Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 m贸w.mi.dobrze

rzs?

Polecane posty

Go艣膰 m贸w.mi.dobrze

Witam, Mam 16 lat. Strasznie bola mnie stawy (kolana, nadgarstki,paliczki ostatnio tak偶e kostki) trwa to ju偶 do艣膰 d艂ugo.. nie moge ich zgina膰, przysiad okej ale nie moge sie podnie艣膰 sprawia mi to straszny b贸l, 艂api膮 mnie cz臋ste skurcze. Przy chodzeniu tak偶e odczuwam b贸l, o bieganiu nie m贸wie ( a musze na wf-ie). S膮 dni (ostatnio coraz cz臋艣ciej), 偶e le偶e i chce mi si臋 poprostu p艂aka膰 patrze na moje kolano a ono jest sine a miejscami czerwone, raczej bordowe i strasznie boli (nie musze nawet rusza膰).Moje d艂onie nie wygl膮daj膮 normalnie. Nie moge nosi膰 pier艣cionk贸w... mam takie kostki, i wiecznie sine na noc czerwone. I strasznie mi pstrykaj膮. Kolana tak偶e i nadkarski. Boje si臋 wizyty u lekarza... (mama uwa偶a, 偶e nie jest ona potrzebna, wi臋c nie wiem kiedy si臋 wybiore) mam dziwne uczucie..M贸j tata nie 偶yje mia艂 RZS (reumatoidalne zapalenie staw贸w) a to z tego co czyta艂am jest dziedziczne. Czy mo偶liwe 偶ebym w艂a艣nie to mia艂a czy jestem przewra偶liwiona? ; / czy mo偶e to co艣 innego?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Lepiej id藕 z tym do lekarza.Je艣li masz takie dolegliwo艣ci,to nie rozumiem Twojej mamy.Ju偶 dawno powinna z Tob膮 p贸j艣膰 do reumatologa.Ja ma rzs.Na razie bol膮 mnie tylko palce u r膮k.Chocia偶 w tej chwili mam to jako艣 zaleczone i dolegliwo艣ci s膮 niewielkie,ale odczuwalne.Na pocz膮tku b贸l by艂 koszmarny.Wszystko robi艂am niemal z p艂aczem.Najgorzej by艂o rano zanim stawy si臋 rozrusza艂y.Palce sztywne,spuchni臋te i w艂a艣ciwie nie do u偶ytku.Ta choroba jest dziedziczna,mia艂a j膮 moja babcia.I mam nadziej臋,偶e nigdy nie b臋de w takim stanie jak ona.Na razie jest w miar臋 dobrze,chocia偶 o tej porze roku dolegliwo艣ci si臋 nasilaj膮.Radz臋 Ci aby艣 jak najszybciej posz艂a do reumatologa.Odpowiednie leczenie mo偶e spowolnic rozw贸j choroby.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach