Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

5 tydzien ciazy

Polecane posty

Witam wszystkich ! ;) @ spoznia mi sie juz 4 dzien. robilam dwa testy ciazowe (roznego rodzaju) i oba wyszy negatywne. mam mdlosci. rano sa najgorsze, potem sa slabsze, ale jednak nie znikaja. czesto biegam do wc, bo siusiu mi sie chce. mam wzmozony apetyt (sama sie dziwie, ze tyle potradie zjesc) ;) mam bole podbrzusza, ale nie caly cza. przychodzi bol chwilke jest i znika. jestem caly czas senna. w nocy przewracam sie z boku na bok i spac nie moge, a w dzien wrecz odwrotnie. moglabym spac caly czas. szczegolnie spanie nachodzi mnie po poludniu. wiec gdy tylko moge robie sobie krotkie popoludniowe drzemki. caly czas wystepuje u mnie oczucie jakby bylo "mokro". do tego bole piersi ( nigdy mnie tak nie bolaly). zmiany nastroju tez mam. heh najgorzej cierpi na tym moj ukochany :) bo czesto bez przyczyny wydzieram sie na niego, ale to trwa krotka chwile, a potem jest juz ok. czy test mogl sie pomylic ? piszcie jak to u was bylo w 5 tc :) pozdrawiam

Gość klm911
5 tc to chyba za wczesnie na nudnosci. Moglas sobie wkręcic objawy. Psychologia autosugestii.

z wielu zrodel dowiedzialam sie, ze dolegliwosci zwiazane z nudnosciami pojawiaja sie 5-6 tygodnia ciazy. a poza tym kazda kobieta przechodzi ciaze indywidualnie.

Gość klm911
Spóźniający się okres - stres - zmiana wagi - zaburzenia hormonalne No i jak ma sie cisnienie na dziecko to czasami organzim takie psikusy robi ze sie spoznia okres tydzien - tak troche "na zlość". Nie wiem czemu tak jest.

no to nie ma nadzieji ze jestem w ciazy? dodam, ze staramy sie o dziecko.

Gość klm911
Oczywsicie ze jest nadzieja :) ja tylko podaje jakie sa jeszcze inne mozliwosci. 4 dni po terminie jednak test ciazowy powinien wyjsc bardzo wiarygodny.

Gość kwik
Jest nadzieja, mojej kolezance spózniał sie okres chyba tydzien, zaden test nie wskazywał ciąży, poszla do szpitala, miała miec robiony jakis zabieg, robili jej usg i sie okazalo, ze jest fasola;-)

Gość klm911
To zrób dzisiaj ponownie.

Gość ja ci 2 testy wyszły pozytywni
to jestes na 100% myslalam ze chcesz sie pochwalic a nie zpytasz :/

kim ma rację - zrób test (dostępny w każdej aptece bez recepty) i wszystko bedzie jasne :) Nie ma sensu dręczyć się przypuszczeniami. Zyczę powodzenia!

boje sie robic te testy. jesli znowu wyjdzie negatywny... ehh... chcialam isc w srode do ginekologa. moze w koncu tam sie wszystko wyjasni.. ale powiem wam, ze to dziwne, ze test sie myli. pisza ze nawet po tygodniu od zaplodnienia potrafi wykryc ciaze a tu po 2 dniach od spoznionej @ nic nie wykrylo ;/

U mnie 4 dni po terminie okresu była bardzo blada kreska, a juz 3 dni póxniej wyraźna, gruba. Poczekaj do jutra i spróbuj znów. Powodzenia :)

oby bylo tak jak mowsz spa_cja... martwie sie strasznie... chcialabym, zeby juz wszystko bylo jasne...

Gość xxxsxxx
Idz do lekarza albo zrob test jeszcze raz bo ci na kafe nikt ciązy nie stwierdzi! A to czy sie zdarzaja zaklamane testy? - tak zdarzaja sie w 2% przypadkow. Czy to duzo? Odpowiedz sobie sama.

Z testów polecam Pre Test, bo ten z dzidziusiem jest jednak malo czuły, moim zdaniem :)

Gość no nie wiem sama
Spóźnia Ci się 4 dzień a jesteś w 5-6 tygodniu ciąży? Jakim sposobem?

pojde w srode i napisze wam jak jest :) mam nadzieje, ze wszystko bedzie po mojej mysli. hmm a sa tu moze osoby, ktore sa w 5 mc ??

obliczalam na internetowym kalkulatorze. nie bylam jeszcze u lekarza wiec nie potwierdzil tego. to sa tylko moje przypusczenia

Z lekarzami tez bywa roznie, u mnie jedna lekarka widziała ciałko żółte, a druga w 2 m-cu uznała, że nie jestem w ciązy, dopiero USG wyjasniło wszystko. :) Ja miałam pewność, że jestem w ciązy dopiero w 8 tygodniu

aham, czyli, ze musze dlugo czekac by byc na 100 % pewna, ze jestem w ciazy... ehh... :( a mialas wszystkie objawy ?

Gość przyszła mama.................
Ja jestem obecnie w 5-6 tygodniu ciąży :) W czwartek idziemy na pierwsze usg :). Dowiedzieliśmy się z mężem w ubiegły czwartek jak zrobiłam test i wyszły 2 wyraźne krechy, w piątek dla pewności zrobiłam kolejny. Z dolegliwości to senność na razie tylko.

Gość klussseczka
ja tez tylko sennosc - zadnych nudnosci itp. nudnosci mialam duzo pozniej, a test mi wyszedl niewyrazny w dniu okresu a dwa dni pozniej juz wyrazny bez zadnych watpliwosci

A moze jednak zrobie jeszcze jeden test. Po 4 dniach no to juz raczej powinno wykryc ciaze. Gratuluje ci tak w ogole. Trzymam kciuki, by u Ciebie bylo wszystko ok. Ja ide w srode. Zobaczymy co to bedzie..

ja 7go okres powinnam miec. w normalnym przypadku to juz dzis by mi sie konczyl, wiec moze jak zrobie go jutro to test bedzie mogl wykryc ciaze? czy to ma cos wspolnego z testem ?

Gość przyszła mama.................
ja robiłam test w środku dnia bo nie moglam sie doczekac "jutra" i były 2 wyraźne kreski.

tez bym tak chciala. ostatnie dwa negatywne testy mnie troche podlamayly.. :(

Gość taka sama 2123
Witaj A-B-C mam bardzo podobny problem do Ciebie.Otóż dziś jest mój 40 dzień cyklu i miesiączki jak nie było tak nie ma, w tamtym miesiącu okres miałam 2, dziś jest 11 i nic... Robiłam test ok.9 dni temu (podaję na oko) i 1 kreska. Dziwi mnie fakt , że zawsze 2 tygodnie przed okresem piersi mnie bolały , a teraz nic... We środę chce iść do lekarza bo przeczuwam że okres szybko nie nadejdzie... To też byłby mój 4-5 tc

a ja robiłam dwa dni po terminie @ i tez w srodku dnia I wyszły takie dwie krechy , ze aż w oczy koliło:) I dzis to juz 24 tydzień ciąży. A skoro sie starasz to trzymam kciuki!