Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fabaztef

ulewanie u noworodka

Polecane posty

Gość fabaztef

Moja córeczka zaczęła własnie ulewac pokarm;/, Po jedzeniu biorę Ją do pionu i do odbicia, odbija sie Jej, znowu chce cyca, znowu sie odbija i potrafil ulac nawet w pionie;/, Tzn ze sie przejada?

to normalne, noworodki nie maja ukształtowanego ukladu pokarmowego dlatego tak sie dzieje. Nic sie nie martw z wiekiem to przejdzie

Mojemu synkowi się ulewało i wyczytałam, że może być to spowodowane: przejedzeniem lub złą pozycją podczas karmienia. Odkąd nie daje mu "dojeść" po odbiciu problemu nie mam. Oczywiście nie chce żeby był głodny dlatego staram się aby za jednym razem zjadł jak najwięcej.

Gość wierbi
życzę powodzenia i duuuzo cierpliwości! mojemu synkowi strasznie się ulewało aż do 10 miesiąca! płakać mi się chciało od ciagłego wycierania wszystkiego wkoło, codziennego prania,a nawet częściej! podobno ulewanie to częste zjawisko u niemowlaków. niestety! w naszym przypadku wszystkie zalecane zabiegi przeciw ulewaniu nie pomagały! musieliśmy to po prostu przeczekać. jak synek zaczął sam chodzić, przestał ulewać:-) teraz ma roczek i na szczęście zapomnieliśmy już o ulewaniu :-) tylko szkoda, że trwało to tak długo i było takie uciążliwe!

Gość ulewanie to masakra
ciągl emiałam wszystkie bluzki poplamione, fuj