Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synkaaa

co potrafią wasze 3 miesięczne niemowlaki?

Polecane posty

Gość mama synkaaa

mąż mi wciąz truje że powinien już sie przewracac na boki? prawda to?

Gość przewracanie na boki w wieku
hahahaha 4 miesiac jak skoczy to wtedy ja tez mam 3miesieczniaka :)

Gość dumna mamma snka adama
kupy robi i sika wysoko i jeszcze często płacze

Gość moj synek ma prawie 5 mies
i dopier od 2-3 tyg przekreca sie na boki a z brzuszka na plecy pare razy mu sie zdarzylo z plecow na brzuszek nie umie jeszcze reka mu przeszkadz nie moze sobie z nia poradzic:) mojej sieostry corka jak miala 7 mies nie przewracala sie na boki a o przewracaniu sie na brzuszek albo z brzuszka nie wspomne nie siedziala sama ale to byla wina mojej siostry bo dziecko tylko lezalo albo bylo na rekach i na pewno do 8 mies lezala na plasko w wozku caly czas a teraz ma11 mie i juz stawia 1 kroki kazde dziecko jest inne ale 3 mies to za wczesnie

Gość ma.
moja ma 2,5 m-ca. Przewraca się z brzucha na plecy i z boku na brzuch i plecy. tylko jak leży na plecach jest "unieruchomiona";) ale pewnie nie na zbyt długo.. każde dziecko rozwija się trochę inaczej. nie sugeruj się tabelkami i tym co gadają inni. Jak przyjdzie czas, to zacznie się przekręcać.

Gość ....................89
Mój Synuś ma 3 miechy i dopiero od niedawna przekręca się na boki ale na plecki ani na brzuszek nie umie jeszcze A powiedzcie jak śpią w nocy Wasze dzieci Często się budzą? Często jedzą? Marudzą? :)

moja mala cwaniara jak miala 2 miesiace zaczela przewracac sie z brzuszka na plecy ale jak pochwalilam sie pediatrze to dostalam zje... ze to za wczesnie i zeby jej nie pozwalac... ma rozkladac nózki na zabke i na brzuszku glowe podnosic :-)

Gość srać wreszczec
itp.:P

Rety, drogie mamy! Nie róbcie plebiscytu na to "Który niemowlak umie więcej?!". Dzieci rozwijają się w swoim własnym tempie, a książkowe etapy rozwoju sporadycznie dotyczą rzeczywistości:P Wi ęc śmieszny mnie zamartwianie się niektórych mam, w stylu: O rety, moje dziecko ma pół roku i nie raczkuje! Co teraz?!... Pozdrawiam normalne mamy i ich szczęśliwe dzieciaczki:)

P.S. Graminis- jeśli nie zmuszasz dziecka do wykonywania pewnych czynności, to ono także ma prawo robić coś we łąsnym tempie:P Więc nie rozumiem skąd zrypka od lekarza, przecież nie każesz małej chodzić:P No ale co racja, to racja- trzeba najpierw wyćwiczyć mniej zaawansowane techniki i funkcje, by przejść do następnych. Dlatego trzeba pilnować, by dziecko od razu nie chodziło, ale jak najwięcej raczkowało- ruchy naprzemienne rączek i nóżek sprzyjają rozwojowi obu półkul i koordynacji. To ważne, gdy maluch zacznie już chodzić, a także w późniejszym życiu:)