Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama dziecka

skad to wiedziec???

Polecane posty

Gość mloda mama dziecka

co dawac dziecku na sniadanie, podwieczork itp... ma 7m.

Gość dorosła a nie wie
wybierz się do najbliższej księgarni, albo poszukaj internetowej i zakup odpowiednią lekturę z przepisami albo wpisz w googla " schemat żywienia niemowląt", "żywienie małego dziecka" itp. itd wystarczy trochę pomyśleć !

Gość mloda mama dziecka
schemat znam, tylko nie wiem czy np. na sniadanko wystarczy mus z owocow a kaszke na podwieczirek, bo jak dam rano kaszke to obiadu nie chce jesc. no a poza tym co wtedy na podwieczorek?

Gość mloda mama dziecka
podzielcie sie radami.

Gość dorosła a nie wie
śniadanie ma być sycące czyli kaszka, można do niej dać owoce obiad pewnie dajesz za wcześnie albo za dużo "przekąsek" czy soczków i dziecko nie jest głodne obiad daj później, możesz go podzielić na dwie części, nie musi jeść całego od razu nie przesadzaj z nadmiarem soczków i słodkiego picia

Gość mloda mama dziecka
a co na podwieczorek? obiad daje o 12, tak jak w przedszkolach. 6-mleko 9-owoc 12-obiad 14-mleko 17-kaszla 19.30-mleko + w nmocy

Gość mloda mama dziecka
do picia woda- 0 soczkow:)

Gość może tak spróbuj
owoc to za mało na śniadanie spróbuj może tak: 6 kaszka ( może być kaszka + owoc) 12-13 obiad ( pierwsze danie) drzemka obiad ( drugie danie ) podwieczorek kolacja - może być znowu kaszka, albo coś innego, ale nie samo mleko zrezygnuj z mleka w nocy na rzecz wody

Gość dorosła a nie wie
www.osesek.pl porady i gotowe przepisy na podwieczorek np. ryż gotowany miksowany z mlekiem i owocami albo gotowane warzywka, zależy co było na obiad pieczona gruszka, placki z owocami, kisiel z tartym jabłkiem http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html

Gość mloda mama dziecka
dzięki dziewczyny - ja karmie piersia - w nocy budzi sie - wody sie napije i placze dalej. Moze dawac jej na noc modyfikowane? Podobno jest treściwsze?

Gość mloda mama dziecka
karmie pirsia - wiec rano mleko mi pasuje, potem moge dac kaszke na sniadanko tak? ( a co jeszcze?) , potem obiadek troszke pozniej. A na deserek - kisiel, ryz, albo budyń i wieczorem mleko? A miedzy obiadkiem a deserkirm juz nic? Czy jeszcze mleko?

Gość podnoszeeeeeeeee

ta rozpiska posiłków ktora przedstawilas jest ok. u mnie tez nie przechodzi syte drugie sniadanie. rano jest butla a potem tylko owoce bo inaczej nie zje obiadu. po prostu niektore dzieci jedza mniej i niz nie poradzisz. ile ma dziecko?

Gość mloda mama dziecka
ma 7m, ale w nocy sie budzi:(

moja się budziła dopóki karmiłam piersia czyli gdzies do 11 mies. jak przeszla wylacznie na butelke to przestala sie budzic. obiad mozesz dac o 13 a podwieczorek o 16, jedn posilek ci wypadnie i dziecko bedzie wiecej jadlo na inne. o ile sie oczywiscie da to zgrac ze spaniem. zreszta przepisow po necie jest cala masa, metoda prob i bledow sama dojdziesz co dziecku pasuje. jak moje bylo w tym wieku to sprawdzaly sie jogurty dla dzieci i desery ze sloikow.

Gość podnoszeeeeeeeee