Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeby mniej kcal bylo

czym zastapic majonez w salatce???

Polecane posty

w ogole da sie go zastapic? np w takiej salatce warzywnej?

Gość frentii
Nie da sie, tzn. da sie, ale to juz nie bedzie ta sama salatka.

Gość gęstą smietaną
ale majonez jest pyszny:D

Gość jogurtem z przyrpawami
ale juz nie ma co popadac w paranoje stosowac wodny rozwtor jogurtowy 0% poza tym majonez mozesz zrobic sama - kcal mniej nie bedzie ale kalorie kaloriom nie rowne - dobre, nieprzetworzone chemicznie skladniki nie tucza tak jak zywnosc wysoko przetworzona. ta sama osoba inaczej zareaguje na 1500kcal dobrej zywnosci a inaczej na 1500kcal dziennie pochodzace z frytek i chipsów :o

Po pierwsze majonez light. a po drugie wymieszaj go pol na pol np z niskotluszczowa smietana. Dietetycznie moze calkiem nie bedzie ale kalorii duzo mniej. Ewentualnie jogurt naturalny, jest jeszcze lzejszy ale ma kwaskowaty smak i nie kazdemu w salatce smakuje.

majonezem light :p albo jogurtem naturalnym a najlepiej bez majonezu tylko z odrobina octu balsamicznego i extra virgin oliwa z oliwek - zdrowiej :)

Gość jogurtem z przyrpawami
te majonezy light to lipa :o maja niewiele mniej kalorii a nie smakuja jak majonez tylko nie wiadomo jakie gówno za rpzeproszeniem :o

mi chodzi o taka tradycyjna jarzynowa salatke - ziemniaki, marchew w kostke, groszek, jajko, ogorek itp raczej nie widzi mi sie to z octem balsamicznym ani oliwa... odloze troche do miseczek i sprobuje ze smietana i jogurtem, zobacze jak wyjdzie i w tedy doloze do calej salatki.

mnie majonez light smakuje :p w sumie extra light - lyzka stolowa - 15gr ma 14 kcal wiec w porownaniu do normalnego to chyba dosc duza roznica ale kazdy je to co lubi

to jak juz robisz taka salatke to zrob normalnie z majonezem, nic sie nie stanie :) nie ma sensu wszystkiego zmieniac jesli ma na tym smak cierpiec

Gość bardzo dobry jest jogurt
i do tego dodaj łyżeczkę - dwie majonezu, ja osobiście zawsze biorę jogurt, ząbek czosnku, sól i pieprz i taki sosik dodaję do sałatek. całkiem symaptyczny jest też jogurt wymieszany z łyżką musztardy, a do tego ma niewiele kalorii ;)

Gość gość
nie jedz sałatki jak masz zrobić wyrób sałatkopodoby-proste

Gość gośćEweelkka_84
Ja zastępuje zawsze i wszędzie jogurtem naturalnym:) Ulubiony mój zastępnik:)

Gość gość
A ja robie sama majonez na bazie oliwy z oliwek , jedno żółtko sok z cytryny troszkę musztardy odrobina cukru Napewno zdrowszy bo Oliva choć ma duzo kalorii to obniża cholesterol i ogólnie dobrze wpływa na zdrowie

Gość gość
Ja polecam zrobić wegański majonez z białej fasoli, miksujesz fasolkę z połową zalewy, trochę soli cukru i sok z cytryny + ulubione zioła czy np. czosnek. W gogle sporo przepisów na majonez z białej fasoli. polecam, jest pyszny :))

Gość gość
Zamiast jogurtu serek homogenizowany naturalny lub serek president jest mniej kwaśny i lepiej smakuje w salatkach zmieszany z łyżką majonezu ;-)

Gość penelopa202
Ja zastępuję jogurtem naturalnym,ale na przykład moja mama nie przepada za smakiem jogurtu i dodaję 1 łyżkę majonezu a 4 jogurtu i wtedy smak już jest inny;) Ale ja jak się odchudzałam jakoś nie zmieniałam swoich nawyków jadłam wszystko tylko w miarę rozsądku i o regularnych godzinach plus suplementacja African Mango http://szczupla-kobieta.pl i to mi wystarczało bo schudłam 32kg w 4 miesiące;)

Gość ASia

African Mango dziala, ja stosowalam ten z angielskiego sklepu Holland and Barrets.