Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastolatka1222

5 zdan po niemiecki

Polecane posty

Gość nastolatka1222

czy ktoś mi pomoze ? jestem w pierwszej klasie lo , nigdy nie mialam j. niemieckiego i trafilam do klasy o sredniozaawansowanym poziomie . przetlumaczylby mi ktoś zdania ? 1. Spytaj, czy ktoś znalazł dokumenty studentki z Włoch. 2. Zapytaj kolegę o jego wspomnienia z wakacji. 3. Powiedz, że cena wycieczki jest za wysoka. 4. Zapytaj koleżankę, czy chce uczyć się nurkować. 5. Poinformuj policjanta, że ktoś ukradł ci klucz do pokoju. 2.Wie warstu du deine Sommeferien verbracht ? 3. Der Preis diserAusflug ist zu touer. 4. Willst du Tauchenlernen ? 5. Jemand hat meine Schlussel gestochlen.

Gość moze sprobuje
1. Hat jemand die Papiere der italienischen Studentin gefunden?

Gość moze sprobuje
2. Wie hat dir dein Urlaub gefalen? lub np. Erinerst du dir an unsere ngemeinsamen Urlaub? 3. Der Preis der Reise ist zu teuer! 4. Willst du (möchtest du) tauchenlernen? 5. Mein Zimmerschlüssel ist gestohlen!

Gość nastolatka111
maglabyś mi pomoc jeszcze z jednym zdaniem ?:)

Gość moze sprobuje
no a jezeli tak to: 2.Wie hast du deine Sommeferien verbracht ? 3. Der Preis dieses Ausflugs ist zu teuer. 4. Willst du tauchenlernen ? 5. Jemand hat meinen Schlüssel gestohlen. jak 1 klucz

Gość moze sprobuje
dawaj a i Sommerferien !

Gość nastolatka1222
czyje to rzeczy ? Napisz 1. das Handy von Tim = 2 der Rucksack bon Ralf - 3. der Brief von Paul Muller - 4. Das Portmonee von Julia Bauer 5. Die Tasche von Anne - 6. Die Fotokamera von Martin o co w tym chodzi ?:(

Gość moze sprobuje
1. das Handy des Tims o to chodzi ? bo potocznie mozna tez powiedziec Tim´s Handy

Gość nastolatka1222
pewnie tak, ja na prawdę nie umiem niemieckiego i nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

Gość moze sprobuje
2. der Rücksack des Ralfs, ale lepiej jest Ralf´s Rücksack 3.Der Brief des Paul Müllers- Paul Müller´s Brief 4.Das Portmonee des Julias Bauer, Julias Portmonee 5. Die Tasche der Anne 6. Die Fotokamera des Martins - Martin´s Kamera mysle, ze to o to chodzi

Gość moze sprobuje
te ostatnie zdania wszystkie sa w Genitivie, odpowiada na pytanie czyj, czyja, wessen?

Gość opsdfjpsorf
1) Ich hätte da mal eine Frage - Hat jemand zufällig die Unterlagen einer Studentin aus Italien gefunden? 2) Der Reisepreis ist zu hoch (bzw. der Ausflugspreis) 3) Wie war dein Urlaub? 4) Mir wurde der Zimmerschlüssel gestohlen (bzw. Jemand hat mein Zimmerschlüssel geklaut) 5) Möchtest du mal Tauchen lernen? In diesem Sinne wünsche euch allen noch viel Spaß :p

Gość moze sprobuje
czekaj w 4. jest blad Das Portmonee der Julia Bauer sorki

Gość nastolatka122
dziękuje Ci bardzo !!

Gość odsfiudog
wakacje (Sommerferien) sorry

Gość moze sprobuje
to ma byc pozio 1 klasy lo, a nie germanistyki!

Gość moze sprobuje
nie ma za co, powodzenia :)

Gość odsfiudog
dodam jeszcze, ze na twoim miejscu to raczej nie bralabym pod uwage wczesniejszych tlumaczen - byk za bykiem :p0