Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co dała sie zrobic w balona

pomocy z kompem

Polecane posty

mam problem z kompem. godzine dzienmnie z rana go załanczam a jak nie mi"pik" i nie zapala sie zielona lampka na ekranie to lipa.niedawno był wnaprawie zapłaciłam 200 zł za nowa karte graficzna a i tak on sie pipcy. nie wiem co robic nie mam juz cierpliwosci. jak byłam u tego co naprawiał go to mi powiedział ze tak sie od czasu do czasu robi. A to jest na okragło , komp musi chodzic cały dzien bo nie umiem go załaczyc . Pomózcie prosze.

Gość Piotrrrrr
Proponuję rozkręcić obudowę i wyjąć oraz włożyć bateryjkę na płycie głównej. Powinno pomóc ;)

Gość taa jasne
dalas sie zrobic w balona :) ilosc pikniec przy wlaczaniu ma znaczenie. kazda ilosc cos znaczy. Ile razy pika jednorazowo przy wlaczaniu?

Gość Piotrrrr
Piknięcia są różne w zależności jaki bios posiada.

Gość Piotrrrr
i spróbuj z tą baterią.

właśnie, ze nic nie pika.jak nie piknie to sie nie właczy i niekiedy po godzinie siedzie włanczam i wyłanczam aby pikło i sie załaczył

Gość taa jasne
http://active-comp.pl/bios.html opis i wykaz ilości piknięc w zaleznosci od posiadanego biosu. Autorko,musisz sie zorientowac jakiej firmy masz płyte główną, bedziesz wiedziala jaki bios a wtedy to juz z górki :)

Gość Piotrrrr
Jak bateria nie pomoże to przyczyn może być kilka. Jaką moc ma twój zasilacz?

nie mam zielonego pojęcia/. nic a nic sie na tym, nie znam

Gość taa jasne
moja dziewczyna miala podobny problem,wystarczylo wymienic zasilacz bo byl za slaby i nie zawsze przy wlaczaniu komputer reagował. jak potrafisz to wyjmij karte graficzną ze złącza i włóż jeszcze raz, ale troszke siły do tego użyj żeby nie bylo luzu i żeby sie dobrze stykało. Jak to nie pomoże, to być może bateria na płycie głównej,taka płaska i okrągła. wyjmij,odczekaj z minutke, włóż spowrotem. jak nie pomoze to pozostaje chyba wlasnie wymiana zasilacza na mocniejszy.

Gość gość...
moj komp od nowości, ale bardzo rzadko po włączeniu wydawał wysoki modulowany, ciągły dźwięk. Troche mnie to dziwiło, ale fachowiec powiedział, że to nic takiego. Po długim czasie pojawiły się nowe problemy z samym włączaniem. Jeśli nie było tego pojedynczego sygnału "pip", to już wiadome było, że się nie włączy i reset i od nowa. Z czasem włączał się coraz dłużej. W końcu wyszło na to, że ma uszkodzony zaslilacz. Wymiana 80 zł. i spokój.

dziekuje , jutro sprawdze:) bo jak znow go dzis nie załacze to mnie coś trafi:) jeszcze raz dziekuje za pomoc:)