedział, że nic się z tym nie zrobi.

ja też prawą nogę mam taką uciekającą właśnie. lewa ok.

Gość Myślałam, że tylko ja.
chyba pozostaje chodzenie z książką na głowie po domu i inne ćwiczenia ;/ Bo bez kitu nie wiem jak sie nauczyc normalnie chodzić na obcasie. Ja mam dodatkowy problem taki, ze wiekszość butów na mnie nie pasuje dobrze bo mam roz. 34, a z braku laku kozaki nosze 35 ;/ (ah, finanse..) Może to też przez to? Sama nie wiem co może być powodem tego, że tak kalecze.

Gość ortopeda i wszystko jasne
pewnie miałyście w dzieciństwie zwichnięte biodro i stąd krótsza jedna noga i skolioza właśnie mam tak i przez to zdzieram obcasy i wszystkie buty po zewnętrznej stronie

nie, nic z biodrem nie miałam, jedynie z obojczykiem ;) do tej pory jeden obojczyk mam minimalnie niżej niż drugi - może to kwestia krzywego kręgosłupa też. wizyta u ortopedy i leczenie powinno pomóc? na obcasy :)

Gość też tak mam z prawym obcasem
myślicie że ortopeda pomoże?