Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniszczone zycie

blagam o pomoc kogos kto wie jak

Polecane posty

Gość zniszczone zycie

zalatwic paszport dla mego synka urodzonego w anglii,ojciec dziecka sie nie zgadza nie mam z nim slubu na szczescie ,mial byc ale po pobiciach mnie w ciazy i biciu naszego synka malutkiego teraz ma roczek, to sie wycofalam ze slubu,chce uciekac do polski z dzieckiem on mnie nie chce puscic trzyma mnie tylko tym ze nie daje zgody na paszport ,dziecko ma jako pierwsze moje nazwisko a jego jako drugie ,jakim sposobem mam zalatwic paszport? przeciez on nawet nie daje mi na utrzymanie dziecka nic co mam zrobic blagam pomozcie jestem wykonczona psychicznie nie wychodze prawei wcale z domu chce JECHAC DO POLSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bez zgody ojca nikt Ci paszportu nie wyda więc jedynym ,chyba,rozawiązaniem będzie sąd...musisz pozbawić go praw rodzicielskich-niestety a łatwo pewnie nie będzie:(|

Gość moze by tak
moi znajomi jak byli wyrabiac paszport na 1 rok swojemu dziecku ur w Londynie to nikt nie sprawdzal ich dokumentow, tzn czy oni faktycznie sa rodzicami coreczki. nie wiem, czy to przypadek, ze nie sprawdzili, moze tak, moze nie... moze wybierz sie z jakims kolega albo pogadaj z kims w konsulacie jaka jest sprawa, ze maz was bije, przeciez gdzies to trzeba zglosic i wtedy uciekac. moze zglosic, ze jestes samotna matka, no sama nie wiem. poszukaj poslkich stron wsparca a necie, musi byc gdzie zadzwonic.

masz jakakolwiek obdukcje lekarska? zglaszalas go kiedykolwiek na policje? mam nadzieje, ze tak, bedzie ci latwiej. ojciec powinien miec policyjny zakaz zblizania sie do was, potem czeka was sprawa sadowa. ojciec jakiej narodowosci?

ja też mieszkam w anglii i jak składałam forlularz o paszport dla dziecka to oboje musieliśmy z męzem być i podpisywaliśmy papiery jakieś..........więc raczej musi byc tato ale faktycznie jak napisała dziewczyna wyżej wybierz się najlepiej do konsulatu i zapytaj się co masz i jak zrobić w takiej sytuacji-myślę że powinni ci pomóc

dziwi mnie to, ze dziecko ma jako pierwsze twoje nazwisko a jako drugie ojca... Wg polskiego prawa dziecko moze nosic nazwisko, ktore nosi przynajmniej jedno z rodzicow a skoro nie jestes jego zona to nie nosisz dwuczlonowego nazwiska. W jakis sposob mogliscie nadac mu dwuczlonowe nazwisko? Chyba, ze tutaj w UK podajesz jakiekolwiek i zapisuja. Jesli ojciec dziecka jest podpisany w akcie urodzenia i byl przy jego wydaniu to niestety przy skladaniu wniosku o paszport musicie byc obecni obydwoje. Niekoniecznie do wydania paszporu musi zaistniec sytuacja pozbawienia praw rodzicielskich. O wydaniu paszportu bez zgody ojca moze zadecydowac sad jesli istnieja ku temu przeslanki ( chodzi mi o polski sad)

Gość zniszczone zycie
najdrozsze ale jestescie kochane odrazu mi odowiadacie dziekuje no wiec on nie jest moim mezem , mam nagrane jak rzuca dzieckiem jak pilka mam zrobone telfonem raczki dziecka jak pogryzl jak nie chcialo spac ,nie krzyczcie ja bylam w sklepei nie wiedzialam ze to korek, innym razem moj ojciec wpadl jak zatykal dziecku reka buzke zeby nie plakalo ja go bilam ale co ja jestem watla on gruby, ja jestem jako samotna matka tylko to ze on wpisany jako drugie nazwisko mego synka

Gość zniszczone zycie
nie ,ja nie zglaszalam nigdzie jego terroru bo jestem tak zastraszona ze nie wiem ,nic nie robie bo mowi ze mnie predzej doprowadzi do samobujstwa niz pozwoli odejsc z dzieckiem,tak on jest polakiem

Gość prawniczka z małego miasta
Aga UK ,to bardzo nie na czasie jesteś z przepisami.:O Według prawa polskiego (nowelizacja kodeksu rodzinnego i opiekuńczego weszła w życie w czerwcu tego roku)-dziecko może nosić nazwisko dwuczłonowe ,składające się z nazwiska ojca i matki albo matki i ojca.

Gość zniszczone zycie
tak ojciec jest podpisany w akcie urodzenia,przepraszam dziecko wstalo musze nakarmic bede pozniej dziekuje wam

Gość martaagacka
dziewczyno. na policje lec. a Ty z nim mieszkasz? Nie mozna tak. Twoj ojciec gdzie mieszka? Musisz to gdzies zglosic, bo to sie moze zle skonczyc! Zawsze ktos ingerowal, a co jesli nie zdarzy!!!! Zrob to dla dziecka - uciekaj i zglaszaj!

a widzisz prawniczko-moj maly urodzil sie w lutym a w marcu rejestrowalismy go w UK i akurat wtedy sprawdzalam zasady na jakich nadaje sie nazwiska w polskich USC :-) Dzieki za informacje. Jednak ta kafeteria bywa pomocna :-)

Gość zniszczone zycie
tak moj ojciec dlatego mieszka ze on mnie bil teraz juz nie bije boje sie zglaszac zeby nic nie zrobil w odwecie

kobieto-Ty powinnas to gdzies zglosic zeby miec podkladke. To naprawde niebezpieczny czlowiek, z ktorym strach zostawic dziecko :o

Gość zniszczone zycie
jest przyjazna dusza ktora chce mnie wyrwac stad ale nie mam juz sil na nic tylko synek sie liczy i paszport dal niego nic wiecej choc niebardzo wiem jak to zrobic chwytam sie brzytwy..........

Gość zniszczone zycie
ja jzu nie zostawiam z nim

Gość zniszczone zycie
z moich benefitow musze mu oddawac kase na jedzienie

Gość a czy nie wystarczy
wpisac dziecka do twojego paszportu? I do tego tylko zabrac jego odpis urodzenia i powinno wystarczyc.

Gość ashley.
zapytaj lekarza badz poszukaj w necie telefon do organizacji ktora pomaga kobietom w takiej sytuacji jak ty. pomoga ci. dadza ci pokoj w schronisku, gdzie zaden facet nie ma dostepu i tam cie ten koles nigdy nie dorwie. pomoga ci zlozyc wniosek do sadu, pomaga ci z paszportem. jeszcze jedno: nie jest tak, ze potrzebna bedzie obecnosc ojca, skoro jestes obywatelka polski i dziecko rowniez, to jest mozliwosc, ze dostaniesz paszport w jedna strone, na okreslony dzien. pozniej w polsce bedziesz mogla walczyc o pozbawienie go praw rodzicielskich.

Gość ashley.
dziecka nie mozna wpisac do paszportu unijnego, musi miec swoj. a do tych co sie madrza - ona mieszka w uk i obowiazuja ja tamtejsze przepisy dotyczace nadawania nazwiska czy czegokolwiek innego.

Gość do agaty UK
moj syn rejestrowany niedawno ma dwa człony hehe moze tylko zapytałaś o mozliwosc i urzednik cie zbył :P

Gość zniszczone zycie
asly a czemu mam isc do schroniska ?to mieszkanie ja wynajmuje nie on nie rozumiem cie mam uciekac jakbym zawinila ze zyje?

Gość martaagacka
dziewczyno, pytasz o rade, wiec Ci ja podajemy. musisz to zglosic zanim bedzie za pozno. to jest gleboka patologia o czym piszesz. dziwi mnie, ze Twoj tata nie kaze Ci tego zglosic, ojciec Twojego dziecka jest chory i powinien byc gdzies zamkniety...

Gość martaagacka
dobrze Ci radza dziewczyny, do schorniska po to, zeby ojciec dziecka nie wiedzial, gdzie jestes.

Gość zniszczone zycie
wiem Ashley przepraszam najmocniej dobrze radzisz ale ja mam gdzie uciekac ,tylko chce wyrobic dziecku paszport nie chce tu byc.........

Gość inny sposob to zglosic sie
do konsulatu polskiego, powiedziec ze nie masz pracy i ze jestes bez srodkow do zycia, wtedy oni sami zorganizuja twoj powrot do kraju. A jesli nie, to zlozyc sprawe do sadu, nie powinno byc trudno zwlaszcza ze oboje jestescie polakami. Mozesz po prostu powiedziec w sadzie ze chcesz aby twoje dziecko zylo w ojczystym kraju blabla i sedziowie na pewno nie beda mieli nic przeciwko, a jesli tak jak mowisz facet nie pracuje i nie lozy na utrzymanie dziecka to jeszcze latwiej bedzie uzyskac zgode sadu.

Gość zniszczone zycie
nie powiedziaalm ze nie pracuje, ze mi nic nie daje powiedzialam ! prosze was nie radzcie mi uciczki bo ja chce pojechac do mamy do wloch i dlatego musze miec paszport tak do kraju to wiem ze tak moge wrocic .....choc bardzo wam dziekuje za rady

Gość przeciez teraz
jestesmy w Schengen - nie potrzebny paszport zeby podrozowac po europie

Gość Uk Schengen
nie dotyczy!!!