Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona..................

chłopak kierując się sercem i dziewczyna myśląca bardziej rozumowo- czy to dobre

Polecane posty

połączenie??? Mam dylemat, Czy taki związek w przyszłości będzie miał szanse? on jest bardziej typem romantyka, troche nieżyciowy, w wielu sprawach się nie orientuje i niezaradny itd. ale za to potrafi kooochać jak szalony, bardzo dużo mówi o uczuciach itd. ma b.dobry charakter. Ona ogarnięta, pracowita, zaradna, i analizująca wszystko dookoła.. Narazie dogadaują się dobrze, lecz nie w każdej kwestii. Czy w późniejszej przyszłości będą tworzyli udany związek? jak myślicie?

Gość Alicja Bachleda Curuś
najlepszym przykladem jestem ja i colin ❤️

tzn.?

Gość Alicja Bachleda Curuś
no ja jestem uczuciowa a on ma wielkiego ptaka :classic_cool:

Gość Autorko az mialabym ochote
dowiedziec sie czegos wiecej o Was, bo jestem w IDENTYCZNEJ SYTUACJI

opisz swoją sytuacje jak możesz :) jeśli chodzi o mnie to moge dodać,że ja mam 21 lat a on 24, jestesmy razem 2 lata, nie mieszkamy jeszcze razem.. jak już pisałam dogadujemy się dobrze narazie, ale właśnie nie wiem czy kiedyś nie będzie mi przeszkadzało ze np.nie potrafi naprawić kranu czy pomalować sciany itd. ale z drugiej strony nie musze sie prosić np. o to zeby mnie przytulił czy coś bo wiem,że tego mi nie zabraknie i czułych słów także.. co jeszcze moge napisac o naszej sytuacji?? nic wiecej mi nie przychodzi do głowy jak narazie..

Gość piernikowa wieża
Mnie po pewnym czasie trafił niestety szlag i się z tego wypisałam.

do levviatan: "może to być dobry związek jeśli faceta odpowiednio się wytresuje " - myśle,że miałaś na myśli pokierowanie facetem tak? a nie rozkazy typu "zrób to , zrób tamto" to jest juz chore. ale generalnie się zgadzam, tylko trzeba umiejętnie do tego podejść, nie wiem czy ja potrafie....

piernikowa wieża - dlaczego?????/ opisz swoją sytuacje, co cie tak wkurzało??

Gość piernikowa wieża
Najbardziej wkurzało - przykro to mówić ale to prawda - że jest słaby psychicznie. Ja potrafiłam znieść znacznie więcej czy to przykrości codziennych, kłopotów itp. a on od razu roztrzęsiony się, robił, nawet płakał. Nie uważam by facet nie mógł okazywać uczuć, by nie wolno mu było płakać ale do jasnej anielki nie z błahego powodu! Facet powinien być - przynajmniej dla mnie - wsparciem - a tu? No było chyba odwrotnie...

piernikowa wieża- a jak mu powiedziałaś,że to koniec? jakiego argumentu użyłaś?? U mnie aż tak nie ma żeby płakał, ale np. potrafi powiedziec,że jest osłabiony czy coś ale nie fizycznie tylko właśnie psychicznie i nawet czesto tak mówi. Chyba nie radzi sobie ze złem całego świata :(

No to ja jestem w tej sytuacji, ze facet - duzo starszy niz Wasi, 35 letni - jest uroczy i kochajacy, moze nie mowi o tym tak czesto, ale potrafi jechac przez 2 godziny zeby mi przywiezc obiad do pracy, podczas gdy sam jest zmeczony. Naprawic kran potrafi, zalatwic sprawy formalne, ale... jest mniej oczytany, elokwentny niz ja. I mniej pomyslowy, kreatywny, w sprawach ktore sa mniej praktyczne (dajmy na to pisanie ciekawej histoii)

piernikowa wieża- nie próbowałaś na niego jakoś wpłynąć? np. powiedzieć mu ze cie to bardzo denerwuje,że płacze i żeby sie tak nie przejmowała tylko razem zebyscie znalezli wyjscie z kazdej sytuacji... po co odrazu kończyc z kimś :(

Gość piernikowa wieża
No niestety nie było łatwo mu to przekazać, bo nie mógł tego przeboleć. Był gotów zrobić wiele (jeśli nie wszystko) bym zmieniła zdanie. Ale człowieka w wieku 27 lat nie da się zmienić. Ja w to nie wierzę. Nie, kiedy są takie różnice w charakterze. Podchodziłam do tej ostatecznej rozmowy klika razy ale widząc reakcję musiałam pasować. Ale któregoś dnia nie wytrzymałam i kategorycznie powiedziałam, że więcej się nei zobaczymy i to koniec. Definitywny. Ech...straszne uczucie :(

aha to mój np. jest bardziej oczytany niż ja :) ale do spraw papierkowych to raczej ja bym sobie lepiej poradziła. Pomysłowy jest i ma bardzo duże poczucie humoru, ja niby też(on tak mówi), także nie wiem czy wolałabym to zamienic na zaradnego zimnego drania - raczej nieeee

"jest mniej oczytany, elokwentny niz ja. I mniej pomyslowy, kreatywny, w sprawach ktore sa mniej praktyczne (dajmy na to pisanie ciekawej histoii)" myślę,że to nie duże wady, czyli Twój facet jest całkiem OK :) nie widzę wiekszych przeciwskazan bycia z tym mężczyzną :)

piernikowa wieża - może i lepiej,że masz to za sobą teraz bedziesz wiedziała na jakich typów trzeba uważać..

co wy macie za problem???!!! czy wy w 100% jestescie kobiece ???!!! zachowujecie sie jak kobiety???!!! dajecie to co powinna dawac kobieta???!!! CZY MACIE PRZEROST AMBICJI NAD MOZLIWOSCIAMI JAK 90% LUZI

uważam, że zachowuje się jak kobieta ale czy w 100% daje to co powinnam tego niewiem, moze nie w 100% W sumie to masz troche racji, przyrost ambicji pewnie lekki jest ale rozumiesz,że mam prawo mieć obawy jak to bedzie pozniej?

Gość animowanka
idz do wrozki... moze ci odpowie:|

Zaciekawiona - dla mnie to BARDZO DUZE WADY, wolalabym miec bardzo nieatrakcyjnego faceta, niz nie dorownujacego mi poziomem intelektualnym. Dla mnie kiedys najwazniejszy u czlowieka byl UMYSL... Jednak po zwiazku z najinteligentniejszym do tej pory facetem jakiego kiedykolwiek znalam ja i moje kolezanki, wieksza uwage zwracam teraz na dobre serce niz na intelekt. Niestety, wciaz oczytanie, dowcip, latwosc kojarzenia faktow sa dla mnie istotne... :( BARDZO ISTOTNE

nie obchodzi mnie zdanie wróżki, nie wierze w takie rzeczy ja raczej chciałam tu usłyszec kogos kto np. miał podobną sytuacje i jak wygląda taki związek przyszłościowo Sami widzicie ja zawsze musze wszystko analizowac- też mnie to wkurza, może gdybym tak nie robiła byłoby mi łatwiej...

Zaradnosc mozna w sobie wyrobic, zwlaszcza w tak mlodym wieku :)

intelekt i bardzo dobre serce to akurat mój ma ale problem w tym,że dla mnie najważniejsza jest ZARADNOŚĆ ...

jesteś pewna tego co mówisz? że zaradnośc można w sobie wyrobić? tylko nie wiem czy mam czekać az sam zacznie sie robić taki czy jakoś mu w tym pomagac??

może ktoś jeszcze się wypowie? jakie doświadczenia mieliście w podobnych sytuacjach?

Ja kiedys bylam strasznie niezaradna zakompleksiona dziewczyna. Teraz jest odwrotnie :)

i tak samo to się zmieniło w Tobie? tak poprostu?

czy coś/ktoś miał na to wpływ???