Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wi_

Mój mąż ma bardzo złe wyniki..

Polecane posty

Gość wi_

Jestem zrospaczona... Wczoraj mój mąż robił badanie nasienia i okazało się, że ma bardzo słabe wyniki - niestety nie mam ich ze sobą, więc wiem, że szczegółowo nie poradzicie za wiele :( Ale chodzi mi głównie o to czy jakoś się leczy męską niepłodność, czy niską płodność - mam na myśli czy podaje się jakieś leki itd... Czy wogóle jest dla nas szansa? On jest załamany, nie mogłam wczoraj z nim normalnie porozmawiać, nie wiem więc zbyt wiele. Jestem zdruzgotana - wiem,że jest mu cieżko, ale mnie też jest ciężko z tą wiadomością :(( Buuuu prosze o pocieszenie ....

Gość odpowiadajaca
hej, nie mart sie na zapas? Skąd wiesz, że wyniki sa az tak bardzo złe? To Wazsa własna interpretacaja czy juz po wizyie u androloga? Ja tez po odebraniue wynikow mza i ich laickiej interpertacaji przerazilam sie, bo cos bylo ponizej normy! Trzeba patrzec calosciowo, idzcie do specjalisty, wspieraj meza, na razie polecam Salfazin i Mace. Zycze zdrowia

Gość odpowiadajaca
zapomnialam dodac, ze jestes w 7mc:) Czego i Wam zycze

Gość wi_
dzięki za wsparcie. Wszystkie wyniki poniżej normy i ilość chyba 10 milionów (norma powyżej 15 mln). Jeszcze nie byliśmy u lekarza i stąd moje nerwy.... Ech, naprawdę wolałabym, żeby problem leżał po mojej stronie, wydaje mi się, że jestem dużo silniejsza od niego, że podchodzę do sprawy bardziej zadaniowo - następne badania, terapia itd. a on od razu, że jest ułomny...

Gość wi_
gratuluję :) i bardzo się cieszę... Ile trwała terapia męża? I na czym mniej więcej polegała?

Gość odpowiadajaca
terapii nie bylo, bo lekarz obejrzal wyniki i powiedzial, zebym meza w spokoju zostawila! teraz faccei nie maja taich dobrych wynikow jak kiedys, wplywa na to niestety tryb zycia-siedzacy, za cieplo jajeczkom i i ch zawartosci, komorki w spodniach nosza i tp. Ale pamietajk, ze to miliony!! a wystraczy jeden. Ja sama poczytalm i namowilam meza do witamin, sa dobre na wszystko a i na lemniki:) wiec jadal, ale niedlugo, po miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy.

Gość wi_
cudownie :) bardzo się cieszę. Poczytałam już trochę o witaminach, które poleciłaś - dzisiaj kupię. Może nie taki diabeł straszny jak go malują. Faktycznie mój mąż bardzo dużo pracuje i prowadzi dość wyczerpujący tryb życia. Ostatnio też sporo schudł. Pewnie to też nie pozostaje bez wpływu na plemniki...

Gość wi_
bardzo proszę jeszcze kogoś o wypowiedź i dodanie otuchy...

Gość wi_
może ktoś coś jeszcze napisze...

Gość brombilla
a u mojego wynik ogólny negatywny (9, przy czym negatywny jest do 10)... czy jakoś da sie podrasować męskie nasienie? dieta, ruch, witaminy? I czy przy tak słabym wyniku jest szansa, że kiedyś w zasadniczy sposób się poprawi?