Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bratek_82

Zajęcia edukacyjne dla dzieci - mini kolonie

Polecane posty

Witam, mam takie pytanie - czy w Waszych miastach są takie szkoły, miniuniwersytety dla maluszków ok 5 lat w których zajęcia odbywają się nie tylko w budynkach, ale też na łonie natury, las, rynek itp. Zależy mi na tym, żeby usamodzielnić mojego brzdąca (6 lat) Czy są takie szkoły oferujące dodatkowe zajęcia edukacyjne + mini kolonie 2 dni np. wyjaz za miasto - na których dzieci obcują z naturą i usamodzielniają się (ścieląc sobie łóżeczko, myjąc sobie ząbki, zbierając kasztany, karmiąc ptaki itp.) Taki przedsmak długich kolonii. Wiem, że to jeszcze nie czas na takie długie samodzielne wyjazdy - gdzieś daleko. Dlatego pomyśłałam o czymś w rodzaju krótkiej dwudniowej wycieczki z zajęciami edukacyjnymi. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Ja nigdy o czyms takim nie słyszałam - sama byłabym ciekawa - jak coś takiego pojawiłoby się w moim mieście - mieszkam w Częstochowie. Mam 6 letnią Julię, też chetnie bym ją usamodzielniała. Taki wyjazd na dwa dni połączony z zajęciami np. kółko teatralne bądź kącik małego naukowca ;) byłby fajnym rozwiązaniem. A do tego spokojny weekend - bez całogodzinnego oglądania cartoon network - uff