Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

............+.............

***************BARKA*******************

Polecane posty

od marca czekam na spełnienie pełnej małej sprawy z urzędem, już dawno powinna się zakończyć, nie narzekam, bo gdyby skończyła się wcześniej, byłbym z ta osobą która już odeszła. dzięki temu Bóg pozwolił poznać mi Ciebie, jednakże by Cię zobaczyć muszę jeszcze poczekać na decyzję urzędu Mam nadzieje,że Ty jeszcze chwilkę poczekasz..

Miłość jest cierpliwością Noc każda porą świtu przechodzi w zaranie. Każda cierpliwość wielka uczucia oznaką i ciepła życzliwości. Chcę mieć miłość taką. Ta tylko jest prawdziwa, ta ze mną zostanie. W zarania świetle oczy widzą, jak wygląda. Uszy słuchają głosu, co dobry i tkliwy uczuciem poi duszę i sercu prawdziwy, bo wszystko dać gotowa, niczego nie żąda. Ta miłość to cierpliwość i serca czekanie na uśmiech Twój radosny i Twe ciepłe dłonie. Gorące pocałunki. A w sercu niech płonie i radość i życzliwość. I niech tak się stanie. a może ta osoba jeszcze powróci...czy była dla Ciebie kimś ważnym...:)

zanim odpisałam ....udzieliłes odpowiedzi....dzięki narazie nie mogę pisać....odezwę się później👄

kiedyś napisałem ,że byłem w swoim życiu tak naprawdę z 2 ma kobietami, Pierwsza miała na imię Grenlandia druga Antarktyda czy można tęsknić za zimą, gdy człowiek nagle znalazł się w sercu Afrykańskiej wiosny???

wiesz chyba rozumiem Ciebie, choć sam jednak boję się już "miłości" - a r nie "jej" tylko ufać i zaufać...nieważne cieszy mnie gdy widzę, iż są jeszcze ludzie, a nie osoby - jak wiesz o co chodzi...ale swoją drogą dla uśmiechu to lepiej nie popadać w skrajności z upiornego zimna, do skrajnego gorąca...hmm, po drodze leży Europa no ostatecznie możesz wybraż Maroko, albo RPA w Afryce;) no tyle tam się wydarzyło ponoć i Elza z afrykańskiego buszu i Staś i Nel:) :)... ale klimaty wiosenne w afryce są zbyt suche...no ale tu przez ze mnie przemawia miłośnik zwykłości i prostoty;) :)

aż za dobrze wiem...o czym mówisz... niestety za dobrze...kiedyś myślałem, że te "poetyckie" brednie (przepraszam za wyrażenie, ale specjalnie je użyłem w tym kontekście) o bólu ...bólu milości...to tylko przenośnia literacka...a jednak przekonałem się jak potrafi serce krwawić mocno gdy "ktoś" w nie dzidą podstępnie ciśnie i i ostrze mocno wyszarpywać zacznie...lecz z tą "blizną na sercu" powtarzam sobie słowa ks. J. Twardowskiego z wiersza który w noc wysłałem... "miłość ostatnia - to przeczucie piękna"

Wsłuchaj się w śpiew motyli Słyszysz? To pieśń o niespełnionym marzeniu O nieodwzajemnionej Miłości O niesłyszalnej nadzieii Symfonia barw i melodii Grana w naszych duszach Jest często zatracana Przez zdradę, rozpacz i zazdrość Odnajdujemy jej zalążki Gdy marzymy, kochamy, wierzymy Głośną do granic możliwości Słyszymy gdy tęsknimy, płaczemy z miłości A gdy serce ktoś złamie Symfonię najpiękniejszą i najwspanialszą Gra nam dusza ostatkami sił Niestety, kiedyś wszystko ucichnie I będzie przeraźliwie cicho Motyle poszarzeją, stracą kolory A symfonia przestanie brzmieć na wieki daję tylko znak,że żyję....:):):)już mnie nie ma nie mam czasu👄

gdzieś tam, Niczego co w życiu przeżyłem nie żałuję, za wszystkimi, którzy ode mnie odeszli, nie tęsknie nie płaczę także za dobrami materialnymi, które przepadły bo to wszystko czego jeszcze nie odebrałem od życia, czekało specjalnie na CIEBIE🌻👄

ideałem wiem, iż nie jestem...bo takowych nie ma wśrod ludzi - wyjątkiem zdają się jedynie te, które nam są przeznaczone przez naszego Przyjaciela czuwającego nad nami:)...a swoją droga przez pamięć dawnej miłości nie można nienienawidzieć...czuć tylko można żal...ale jak imć pan Michał zwykł mawiać Nic to...zresztą "Nie płacz w liście nie pisz że los ciebie kopnął nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno odetchnij popatrz spadają z obłoków małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia a od zwykłych rzeczy naucz się spokoju i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz" ks. J. Twardowski... ...a kto wie może juz nie raz mijaliśmy się z Tą którą przeznaczył mi nasz "Przyjaciel"...tylko poczekać i a sercu dać lekarstwa z czasu...by ją przywitało uśmiechem:)

Miłość i Wiara są dwoma wiosłami, za pomocą których możesz przepłynąć w swej łodzi przez niespokojną rzekę życia.

Gość CHASSE
Gniewkoo oo :) 🌻 wyglada na to że teraz i Tobie trzeba dopingować w odnalezieniu drugie połowy...

witaj Chasse...wiesz aż mi głupio...Gniewko biedny czekał do 3 rano aby Ci wysłac wiadomoć...to się nazywa poświęcenie:) naprawdę nam nie przeszadzacie.....piszcie o siebie kiedy macie na to ochotę...będzie nas więcej🌼 milego wieczorku:)

Gość CHASSE
Przeprasz za kłopot Gniewko prze miły i poswiecenie Twoje rumieńcem policzki mi barwi... jam nie godna adoracji Twoich o ile rzeczywiście konwersacje nasze takimi są. Być może pycha paskudna teraz przemówiła przeze mnie zainspirowana tym co koleżanka napisała...Przepraszam :( nie chciałam wodzić na pokuszenie. przepraszam:(

Maria Pawlikowska-Jasnorzewska Milczący kochanek Milczący kochanek jest jak ciemna rzeka, która, słowa unosząc, przepływa. Całując kochankę, milczy jak firmament, jak pilot w czasie wiraży. Kradnie jej pół szczęścia - i byłaby wiecznie ciekawa i nieszczęśliwa, gdyby nie to, że w mroku, niechcący, ramieniem łzę mu otarła z twarzy. http://www.youtube.com/watch?v=jErEBsMBJ5E Chasse to dla Ciebie 🌼