Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domi**

ile za wesele i które są lepsze? W strażnicy czy restauracji?

Polecane posty

Gość Domi**

Ok ile wydaliście na wesele robione "swoim sposobem" w strażnicy i na ile to było osób? Jak myślicie czy lepsze są wesela w restauracji czu w strażnicy?

Gość Domi**
Nie cierpię podszywaczów! to nie ja dałam ten link, nie zwracajcie na niego uwagi

Gość olabogaoj
a co to strażnica? hmmm

Gość Domi**
Nie wiesz? hehe to taka wynajęta sala. Przy OSP zatrudnia się swoje kucharki, swoje kelnerki i robi się dwu-dniową zabawę:)

Gość olabogaoj
znaczy remiza po prostu tak? to ja już wole restauracje

ja mialm w strazy jedzenie ok 5000 kucharka 2500 sala1500 wesele + poprawiny jedzenia było bardzo duzo chyba nawet za duzo acha 100 osób

no coz wydaje mi sie ze w restauracji bedzie drozej.ale wygodniej.bo nie musisz biegac,kogos pilnowac,robic jakis zakupow.w restauracji sami to zrobia.ja zaplace za sto osob 12tys.

Tylko roizważając restaurację, nalezy wybrać taką, gdzie ma się pewność, że jedzenie robią dobre. Bo nie sposób wybrać elegencją restaurację, gdzie jedzenie nie doiść że nie dobre to jeszcze malutko. Niestety jakoś tak się zdarza, ze zazwyczaj w tych najbardziej eleganckich restauracjach jedzenie nie zachwyca a jest go mało. Bo bardziej płaci się za wystrój niż za "treść". Ja wychodzę z założenia, że lepiej zrobić wesele w remizie czy skromnej restauracji ale jedzenie będzie pycha niż płacić krocie w super knajpie gdzie jedzenie pozostawia wiele do życzenia. co jak co ale jedzenie dobre + dobra orkiestra czy dj to podstawa wesela : )

Gość Domi**
do Myszka 83 to bardzo tanio Cię to wyszło, ja tez planuje takie na 100 osób

Gość jestem za remizą
Też zastanawialiśmy się nad restauracją i remizą, ale wybierzemy remizę bo będzie znacznie taniej i z poprawinami, jedzonko będzie dobrze bo mamy sprawdzoną ekipę ;) która naprawdę zajmuje się wszystkim od zadbania os stoły, piękny wiejski stół po sprzątanie. Nic nas nie obchodzi. Wiem bo znajomi taty robili tam już 2 wesela swoich córek i mieli właśnie tą kucharkę z kelnerami i są zachwyceni. Sala jest ładna a udekorowana odpowiednia wygląda ślicznie. U nas w restauracjach koszt wesela bez poprawin to ok 140 zł za osobę, a w remizie wyjdzie ok 90 zł za 2 dni i będzie dużo dobrego jedzenia, którego zostanie jeszcze na pewno bardzo dużo. W restauracjach płaci się przeważnie za wygląd sali, a jedzenia jest mało i przeważnie niezbyt smaczne. Wiem, bo chodzimy na wesela średnio 3-4 razy w roku i zawsze w remizach są lepsze.