Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość word 2003r.

obsługa word- kto pomoże??

Polecane posty

Gość word 2003r.

mam problem, bo musze napisać podanie i musze tam wstawić mapke z trasą, oczywiście wiem jak to zrobic, mam już wstawioną, ale pojawia się taki problem,że nie moge dalej nic pisać pod tą mapką...:( Czy ktoś wie o co w tym chodzi? i co mogłam zrobić zle? albo czegoś poprostu nie zrobić?

Gość wejdz we wlasciwosci
znaczy format... Tam w Uklad i daj "ramka"

Wybierasz wstaw pole tekstowe i w to miejsce wstawiasz mapkę. Po tym możesz pisac nawet na wysokości mapki, czyli obok.

Gość word 2003r.
ja to zrobiłam tak: wstaw-> z pliku i mapka się pojawiła ale nic nie można pod nią pisać :( a tym bardziej obok niej..

Gość word 2003r.
do jessienna: tak zrobiłam tak jak mówisz pierw text box, potem insert picture from file i pokazała sie mapka ale nic a nic nie moge pisać :(

Gość word 2003r.
w ogóle to nie wiem czemu ale ta mapka jak mi sie zapisuje to w bardzo małym rozmiarze i jak już ją wstawie do Worda to odrazu ją powiększam i może to jest przyczyną???

Gość już pomagam już pomagam
ustaw sobie na pasku narzędzi pasek obraz na tym pasku masz taki obrazek w linie z pieskiem (u mnie 4 od prawej) klinij i tam masz opcje wybierasz któorą chcesz i już :)

Gość word 2003r.
co masz na myśli pisząc "Rysujesz je" ???

gdie masz tę mapkę? w pliku? jeśli tak, to wejdź: wstaw-> obraz-> z pliku i masz obrazek wklejony potem robisz to, co ci napsałam wyżej i z głowy

klikasz 2 razy na mapkę albo prawy przycisk i własciwości i masz tam ustawienia jak ma traktować ten rysuenk jako znak, czy tekst ma opływać itd ustawiasz sobie przestawiasz kursor za ENTER i piszesz chyba że masz jakiś nowy word i coś pozmieniali bo o ile pamiętam tak to kiedyś działało

Gość word 2003r.
masakra zaraz oszaleje

Gość word 2003r.
wiem ,że chcecie mi pomóc ale ten word jest jakiś spierdzielony męcze się z tym już 2 dzień ;/ juz mi sie odechciewa tego

Gość word 2003r.
a może ktoś wie dlaczego mapka w paint jest normalnych rozmiarów a po zapisaniu jej jest strasznie malutka- ledwo widoczna??? moze problem w tym polega?? bo jak juz mam tą mape w wordzie to jak ją powiększam tam to te kursory na około mapki wychodzą gdzieś daleko poza ramy....

ja mam worda 2003, więc wnioskując z nicka tego samego co ty piszę ci co masz robić krok po kroku, a ty dalej swoje

Gość word 2003r.
jessienna wysłałam Ci już maila do już pomagam już pomagam : ja rozumiem wszystko to co piszesz i tak robie krok po kroku ale wszystko sie psuje, np. mam juz tą mapke i wtedy zaczynam pisać a nagle mapka mi znika;/ i jak tu sie nie wkurzyc nie wiem co jest grane;/

wycinanie w paincie edycja->zaznacz wszystko>edycja->wytnij przechodzisz do worda prawy przycisk myszy -> wklej i masz obrazek

Gość word 2003r.
albo inny przykład, mam i mapke i kursos mi miga i próbuje coś pisać to przesuwa mi sie kursor do przodu ale nic nie pisze :(

a jaką zaznaczylać opcję na tym piesku?

Gość word 2003r.
co jest najdziwniejsze,że jak próbuje sobie otworzyc teraz ten rysunek w paint to pojawia się komunikat "to nie jest prawidłowy plik mapy bitowej, lub format tego pliku nie jest aktualnie obsługiwany" dziwne...

Gość word 2003r.
z tym pieskiem to działa zaznaczyłam opcje tight albo Top and bottom i faktycznie moge pisać pod mapką, także dzięki za pomoc :) tylko mam jeszcze taki problem,że kursor wyświetla mi się sporo pod rysunkiem a tak nie może byc. Nie moge zmiejszyć tej ramy tzn.kursora wokół mapki a mapka jest mała i jak ją powiększam to kursor jest jeszcze większy ahhh akomplikowane to wszystko;/

Gość word 2003r.
"już pomagam już pomagam wycinanie w paincie edycja->zaznacz wszystko>edycja->wytnij przechodzisz do worda prawy przycisk myszy -> wklej i masz obrazek " - tak zrobiłam i jest wszystko git :) obrazem wielkości takiej jak trzeba, pisać odrazu można pod nim także elegancko :) ale,żeby nie było ze jestem taka głupia i nie wiedziałam takiej prostej rzeczy jak kopiuj -> wklej. Facet od infy kazał nam to zrobić tylko i wyłącznie z taki sposób "wstaw obraz z pliku" i nie inaczej. nie wiem czy mi uzna takie "kopiuj->wklej" obawiam sie,że nie ale mam to gdzieś. Chyba ze on mi wytłumaczy jak zrobić po jego myśli ale bez żadnych komplikacji. dzięki za pomoc wszystkim:) :) :)

Gość word 2003r.
a wie ktoś jak zrobić,żeby mi nie pokazywało błędów?? tzn. żeby ten czerwony podkreślnik błędów zniknął??