Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamadosia

Materac??? gdzie i jaki??

Polecane posty

Gość gość
O tym jak wybierać materac pod kątem wieku człowieka, stwierdzonych wad postawy przeczytacie na naszym blogu https://doria24.pl/strefa-klienta/blog Także materace staramy się opisywać dokładnie, przedstawiając ich pracę i cechy ważne dla Klienta.

Gość gość
Ja natrafiłam na dobry materac Viscotherapy i spokojnym sumieniem mogę go polecać. Natomiast wcześniej używałam za twardego, kupionego w sieciówce i to nie było to. Często budziłam się jak po jakichś torturach. Myślę, że najlepiej testować i dobierać indywidualnie z pomocą ekspertów.

Bardzo dobrej jakości ochraniacze na materac można kupić w tym sklepie http://www.tophaus.pl/kategoria/188-ochraniacz-na-materac.html ja już jeden mam i wiem, że super chronią przed brudem, kurzem oraz uszkodzeniami mechanicznymi, nawet przed rozlanym płynem. Ochraniacze mają fajną zaletę, że w rogach znajdują się funkcjonalne gumy, dzięki którym łatwo można je ściśle dopasować do wymiarów materaca i uniknąć ich przesuwania się czy zwijania

Gość Lofffka
Oj na pewno nie marketowy! To podstawowy błąd. Po pierwszej fascynacji po jakimś czasie przychodzi rozczarowanie, bo materac się wyrabia i zapada. Co innego takie trochę droższe materace, ale o niebo lepsze jakościowo. Chodz mi na przykład o Natura Zone, zobaczcie sobie opisy tych materacy w sieci. 100% lepszy komfort spania czy leżenia.

Gość gość
Dobre materace ma MebleZych. Mają materace z właściwościami np ortopedycznymi. Duży wybór . Ja jestem zadowolona.

Gość gość
Tutaj https://imaterac.pl/6-materace-piankowe sobie popatrzcie na materace. Ja śpię na piankowym właśnie i jest bardzo wygodny. Ma pokrowiec wiec co jakis czas go zdejmuje i piore, pomimo tego, ze jest przescieradlo itd. Mozna w ten sposob zachować czystość.

Dla dzieci polecamy materac ekologiczny PlantPur, który jest bezpieczny dla zdrowia, bo zawiera oleje roślinne, nie ma też przykrego zapachu pianki. Więcej informacji o materacu na: plantpur.pl

Gość Matinee
Witajcie, Dobry materac to taki, który jest dopasowany do Waszych potrzeb. Jeśli zastanawiacie się na co zwrócić uwagę przy wyborze materaca i jak dobrać odpowiedni materac, chętnie udzielimy kilku wskazówek :) Zwróć uwagę: 1. Na wysokość - czym wyższy materac, tym więcej posiada warstw pianki i odpowiednie sprężyny - to one odpowiadają za zdrowy i spokojny sen. 2. Jaka pianka stanowi wierzchnią warstwę materaca. Odpowiada ona za odczucia, które towarzyszą Ci po położeniu się na materacu. 3. Twardość materaca zależy od siły nacisku - zawsze dobieraj materac do swojej wagi :) 4. Pamiętaj, że inne odczucia będą Ci towarzyszyć po 10 minutach leżenia na materacu, niż po całej nocy. Zwróć uwagę, czy jest możliwość testowania materaca we własnej sypialni. Jeśli szukasz materaca ale nie wiesz jak się do tego zabrać, napisz do Nas. Chętnie pomożemy dobrać Ci odpowiedni model :) Pozdrawiamy, Matinee https://matinee.pl

Gość gość
Bardzo dobrej jakości materace zarówno dla dorosłych jak i dla maluszków mają w sklepie Fiki Miki, zamawiałam tam już. Dobre gatunkowo, bezpieczne, ze wszystkimi certyfikatami. U nas świetnie się sprawdza model Domino, polecam szczególnie gdy macie kłopoty z kręgosłupem http://materacyk.pl/

Gość gość
Wyłącznie termoelastyczne materace Comfortbe. Od około 3 lat wszyscy domownicy śpią na tych materacach i jestem zadowolona z wyboru. Dodam, że syn ma skoliozę i jest w trakcie leczenia/rehabilitacji i sam ortopeda powiedział, że ten materac jest dla dziecka dobrym wyborem.

Gość gość
też zamawialiśmy materac u tego producenta Fiki Miki, dobre jakościowo materace, wszystkie atesty mają http://materacyk.pl/

Gość KochanaMama54
Może zamów materac na meble-marzenie? Ja tam kupiłam naprawdę dobry materac z którego jestem zadowolona i cena także nie zwaliła mnie z nóg.

Gość Grazia007
Sama miałam duży problem z wyborem odpowiedniego materaca. Ostatecznie kupiliśmy materac na Mebel-Partner, w fajnej cenie. Jakość jest super, bardzo fajnie nam się śpi :) Warto poczytać artykuły o doborze materaca. Mi bardzo pomogły w wyborze.

Gość Romek283
Poszukaj na meble-marzenie bo wiem ze tam maja dzieciece tez.

Gość GosiaJanka
ja polecam Comforteo.eu, fajna oferta i atrakcyjne ceny

Gość gość
Mi pasuje materac piankowy http://www.mkfoam.pl/produkty/materace/piankowe/item/439-4etap Bardzo wygodny, miękki, cudownie na nim odpoczywam. Porządny materac to bardzo wazna sprawa, sama to widzę jaka jest różnica snu odkąd przerzuciłam się na taki dobrze dopasowany, jakościowy materac.

Gość gość
Ja kupowałam na www.otomaterace.pl, zajrzyjcie sobie dziewczyny, mają naprawdę fajny wybór w całkiem dobrych cenach. Znalazłam tam materace dla siebie jak i dla dzieci.

Gość kamilalan
Bardzo fajne materace ma firma comforteo.eu. Maja tez sklepy stacjonarne. Ja kupiłam materac dla mojego synka, który jest alergikiem i jesteśmy zadowoleni :)

Gość Nellyy
Posiadają one cechy termoelastyczne, dzięki czemu odpowiednio dopasowują się do kształtu ciała. Świetnie sprawdzają się zarówno w przypadku osób obłożnie chorych, jak również dzieci, a ich ceny na pewno zasługują na miano przystępnych. Więcej na https://materace-viscotherapy.pl/

Gość Martynaxx
Zazwyczaj mówimy, iż marzymy o tym, by znaleźć się już w łóżku. Jesteśmy zmęczeni po pracy i wielu innych obowiązkach, dlatego też marzy nam się wypoczynek. Czy jednak faktycznie to łóżko nam go zapewnia? Tak naprawdę wszystko zależy od tego, jaki mamy materac.http://www.kpmgroup.pl/wnetrza/jaki-materac-wybrac.html

Gość gość
Ja dużo słyszałam o marce NAP NAP, zwłaszcza pod kątem dobrej jakości, solidnego wykonania i przede wszystkim tego, że jest produkowany w Polsce. Ostatecznie stamtąd też kupowaliśmy i wybór padł na NAP Cloud, czyli materac piankowy, który jest bardzo gruby i dzięki temu świetnie dopasowuje się do ciała i jednocześnie je stabilizuje. Polecam!

Gość gość
Bezdyskusyjnie materace www.comfortbe.pl Trwałe i na lata, wiele rodzajów, produkowane na wymiar. Są super.

Gość aluuuś

Polecam materace z AMW Nawrot mają bardzo szeroką ofertę- gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Ceny są ludzkie a wykonanie zasługujące na 5 gwiazdek według mnie 

Ja polecam https://fabryka-snu.pl/ wyśmienite łóżka i materace. A do tego naprawdę fajny serwis, obsługa a Panowie doradzą co i jak i jaki będzie najlepszy. Ceny bardzo atrakcyjne, choć za warianty, że tak powiem "lepsiejsze" trzeba już trochę zapłacić ale to jak ze wszystkim :)

Gość Tores

Uważam, że warto poświęcić trochę czasu na wybór odpowiedniego materaca. Przecież to właśnie nocą nasze ciało się regeneruje i odpoczywa – u mnie to dodatkowo ważne, bo przez siedzącą pracę miewam bóle w plecach. Postawiłam na materac Albert (kupiony na stronie sheepo.pl) dla mnie jest idealnie twardy (piankowy, wzmocniony matą kokosową), świetnie dopasowuje się do ciała i bardzo szybko zasypiam. Fajną opcją, raczej rzadko spotykaną, jest warstwa owczej wełny – śpi się naprawdę miło, przyjemnie.

Gość chinka16

Ja swojemu kupiłam materac lateksowy w Fabryce Dobrych Materacy. Dobrze mu się na nim śpi, często na nim skacze i robi fikołki jak koledzy go odwiedzają 😄 i nic się z nim nie dzieje.

Gość Disma

Ja kupiłam super wygodny materac w sypialniaplus.pl. Bardzo fajny wybór, różne rodzaje i przede wszystkim dostarczają pod same drzwi wiec nie trzeba się martwić o transport.  Jestem zadowolona z zakupu.

Gość Kiimii

Co do kupowania stacjonarnie.. u mnie nie ma gdzie kupic i internet to moje jedyne wyjscie 🙂 przede wszystkim zalezało nam na wygodzie oraz antyalergicznym wkładzie, cena była na dalszym planie na początku, ale ostatecznie udało się wybrać materace spełniające nasze wymogi i korzystne cenowo z allmeblo 🙂 a do tego od razu zamowiłam posciel, bo mają sliczne.

Gość apos

Boję się kupować przez internet... Można gdzieś zobaczyć te materace Sheepo?

Gość Tores

Materac zamawiasz u nich na poprzez wspomnianą wyżej stronę internetową - mają optymalną moim zdaniem ilość modeli, które są tak konkretnie opisane, że raczej nie powinnaś mieć problemu z dopasowaniem odpowiedniego pod siebie. Poza tym, w Sheepo masz możliwość testowania materaca przez 30 dni w domu, jeśli coś byłoby nie tak, bez problemu możesz odesłać (za darmo). Moim zdaniem to lepsza opcja, bo przecież przez 10 minut w salonie nie jesteś w stanie tak dobrze sprawdzić, czy wygodnie Ci się śpi, jak przez miesiąc w domu. Potrzeba co najmniej kilku nocy, żeby stwierdzić, że jest ok:)