Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiedys bylo inaczej

Syfy pomocy !!!

Polecane posty

Po wyciskaniu syfkow mam teraz straszne czerwone plamy :(( Jeszcze w 2 miejscach gdzie mialam syfki posmarowalam mascia i mi spalilo... mam dwie duze czerwone plamy :(( Nawet puder tego nie zatuszuje... Co mam zrobic by znikly???????

Gość maturka4
Mądry? Raczej na pewno nie Ty! Jak trzy dni masz rozjątrzone miejsca po krostkach, tzn że wdała się jakaś infekcja. Radze wizytę u lekarza

Gość oO.
jeżeli nie ma tam ropy, to TORMENTIOL

jaka znowu infekcja??? mam mniej czerwona nic 1go dnia ale dalej widoczne... wg mnie to jest normalne po wycisnieciu ... (za bardzo) i wiem ze jestem nie madra bo nastepnym razem wyciskac nie bede... bo teraz wygladam okropnie nie wychodze 2 dzien z domu:((

Gość zawodowa lekarka
cyjanek potasu lek na wszystko

Gość na przyszlosc
nie wyciskaj bo to tylko pogarsza stan skóry, ja jakiś tydzien temu poparzylam skore roztworem od dermatologa bo za długo przykładałam wacik (chciałam się pozbyć kilku krostek jak po ugryzieniu komara i swędziało cholernie ;/) i wynik byl taki, że buzia wyglądała gorzej niż przed zastosowaniem roztworu, byłam u dermatologa i ta zalecila mi przede wszystkim nawilżyć skórę twarzy, kupiłam skrem nawilżający do skóry wrażliwej i smarowałam się kilka razy dziennie, poza tym przerzuciłam się na mydełko naturalne z nanosrebrem, które poleciła mi pani doktor, i odziwo nie wysusza skóry takjak się spodziewałam. więc nawilżaj skórę i po kilku dniach przejdzie

Gość aile ile kosztuje mydło z
nanosrebrem, gdzie je można kupić i jaki krem nawilżający używałaś?

Gość na przyszłość
mydełko kupiłam w aptece za 4,85 zł. Tu masz stronkę możesz o nim poczytać http://www.mydelkonaturalne.com.pl/ wcześniej używałam, żelu oczyszczającego z vichy, ale to bydełko jest zdecydowanie lepsze, na początku byłam specyficznie nastawiona do mydełka, myślałam, że wysuszy mi cere i pewnie bedą po nim jakieś syfki wyskakiwać, że będzie wysyp ale tak się nie stało, skóra po nim jest gładziutka i co najważniejsze szybciej leczą się wypryski. Krem, kupiłam z Iwostinu krem nawizający hypoalergiczny, ale dermatolog powiedziałą, że może być obojetnie jaki byle był do cery wrażliwej, alergicznej

Gość a jak długo stosujesz
ten krem i mydło? cera jest lepsza? czy tylko nie jest gorsza?

Gość na przyszlosc
krem i mydło stosuję jakieś 8 dni, nic nowego mi nie wyskoczyło, stan skóry po sparzeniu ją roztworem był fatalny, skóra schodziła mi płatami, dermatolog powiedziała mi, że się łuszczę. Jak nałożyłam na twarz puder (używam mineralnego) to wyglądało to strzasnie , 3 dni nie byłam na uczelni, bo się wstydziłam wyjść z domu masakra :/ zostały mi jeszcze 3 takie małe kropeczki, ale teraz jak nałoże puder to prawie nic nie widać, narazie odstawiłąm roztwór i nawilżam skórę, bo te kosmetyki ( roztwór + vichy ) cholernie ją wysuszyły. lecze się tym mydełkiem i kremem

Gość dzięki za odp -
spróbuję tego, bo mi się strasznie długo goją rany po syfach, nawet tych niewyciskanych :-( nawet ślady po siniakach utrzymują mu się do miesiąca, może to jakaś choroba?

Gość na przyszlosc
hmm no to jedyne co Ci zostaje to wizyta u lekarza. Pewnie skieruje Cię na badania krwi itp. Zresztą wizyta na pewno nie zaszkodzi. pozdrawiam :)

Gość na przyszlosc
tak krem też kupiłam w aptece, jak pisałam stosuję jakieś 8 dni, zaraz po wizycie poszłam do apteki i kupiłam co mi poleciłam pani doktor, tak plamy zeszły, zostały tylko takie małe kropeczki, skóra była mocno przesuszona i poparzona tym roztworem

Gość na przyszlosc
kiedys było inaczej, nie twierdzę, że za 8 dni dopiero Ci znikną te plamy, to zależy od tego jak bardzo sparzyłaś skórę, no i od jej ogólnej kondycji, jak szybko się ona regeneruje. A jaką maścią smarowałaś, jęsli mozna zapytać?

Gość na przyszlosc
po tym jak Ci wyparzyło

Gość na przyszlosc
rozumiem, a która maść spowodowała, że Ci spaliło? bo napisałaś tak w pierwszym poście

ja najpierw wycisnelam pozniej smarowalam i chyba za czesto i za duzo bo chcialam by szybko zeszlo no wiec teraz wygladam jak wygladam ze mam z 6 plam czerwonych :( i nawet puder tego nie zatuszuje:( a ta masc ta kupilam za pare zl w aptece OXY 10

Gość na przyszlosc
kojarzę ten specyfik, dawno temu używała go moja siostra i rezultatów nie było. Ja też robię podobnie i myślę, im więcej i częściej tym lepiej, a rezultaty potem są tragiczne:/ u mnie puder tych czerwonych plam też nie zatuszował, jeszcze było łuszczenie więc buzia wyglądała feee :/ zaczerwienienie rozjaśnia dobrze również peeling enzymatyczny z Ziaji, ale nie na skórę spalona, ona musi po prostu dojść do siebie. Ewentualnie potem można robić 2 razy w tygodniu taki peeling, skóra się rozjaśnia i skórki znikają

Gość jak kupisz to mydło
to daj znać jakie efekty