Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 7-latka

JAKĄ KSIĄŻKĘ POLECACIE DLA CHŁOPCA 7 - 8 lat?

Polecane posty

Gość Mama 7-latka

Cześć, jestem mamą siedmiolatka. Mam propozycje, żebyście napisali w tym wątku, jakie książki czytacie swoim synom, którzy rozpoczęli naukę w szkole podstawowej. Moze możecie coś polecić. My z synem właśnie kończymy Harrego Pottera i trudno będzie wymyślić coś równie cikawego. Czekam na Wasze posty. Pozdrawiam.

Gość Kamasutra z obrazkami
:classic_cool: 🖐️

Gość Mama 7-latka
He, he

Gość a moze cos z tych starych
ale nie znaczy ze gorszych ;P jestem kobieta ale uwielbialam ksiazki wielsala wernica o przygodach na dzikim zachodzie ;) przeczytalam chyba wszystkie ktore napisal ;)

Gość mój syn 7 lat przeczytał
chłopów :classic_cool:

Gość Chłopy są dla idiotów
Mój 7latek przeczytał podręcznik akademicki do matematyki. Tylko szczeniak mi potem wymazał cały pokój w jakiś wzorach twierdząc, że jest o krok od odkrycia dowodu na istnienie teorii względności w 4 wymiarze :-O

Cykl opowiesci o Tomku autorstwa Alfreda Szklarskiego, pierwsza pozycja to chyba Tomek w krainie kangurow ( to taka odmiana Ani z Zielonego Wzgorza, tylko dla chlopcow). Dar Rzeki Fly- Maria Kruger ( zbior opowiadan i legend z roznych krajow- bardzo przyjemna ksiazeczka :) )

Gość gość
Może coś o detektywach? Mój Kuba (8 lat) uwielbiał wszystko co było z detektywami. Bardzo fajna książka to Kacper Niewypał (ma swoje biuro u mamy w szafie), albo Bolek i Lolek genialni detektywi Teraz detektywi odeszli trochę na bok, ale nadal lubi Bolka i Lolka (jest kilka części więc jest w czym wybierać). Polecam jeszcze Przygody Mikołajka bo to też niezły urwis i napewno spodoba się każdemu chłopcu.