Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bart17

WF = DRAMAT.

Polecane posty

Gość bart17

Mam pytanie. Czy lekarz rodzinny może dać zwolnienie z wf'u? I nie piszcie mi tylko, że krzywdze tym siebie czy cos podobnego. Bo wf w tych czasach jest po to żeby zorać psychike.

Gość a nie lepsza interwencja
w sprawie WFisty? Bo pewnie nie ty jedna przez niego/nią cierpisz.

Gość yrjue7
ale z góry na cały rok ci nie da :p wymyśl jakieś sciegno bolące :P 2mce zwolnienia i skierowanie do ortopedy :P moze da rade ze szkoła załatwić ze np zapiszesz sie na zajecia na basenie tance lub strzelnictwo i ci zalicza :P

Gość bhgn m
może wypisać, ale trudno takiego znaleźć. co za bzdura, moj lekarz na kazde moje zyczenie mi wypisywal :o

Gość bart17
Ogólnie to chodze na basen raz w tygodniu (samemu) i tańcze, tylko chodzi mi szczególnie o to dlatego, że dojeżdżam do szkoły daleko i wf to dla mnie strata czasu.

Gość haah
moje dziecko ledwo nóżka zaboli a juz zwolnienie ma na miesiac czy dwa :P wielki problem :P tylko potem grubasy rosna :P

Gość yrjue7
pogadaj w szkole z dyrekcja albo nauczycielem wf czy wychowawca niech cie p[oprze zeby ci basen i te tance zaliczyli na poczet lekcji :) w niektorych szkołach tak robią :)

Gość grrgrr
Pewnie masz taka samą walniętą wuefistkę jak ja kiedyś. Chociaż się starałam i ćwiczyłam na każdej lekcji dostawałam zawsze na koniec roku gorszą ocenę niz lalunie, które siedziały ciągle na ławce i na jednej lekcji nadrabiały sprawdziany z całego roku w dżinsach, sweterkach i skarpetkach, bo nie miały nawet butów sportowych na zmianę. A to tylko dlatego, ze byłam trochę przy kości. Ale dobrałam sie francy do dupy i miała przeze mnie przechlapane, he he

Gość Eeee tam zwolenienie
Weź blankiet z pieczątką lekarską zeskanuj, albo poszukaj w internecie (oczywiście w wysokiej rozdzielczości) i wydrukuj... Ja tak zrobiłem i potem nie ćwiczyłem przez 3 lata :classic_cool:

Gość bart17
nauczycielka to jest jeden wielki wykrzyknik i uczniowie tez. Ktoś w cos nie umie grac i potem jest szykanowany do konca szkoly ;/

Gość ja uwazam ze to skandal zeby
odpuszczac wf ( w koncu dla naszego zdrowia) z powodu jakiegos nauczyciela- dreczyciela ( jesli to jest powodem). Przez WF mialam w szkole kompleksy, nie umialam grac w kosza , skakac przez kozła, skakac w dal . W cywilizowanym swiecie licza sie na WFie checi i aktywnośc a nie wyniki, cwiczenia powinny byc dostosowane do wszystkich. O to bym walczyła, nie o zwolnienie.

Gość 233525323252
WF dla zdrowia? Wdychanie cuchnącego smrodu w szatni jest chyba nie za zdrowe.... I wychodzenie przepoconym w zimną pogodę też... Ja lubię ruch , ale nie WF!!

Gość oooooooj ja cie rozumiem
wiem co przechodzisz. Nie ciepriałam w-. Od szkły podstawowej. Jak widziałam kozła, skrzynie, materac itp to ... na samo wspomnienie mam wstręt. Od szkoły średniej po studia mialam zwolnienie. W sumie nawet nie zamierzone, przypadkiem jakoś tak wyszło, ze lekarz mi zaproponował. Zaczęło się od pójścia na basen w ramach zajęć - nie mogłam wchodzić do wody ze względu na chlor. A potem sam tak już zakombinował, żebym nie miała problemów z uwzględnieniem zwolnienia. Trafił mi się lekarz, który - jak przyznał - sam nie cierpiał w-fu w szkole. Twierdził, że to głupota (ale nie sam fakt cwiczenia itp, tylko kwestia organizacji tych zajęć w naszych szkołach - brak pryszniców - a jak były prysznice to za mało czasu na jego wzięcie _ przerwa trwa z reguły ok 10 min więc nie wybrazam sobie jak w tym czasie 25 osób z klasy miałoby czas sie ogarnąć, poza tym zajęcia gimnastyczne w środu dnia - a potem chodzi się takim spoconym, nieświeżym przez powiedzmy 5 kolejnych lekcji). Oczywiście dając mi zwolnienie lekarz zastrzegł, że mam sama znależc dla siebie jakiś rodziaj ćwiczeń, albo siłolwnia, areobik czy coś w tym stylu! Oczywiście ćwiczylam w domu,a jak :D:D:D:D

Gość Faktycznie to skandal
Przez 35 min (bo 10 zajmuje przebranie) 3 razy w tygodniu chłopak sobie nie pochodzi z piłką po boisku- vel poudaje że COŚ robi :-D Przestań się bulwersować, bo mówienie iż WF sprzyja zdrowiu, jest po prostu farsą i głupim sloganikiem... Żeby być zdrowym, trzeba przede wszystkim chcieć się ruszać. A te lekcyjki robią wszystko, aby człowiek zdemotywować do wszelkiej aktywności fizycznej

Gość to ze WF nie sprzyja zdrowiu
to kwestia zlej organizacji, nuczyciela, czesto zaplecza. Ale powinien sprzyjac i uniki w postaci zwolnien nic nie daja, raczej trzeba walczyc o zmiane systemu . Moje dzieci mialy WF w szkole za granica, swietny, ciekawe gry i cwiczenia takie, ze nawet najwieksza lamaga mogla sie czyms wykazac. I bez stopni za wyniki, tylko za aktywnosc. Czyli mozna. Na marginesie - w silowniach tez bywa potworny smrod, nie oszukujmy sie.

Gość bart17
jesteśmy w polsce, nie za granicą :)

Tylko kto chodzi do siłowni? Łyse pały chyba.... Ja chodziłam na konie i tae wkon do,a WF- u nie cierpaiłam... Wszyscy wiedzą, że rzecz leży w ogranizacji, tylko nie ma na to ani kasy ani chęci.

Gość jedz spij i trenuj zapasy
idz na WF bo bedziesz typowa kaleka jak jakieś 93% społeczenstwa wymyk lub zrobienie kilku pompek przewrót gimnastyczny do przodu to dla wieleu bariera nie do pokonania

Gość Niedawno szkończyłem Liceum
I z tego co pamiętam, największymi kalekami byli właśnie ci, co na WF uczęszczali... reszta brała zwolnienia lekarskie i po szkole miała zajęcia karate, siłownie, basen, tańca itp itd... Zresztą, co za idiotka stwierdziła, że na siłownie chodzą tylko dresy? Gratuluje ci moja droga wiedzy. WF w Polsce to porażka. Nie przyczynia się W ŻADEN SPOSÓB do poprawy zdolności fizycznej, a tylko wywołuje u człowieka kompleksy i frustracje.

Gość earhaerhrht
rodzinny to nie ale lekarz specjalista da ci na cały rok bez problemu

Niedowano skonczyłem liceum - zgadzam sie w całej pełni to , jak wygladaja lekcje wf - u w zaden sposób nie poprawia ogolnej sprawnosci fizycznej................. a jezeli wf ma komus zanizac srednią, to zwolnienie jest czymś oczywistym autorko - lekarz rodzinny moze wypisać zwolnienie na cały rok, np. popularne skrzywienie kręgosłupa, ale faktycznie nie kazdy jest chetny ............. najczesciej zaczna walic scieme, jaki to wf jest potrzebny dla zachowania dobrego zdrowia ktoś juz tutaj doradził znalezienie w internecie druku, na którym wypisywane sa zwolnienia, wystarczy wpisac chorobę i strzelic podpis................ i wystarczy, mozesz być pewna, nikt sie nie polapie, a spokoj masz gwarantowany naprawde nie warto sie meczyc