Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co to jest

41tc

Polecane posty

Gość i co to jest

Wczoaj bylam u lekarza, ponoc nic nie zapowiadalo porodu, wieczorem mialam zadkie jasnorozowe uplawy, a po nocy wygladaja jak przy koncowce @ tz lekko brązowy sluz. Czy to moze przepowiadac zblizajacy sie porod??

Gość o matko 41 tc
a ona się zastanawia czy to zbliżający się porób... bosheee

Gość saleminka8
o matko 41 tc I CO Z TEGO I PO CO SIĘ UDZIELASZ? :P AUTORKO albo to wynik badania lub zaczyna odchodzić czop bo np.szyjka już puszcza,mogłaś mieć źle wyliczony TP dlatego juz 41tc ale na ogół na kilka dni przed odchodzi czop,więc może do 1,5 tygodnia coś się wydarzy ;)

Gość saleminka8
myszka83 nie zawsze podejmują próby,niektórzy lekarze czekają,moja gin maała pacjentkę którą po terminie nie wysłała do szpitala i urodziła 8 dni po terminie,za to w pewnym szpitalu jedną podłaczali do kroplówki 3 razy i nic,a była 12 dni po terminie :P

porod napewno sie zbliza zazwyczaj po badaniu szyjki pojawia sie taki sluz,noi ja mysle ze nie ockniesz sie kiedy juz zaczniesz rodzic,badz spokojna i szczesliwego rozwiazania:-)

Ja też myślę, że to tuż tuż. Mnie nie kierowali też wcześniej do szpitala. Dopiero po skończonym 41 tygodniu byłam skierowana do szpitala, ale to też głownie dlatego, że lekarz szedł na urlop i chciał być przy porodzie. A tak to bylam nawet 2 razy dziennie podłączana do ktg, dochodzaco żebym się nie stresowała. No i w razie w telefon.

dlatego napisałam " zazwyczaj" wiem zekroplówki nie zwsze daja rezultat ale nawet jak zle w6yliczony termin to nie pomyli sie o 3 tyg no bo jak