Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iooooooooo

Pomoże mi ktoś z ANGLIKA? xD

Polecane posty

Gość Iooooooooo

Jak napisać: Kilka razy odwiedziłyśmy też ludowego rzeźbiarza. ? :D

Gość Iooooooooo
Dzięki :D :*

Gość do people nie dodaje
sie s:o

Gość frentii
We vistited a few times ludowego rzezbiarza. Jesli mowisz o zamknietym okresie z przeszlosci, to uzywasz past simple, nie present perfect.

Gość a mi ktos pomoze
czy dobrze sa te zdania I live there all my life. My brother name's Piter. jak jest po angieski, dogaduje sie z nimi dobrze, dobrze mi sie z nimi mieszka(cos tego typu) get on with them very well? jak chce napsiac ze czegos szukam to po looking powinno byc FOR? np we are looking a flat for? czy poprawnie napisalam to I work for a bank. we both work very hardly, but we don't have do the housework. they look after the house. I don"t have many free time. I enjoy listening to music. I used to play the piano., but now I don"t have time enough. My speaking is Ok, but I want be better at writing. I have to write letters and emails in English and I make often mistakes. z gory dziekuje za poprawienie ewentualnych błedów

Gość a mi ktos pomoze
prooooooooooooooooooooooooszeeeeee

Gość Iooooooooo
dzięki!

Gość frentii
I live there all my life. ---I've lived there all my life(musi byc present perfect) My brother name's Piter. ---My brother's name is Peter jak jest po angieski, dogaduje sie z nimi dobrze, dobrze mi sie z nimi mieszka(cos tego typu) get on with them very well? --- I get on well with them. jak chce napsiac ze czegos szukam to po looking powinno byc FOR? np we are looking a flat for? ---We're looking for a flat(nie rozdzielasz look i for) czy poprawnie napisalam to I work for a bank. I work in a bank(chociaz for a bank chyba tez moze byc) We both work very hard, but we don't have do the housework. They look after the house. I don't have MUCH free time. I enjoy listening to music. I used to play the piano, but now I don"t have enough time. My speaking skills are Ok, but I want be better at writing. I have to write letters and emails in English and I often make mistakes. z gory dziekuje za poprawienie ewentualnych błedów

Gość a mi ktos pomoze
dziiiekuje slicznie :***