Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irewen

badanie nasienia

Polecane posty

Gość irewen

prosze o interpretacje!podchodze do IVC i bardzo niepodobaja mi sie wyniki mojego meza,chociacz doktor twierdzi ze jest ok.czy takie wyniki nie zagrazaja rowniez zdrowiu naszego przyszlego dzidziusia? WYGLAD PRAWIDLOWY; + NIEPRAWIDLOWY - OBJETOSC[ml] 1,5 LEPKOSC +++ CZAS UPLYNNIENIA [min] 35 pH 7,6 OGOLNY % RUCH 45 SZYBKA LINEARNA 10 WOLNA LINEARNA I NIELINEARNA 20 BRAK RUCHLIWOCI POSTEPOWJ 15 BRAK RUCH W OGOLE 55 LICZBA PLEMNIKOW ZYWYCH 51 AGLUTYNACJA - LICZBA PLEMNIKOW/ml 47.500.000/ml OGOLNA LICZBA PL. w EJAKULACIE 68.250.000 MORFOLOGIA PLEMNIKOW; prawidlowe 36% , duze 4% ,male 16% , stozkowate 2%, gruszkowate 28%,okragle 2%,amorficzne,4%,rozdwojone 6%,nieprawidlowe 12%,spermatogenezy 0%,eurocyty 0 w.p.w.,nablonkowe 0-1 w.p.w. ogolna liczba prawidlowych plemnikow 32% wynik HOS TESTU 50% POMOZCIE W PRZYSZLY TYG>IDE NA INVITROOO!!!!!!!

Gość adonissssssssssska
na oko to chyba trochę mało tych żywych plemników, idziesz na in vitro, macie badanie nasienia, a lekarz nie widział wyniku? trochę to dziwne

Gość irewen
oczywiscie lekarz widzial! stwirdzil ze sa dobre!moim okiem sa nie za bardzo,nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.czy o kase?