Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarownica89

tort

Polecane posty

mam problem. w piątek mam zrobić tort dla mojej szwagierki, tylko nie wiem czym przełożyć biszkopt. Krem musi być trwały, bo w sobote jade z nim 4 godz, a ze ruszam z samego rana nie moge zabrać sie za to w sobote. Nie lubie kremów budyniowych, ale typowych ciężkich. Co proponujecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość śmietana z galaretką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tylko z czego moge zrobić bitą smietane żeby nie roztopiła sie w czasie 4 godzinnej jazdy w samochodzie bez klimatyzacji?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czekłolada pomarańczowa
Śmietanę można utrwalić żelantyną albo najprościej dodatkiem dr Oetkera Śmietan-fix.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czyli mam normalnie ubić śnieżke, czy może gotową bitą smietane? i Ile tej żelatyny? Prosze wybaczyć, takie może głupie pytania, ale nei mam pojęcia o gotowaniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hhhhaszzzka
kubek zwykłej smietany i jeden zagestnik,najpierw mieszasz smietane ,a potem dodajesz zagestnik ,troche cukru i cukier waniliowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czekłolada Pomarańczowa
śmietan-fix to dodatek usztywniający do śmietany (nieważne czy Śnieżka czy naturalna). Będziesz miała dokładnie napisane na opakowaniu jak go używac. Co do żelatyny to robię tak: 2 łyżeczki żelatyny rozpuscić w pól szklanki wody, wymieszać dokładnie i poczekac aż się zżeluje w twarda galaretę. Potem podgrzać (NIE DOPUŚCIĆ DO WRZENIA) i wlać bardzo delikatnie i małymi porcyjkami do śmietany - żeby nie zwarzało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja sie wymienie
śmietana 30 % plus zagęstnik chociaż czy to musi byc z kremem/śmietaną? może bys przełożyła frużeliną? Będzie lekki owocowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czekłolada Pomarańczowa
A może krem czekoladowy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tez sie zastanawiałam nad kremem czekoladadowym ale przypomniało mi sie, ze szwagierka ma alergie na kakao wiec wolałabym nie ryzykowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hhhhaszzzka
rozmieszaj gotowy krem z torebki ,i po sprawie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda_jak_słomka
zrób masę śmietanową Dr. Oetkera :-) jest lekka ale zwarta, można nią również dekorować wierzch bo trzyma się bardzo długo, poza tym jest naprawdę pycha :D 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzięki chuda_jak_słomka, dziś byłam w sklepie i tez zastanawialam sie nad tą masą. Tylko czy to jest tak trwałe, zeby wytrzymać podróż w samochodzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chuda_jak_słomka
mi zawsze wychodzi sztywna ta masa, używam śmietankę 30% ale taką z lodówki i jak ją ukręcę na wysokich obrotach to potem dodaję na koniec tą masę śmietanową i na niskich obrotach chwilkę miksuję i jest gęsta i sztywna że hej :-) wydaje mi się że żeby była jeszcze bardziej zwarta można na wszelki wypadek dodać np jeszcze troszkę tej masy z drugiej paczki. Nigdy nie przewoziłam samochodem tortów, bo u mnie w domu od razu zasiadamy i pożeramy większość na raz :D 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość liberal girl
bez względu na to czym go przełożysz, myślę, że warto przewieźć go w lodówce turystcznej. PS. nie możesz go przełożyć na miejscu? Wydaje mi się że się okrutnie zmasakruje w samochodzie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pyszne torty są w piekarni Rąba ;) Ja tam kupowałem koleżance na urodziny i zapłaciłem jakieś 40 zł, więc nie tak drogo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×