Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakatarzona na maxa

wieeeelki katar

Polecane posty

Gość zakatarzona na maxa

Kurde, co robić, dostałam dziś wielkiego kataru, a w sobotę idę na wesele. Jest za późno by odmówić, bo to wesele mojej przyjaciółki i już nie może odwołać naszych (mojego i mojego faceta) miejsc w restauracji...chcę być na tym weselu. Ale katar leczony trwa tydzień a nieleczony 7 dni...więc chyba nie mam szans się go pozbyć do soboty. Znacie jakieś sposoby by przyspieszyć zniknięcie kataru?

Gość mi pomaga.........
ugotuj katar:):P 2 lata temu mialam taki katar ,ze zeby cokolwiek w domu zrobic musialam wkrecac sobie husteczki do nosa:O w jakims poradniku przeczytalam o parowce na katar. garnek z ziolami rumianek,nawet mieta.zagotuj wode.nachyl sie nad garem przykryj recznikiem (NIE OPARZ SIE!) ODDYCHAJ PRZEZ NOS na ile to mozliwe. 3x dziennie po 5-7 minut. masz czuc baaaaaardzo mocne cieplo. wirusy gina w wysokiej temp.chora masz tez sluzowke ale ona zaznie sie szybciej goic jak zdechna wirusy nawet czesciowo. mi na drugi dzien zgestnial i szlo zyc:) sprobuj

Gość zakatarzona na maxa
dziękuję, na pewno skorzystam, nie mam zatkanego nosa tylko mi cieknie i czuję że siedzi w zatokach. Psikam sobie też bioparoxem bo już nie raz mi pomógł, mam nadzieję że do soboty będzie lepiej. Zaczynało się od bólu gardła, który przegoniłam w 1,5 dnia, polecam wszystkim mój sposób. Rozpuścić polopirynę S w 0,5 szklanki chłodnej wody i płukać tym gardło tak jak solą. Ja robiłam to 3 razy dziennie i pomogło. Aha tylko ważne by mieszkać co chwila ten roztwór bo sztuka polega na tym by ta rozkruszona polopiryna osiadła na gardziołku:) Polecił mi to mój laryngolog, bo miałam duuuże problemy z gardłem swojego czasu. a od dziś zaczynam walkę z katarem:)

Gość ghjkl
kup sobie tabletki na katar np acatar i zażywaj przed weselem i w czasie.oprócz tego krople

Gość prosisz i masz
poszukaj recepty na usunięcie kataru w 3 dni w temacie "4 warunki determinujące zdrowie" a który znajdziesz na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl Odpisz czy pomogło.

Gość zakatarzona na maxa
Dzięki dziewczyny...katar od wczoraj straszny, mimo, że łykam 3 razy dziennie po 2 rutinoscorbiny, piję wapno musujące, herbaty z sokiem malinowym, psikam co 4h bioparox, robię inhalację z inhalolu i mocze nogi w wodzie z solą. Już jutro wesele, mam nadzieje, ze po takich kuracjach trochę puści do jutra.