Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigułkabad

Kto uważa że tabletki antykoncepcyjne są szkodliwe?

Polecane posty

Gość pigułkabad

ja uważam, że są, jednak wiele osób w to nie wierzy lub niechce wierzyć.. a co Wy myślicie?

Gość djhjhjg
nikt nie ma zdania?

Gość ona231
Przecież nawet przeciwbólowe sa szkodliwe a co dopiero hormony!!

Gość katianana
A co stwierdza wiedza medyczna?

Gość cały czas zastanawiam się
dlaczego wszyscy piszą, że tabletki z hormonami płciowymi są szkodliwe? Nigdy nie słyszałam złego słowa o hormonach trzustki (insulinie) przy cukrzycy, ani o hormonach wzrostu. Nie dziwi was, że tylko hormony płciowe są złe, a inne cacy??? :) Moje zdanie na ten temat - są szkodliwe dla powstania dziecka :)

Gość to jet naj
gorszy syf!KOncerny reklamuja bezlitośnie,wpychaja lekarzą w zamian za nagrody a dla kobiet wizja niezależności..... i sie chemia sprzedaje a ciemnota bierze!wierząc lekarzowi ze sa bezpieczne hahahah nawet bardzo bezpieczne bo gdzies tam mu majaczy wycieczka do ciepłych krajów;)

Gość onaka
to jet naj- popieram!! wycieczki do ciepłych krajów.. to jest to co lekarze kochaja w tabletkach anty!!:)

Mam przytoczyć treść ulotki, która znajduje się w opakowaniu pigulek antykoncepcyjnych? Bo właśnie tam jest zawarta wiedza medyczna na ten temat i przynajmniej tyle można zrobić dla własnej edukacji zamiast zadawać niepotrzebnie pytanie na forum

Są szkodliwe, mają bardzo wiele odczuwalnych skutków ubocznych, ale uważam, że są tego warte, bo w końcu żadna inna metoda nie daje mi takiego komfortu psychicznego. Poza tym większość metod zapobiegania ciąży zawiera hormony: wkładki, krążki, plastry. A nawet niewielka ilość hormonów może zaszkodzić, źle wpłynąć na samopoczucie.

Gość do - ewa33
przeczytaj też treść ulotki od aspiryny. Pewnie mocno się zdziwisz :)

Gość kfofksdf
Ale aspiryny nie bierze się codziennie przez lata!!

Gość ale insulinę owszem
i jakoś nikt nie pomstuje z tego powodu. Zresztą nie ma przymusu. Kto che bierze, kto nie chce idzie na żywioł i rodzi dzieci

a zresztą jak można gdzieś wygrzebać wiadomość, że w wyniku brania tabletek xxx zmarło na świecie kilkadziesiąt osób to biorąc pod uwagę ilość osób które to biorą regularnie jest to 🖐️ nawet w przypadku tzw. zwykłej grypy można umrzeć na powikłania i masz na to pewnie większą statystycznie szanse niż zginąć w wypadku lotniczym :P

Gość alfabetagama
bardziej szkodlwe dla mnie byloby dziecko. tyle na temat!!

kazde tabletki sa szkodliwe......... bzdura totalna jesli ktos twierdzi ze hormony to tylko hormony..... proponuje poczytac cos wiecej na ten temat bo u niektorych taka głupota przeraza jesli ktos nie wie jakie szkody w organizmie kobiety wyrzadza wieksza ilosc hormonow....

Gość bez sensu sie piszea sęsu

otóż nie zdziwię się, bo zanim łyknę jakąkolwiek tabletkę, najpierw czytam, jakie ma dzialanie szczególną uwagę zwracam na interakcje z innymi lekami oraz skutki uboczne, to dla mnie oczywiste

mój chłopak uważa że są szkodliwe i wyrosną mi po nich wąsy a nasze dzieci będą miały trzy nogi :o :o :o :o i teraz mamy lepszą antykoncepcję- brak seksu :D:D:Dzupełnie nieszkodliwe polecam :)

ja biorę pigułki od 15 lat i jakoś nic mi nie wyrosło... a szkoda, bo np. o większy biust bym sie nie obrazila :)

A Twój chłopak jest endokrynologiem, ze zna się na dzialaniu preparatów hormonalnych? Czy chociaz lekarzem? No albo farmaceutą w ostateczności?

Gość Domi**
No właśnie jak wytrzymujecie bez seksu? nie lepiej gumkę chociaż założyc?

Gość BEZ SENSU SIE PISZE ANALFABETO