Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7oooooooo

proste włosy

Polecane posty

Gość 7oooooooo

szukam kosmetyku który sprawi ze moje włosy będą proste i lśniące ;-)

Gość kiri22kiri
Nie ma takiego kosmetyku. Sama mam włosy lekko kręcone, falowane, ale zawsze marzylam, aby byly zupelnie proste, zwlaszcza te kosmyki przy twarzy, ktore od wilgoci zwijaly mi się i "pierzyły", co powoduje fatalny efekt. I wypróbowalam już wszystkie specyfiki. Odzywki,szampony.. Jest taka seria Nivea w której jest szampon, odżywka i balsam do prostowania włosów. Wszystkie jedynie obciązają włosy i może lekko wygładzają, ale nie prostują. A już napewno jeśli jest brzydka pogoda. Kolejnym razem odłożyłam pieniądze i kupiłam serum do prostowania włosów Kadusa, w sklepie fryzjerskim. Dałam 60zł za małą buteleczkę, z której bierze się kilka kropli i nakłada na końcówki. Zasugerowalam się mamą mojej koleżanki, która używała tego kosmetyku i bardzo go chwaliła. Ale Ona ma proste włosy,tylko niekiedy jakiś kosmyk się lekko pofaluje, wiec tak naprawde nie bylo potrzeby stosowac czegokolwiek. Natomiast ja wyrzucilam pieniadze w błoto, bo mi nie pomaga w ogóle, wręcz szkodzi. Zostaje jedynie prostownica, ale znowu jej nie można używać codziennie, bo zostanie siano na głowie. Wiec lepiej się pogodzić z tym, co się ma.

Koleżanka wyżej ma racje. Pracowałam w sklepie kosmetycznym. Zam chyba ze sto specyfików "pomagającym" wyprostowac włosy. Jednak są one dobre do włosów mniej podatnych na pogodę tid...Ja sama mam włosy falowane i ciężko mi jest je poskromić...odpuściłam sobie, ewentualnie ide do fryzjera na prostowanie, niestety nakładaja tyle błyskotek na włosy, że na drugi dzień świecą się jak nasmarowane woskiem i trzeba myć-pieniądze w błoto... :( bez sensu...

Gość 7oooooooo
moja znajoma miała puszyste kręcone włosy a teraz ma idealnie proste i lśniące :P

ja tez niestety mam ten problem ale powiem ze ostatnio udalo mi sie skleic niezly nawet zestaw... -szampon-ms. potter(ta firme pamietam jeszcze jak mialam 6 7 lat jak moja mama uzywala i sa naprawde dobre za mala cene) kielki pszenicy i cos tam jeszcze,to jest do prostowania czy cos takiego -odzywka a dokladniej mowiac balsam do wlosow suchych i jak wyprostuje to sa naprawde fajne a jak wyjscie zeby naprawde byly nawilzone i np na imprezie sie nie spuszyly skrecily od tanca no i niestety lekkiego spocenia glowy to dodaje do tego troche jedwabiu w plynie no i jz po 2 tyg zauwazylam roznice

Gość 7oooooooo
stosowalam syoss i takie sobie ;d

nie wiem czy to coś pomoże ale ja np. ostatnio używam 1. szamponu Dove (granatowy) z tej serii therapy. 2. odżywki Panteene (zielona) wygładzającej włosy a dodatkowa rada. ostatnie płukanie włosów robię dość zimną wodą. Łuski włosów się wtedy zamykają i nie puszą tak - są bardziej oklapnięte.Ale ogólnie całe życie mam problem z włosami - z tym trzeba się pogodzić ;)

Gość abcc
kiedys bylam u fryzjera ii fryzjerka nalozyla mi takie cos na wlosy ze po wyprostowaniu prostownica byly idealnie proste dopoki dopoty nie umylam glowy ;d