Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskaaaaaaaaaaaaaa

DROGIE MAMY ! JAKICH KOSMETYKOW NAJLEPIEJ UZYWAC DLA NOWORODKA

Polecane posty

Gość mamuskaaaaaaaaaaaaaa

Za 6 tygodni zostane mama i mam maly problem z wyborem kosmetykow dla mojego bobaska:) czy mozecie mi podsunac jakies pomysly :) z gory dziekuje

Gość mama synka 14 miesięcy
Ja stosuję kosmetyki HIPP i Babydream z Rossmana:)

Gość monis75
powiem Ci, że ja nie kupowałam dużo kosmetyków. Napewno kup Sudocrem, duże pojemniczek, jest super. Sprawdza sie naprawdę w każdych odparzeniach, nawet dla starszych. Poza tym chusteczki mokre, wydaje mi się, że najlepsze są Pampers i Hugies. Do kąpieli mydełko w kostce, może byc Nivea, albo Bobas, lub w płynie też Nivea, możesz wtedy je wlać do wody, fajnie pachnie, poza tym weż je do szpitala, jest bardzo wygodne . Oliwka też jest potrzebna, choć mało jej używalam. Nie wiem co jeszcze.

Ja używam emulsji do kąpieli oilatum i do pupci sudocremu. I to wszystko z codziennych kosmetyków. Podczas stosowania emolientów (emolium, oilatum, oilan) nie trzeba używać kremów, balsamów, oliwki. Na początku, po porodzie, używałam jeszcze maść bepanthen, mi przydała się na sutki, dziecku pod pieluszkę. Kupiłam jeszcze małemu na zimę krem nivea- "na każdą pogodę" na wiatr i zimno.

polecam tez kem bepanthen do pupci , a jak malej zrobilo sie na szyi to po 2dniach stosowania wszystko ladnie sie zagoilo. ten krem zalecila mi polozna nie polecam za to linomag jak dla mnie za tusty i slabo sie wchlania

Jeśli ma być szczegółowo to napisze Ci co kupiłam przed porodem: 1, Sudocrem -krem do dupci 2, Bepanthen - dla karmiącej mamy na pogryzione piersi rewelacja a potem także do dupki 3, Linomag na odparzenia np pod paszkami 4, Dla maleństwa kupiłam serię Nivei bo podobno na początku nie powinno się mieszać serii: kupiłam mydło w płynie z dyfuzorem, mleczko do ciała, oliwkę używałam tylko na ciemieniuszke Pzdr:)

i kup kremik na każdą pogodę Nivea, nie ma w składzie wody- na spacery jest rewelacyjny, teraz używam go na zmianę z Ziajką

Gość mamuskaaaaaaaaaaa
dzieki za porady :) sudocrem juz mam i chyba zdecyduje sie na oilatum tylko mam maly problem bo mieszkam w uk i nie wiem czy tutaj taka emulsje dostane ale jesli nie to poprosze kogos z polski oprzeslanie mi jej.

Gość co to jest ciemieniuszka
????

Gość co to jest ciemieniuszka
ponaglam pytanie ,po co uzywałaś oliwki na ciemieniuszke i co to jest

Ciemieniuszka to takie żółte łuski na główce w miejscu ciemienia- chcesz wiedzieć więcej wrzuć hasło w googla. Przed kąpielą smarowałam główkę mojego dziecka a po kąpieli wyczesywałam włoski grzebykiem lub szczoteczką.