Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 009ujhdhfsdiyf

CO DO SZPITALA DO PORODU????

Polecane posty

Gość 009ujhdhfsdiyf

co trzeba wziąć do szpitala ile ubranek dla dziecka i wogóle co trzeba brać, sa artykuły w necie ile czego i co trzeba wziąć ale nie wiem czy one nie sa bardzo przesadzone, tyle tego jest ze w jedna torbe sie nie mieśc możecie mi napsać co wziełyście do szpitala dla siebie i dziecka??? Ja jak na razie mam spakowane: DLA SIEBIE: szampon zel pod prysznic majtki jednorazowe podpaski pasta do zebów chusteczki do twarzy płyn do higieny intymnej dwie koszule szlafrok kapcie wkładki laktacyjne DLA DZIECKA: 3 pary body 3 kaftaniki 3 pary śpiochów 1 pajac p\paczke pampersów 3 pieluszki tetrowe 1 flanelowa gaziki do pępka krem na odparzenia do pupy chusteczki jednorazowe 2 pary skarpetek ciepłych niedrapki 2 czapeczki coś jeszcze czy wszystko???

Gość 009ujhdhfsdiyf
i jeszcze dwa reczniki da siebie

Gość kosmetykicienie podlklad puder
blyszczyk....

Gość zamiast plynu
do h. intymnej weź szare mydło. po nim świetnie się goi krocze.

Gość 009ujhdhfsdiyf
kosmetyki też??? można sie troche malować???

Gość 009ujhdhfsdiyf
mam cesarke nie mam normalnego porodu:-(

ja miałam jeszcze klapki pod prysznic, frotkę do włosów (mam długie i nie wygodnie było w rozpuszczonych), szczotkę, ładowarkę do telefonu, cyfrówkę, chusteczki do higieny intymnej ( tyle że ja rodziłam sn). odnośnie rzeczy dla dziecka, przydała mi się większa ilość pieluszek tetrowych (3złużyly położne przy myciu 1na każdy dzień pobytu w szpitalu, ja podkładałam też małej pod główkę i wycierałam nią jak się jej ulało) gaziki wydają mi się zbędne w szpitalu przecierają sami pępuszek a w domu lepiej sprawdza się spirytus, na rączki zakładałam skarpetki bo córcia ściągała sobie niebrapki

Gość 009ujhdhfsdiyf
i jeszcze rożek.

Gość Scholastka21
rodziłam w Poznaniu na Lutyckiej, dla dziecka miałam tylko: -czapeczkę -trochę pieluch (chociaz było 5 na dzień od szpitala) -chusteczki nawilzające -łapki niedrapki i w zasadzie to wszystko a dla siebie: -pidżama, chociaż po porodzie chodziłam w "sukience" od szpitala, codziennie dostawałam świeżą -klapki pod prysznic -szampon do włosów -swoje sztućce i kubek -przekąski -majtki jednorazowe, chociaż nie zabardzo można było nosić po porodzie naturalnym -pasta do zębów -przed porodem dużo krzyżówek :p -płyn pod prysznic -SZLAFROK podstawa -szczoteczka do zębów -pencetka do regulacji brwi, przydatna jeśli pobyt w szpitalu się przedłuży -maszynka do golenia, jw -chusteczki do nosa chyba to wszystko, pozdrawiam i życzę udanego porodu :)

Witam. Autorko, ja nie musiałam dla dzieci brać ubrań do szpitala, upewnij się jak jest w twoim, może też nie potrzeba. Ja miałam dla dziecka tylko paczkę pampersów, krem i chusteczki do pupy. Reszta była zapewniona przez szpital. Noi a dla siebie, to już chyba tu wszystko zostało wymienione, ewentualnie dodałabym nakładki do karmienia, aaaa i koniecznie maść na brodawki.

Ja do szpitala dla dzieci mam zabrać tylko rzeczy niezbędne do zabrania maluchów do domu :-)