Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość futrzak brzuszny

wlosy na brzuchu

Polecane posty

Gość futrzak brzuszny

witam mam problem otoz rosna mi na brzuchu ciemne wlosy. niektore sa bardzo grube i widoczne i je wyrywam peseta, reszta jest ciensza ale tez widoczna. Mam ciemne wlosy na glowie i ciemne brwi ale bardzo jasna karnacje i oczy, w dodatku owlosienie pojawilo sie jakis czas temu wczesniej go chyba nie mialam...mam lekka niedoczynnosc tarczycy czy to moze byc powodem niechcianych wloskow? Mam isc do kosmetyczki po prostu, czy do lekarza? Mam 19lat. Prosze o porady:(

Gość futrzak brzuszny
A moze tabletki antykoncepcyjne pomoga,jesli to sprawa hormonow?

Gość futrzak brzuszny
a mam tez włosy na jajach

Gość futrzak brzuszny
Nie mam jaj. Nie podszywaj sie tylko pomoz!

Gość futrzak brzuszny
hirsutyzm?:( tzn ze moz emi sie pogarszac?:(:(

Gość od anty z tego co słyszałam
rosną jeszcze bardziej dlatego ja nie biore tylko depilatorem traktuje a do lekarza jakoś wstydze się isc ;p

Gość futrzak brzuszny
eh tabletek anty jeszcze nie biore, ale pewnie kiedys zaczne...tez sie wstydze isc do gina ale chyba bede musiala...tylko zeby mnie nie zbyl

Musisz zbadac poziom hormonow. Pozniej okaze sie czy nalezy ten poziom wyrownywac tabletkami, czy masz po prostu nadwrazliwosc mieszkow wlosowych (czy jak to tam sie nazywa;) tzn,ze nie musisz brac lekow). Anty pomagaja, ale kuracja trwa nawet do 3 lat przy czym skutki sa malo widoczne. Taka choroba, taki problem, coz zrobic. Moze depilacja laserowa by Ci pomogla? Nie radze stosowac zwyklych maszynek do golenia, bo beda Ci rosly mocniejsze i ciemniejsze wloski.

Gość Futrzak brzuszny
tak zrobie... narazie depilatorem bede wyrywac, dopuki sie to nie wyjasni. Dzieki za rade:)

Gość lalalalalalaalallllaaa
ja mialam do niedawna ten sam problem co ty. wlosy na rekach, brzuchu czy udach mialam dluzsze i ciemniejsze niz zazwyczaj sie ma. 2 razy robilam badania hormonalne, ktore wykazaly ze wszystko jest ok. ginekolog radzila mi albo laserowe usuwanie wlosow albo hormony. wybralam to drugie i po 3 mies zauwazylam, ze wlosy staly sie delikatniejsze i mniej widoczne :) jak na razie problem mam z glowy, boje sie tylko, ze gdy odstawie hormony, wszystko wroci ze zdwojona sila

Gość lalalalalalaalallllaaa
uwazaj z tym wyrywaniem. tez kiedys tak robilam i wlosy mi sie wrastaly, nawet robily sie stany zapalne :O na brzuchu mam conajmniej 3 blizny. pamietaj, zeby robic sobie pillingi brzucha i masowac go czyms szorstkim

No tak hormony pomogly... Ale zanim zdecydujesz sie droga autorko je brac to przemysl konsekwencje, bo slyszalam,ze jest wiele skutkow ubocznych brania hormonow, poza tym gdy je odstawisz problem pewnie znowu wroci...

Gość futrzak brzuszny
czy mowiac hormony macie na mysli tabletki anty? czy cos innego?