Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka555

Czy panna młoda może nie mieć żadnej ozdoby na głowie?

Polecane posty

Mam krótkie włosy. Kupiłam ozdobny kwiat ale wydaje mi się zbyt przyciągający uwagę na moich czarnych włosach. Wszelkie małe są w postaci tzw kokówek (nijak przypiąć do moich włosów). Pomyślałam że może zwyczajnie bez niczego na głowie...?

pewnie ,że można przecież nikt ci nie zabroni.Ale ja na twoim miejscu próbowałabym jednak coś znaleźć na włoski:) chyba że ci się tak podoba

Chciałabym coś delikatnego dopiąć. Ale szczerze mówiąc czasu mam bardzo mało (2 tyg) a i pomysłów też brak gdzie można dostać ładne cudeńko (obeszłam większość salonów ślubnych i pare sklepów ze spinkami i innymi takimi..). Ale jeśli nie znajdę to pójdę "goła". Mam nadzieję że nie będzie to "niefortunnie" wyglądać... Stąd moje zapytanie było...

Gość facio oo facio
dobrze ze choc sukienke włozysz to cie z panem młodym nie pomyla :p co to za pomysły obcinać włosy to takie niekobiece :P

Gość nie jestem stylistką
A nie pomyślałaś o skromnej opasce (dopasowanej do koloru sukni/bukietu, ewentualnie metalowej ze strasami), albo o spineczce/wsuwce z kilkoma połyskującymi kamyczkami nad jednym uchem??? nieduże, dyskretne, a ładnie rozjaśni lekko spojrzenie i buzię. Inna opcja to woalka lekko zsunięta na oczy - może być "sama", czyli tylko siateczka przypięta do głowy. Pięknie i niebanalnie. Kawałeczek woalkowej siateczki bez problemu dostaniesz w sklepie z kapeluszami. Inna opcja - widziałam ostatnie dziewczynę, która lekko napuszoną fryzurę a'la lata 60-te obwiązała szeroką wstęgą uszytą z tego samego materiału co suknia. Końce wstęgi swobodnie opadały na plecy. Bardzo ciekawa i nieoklepana wersja :)

Gość rewewrtwrwtr
Gość nie jestem stylistką
Trzecia z woalek jest prześliczna - bez żadnych dodatkowych ozdóbek czy kwiotków, prosta, elegancka :) i bardzo łatwa do wpięcia we włosy :)

Gość m-ładna dama
ja szukałam też ozdoby do włosów.. trudno znaleźć coś fajnego.. aż wreszcie na ślubowisku znalazłam ozdobę do włosów z kryształków. mszycy mówili, że w tym dniu wyglądałam cudnie..:):)

A może kwiat... żywy, odpowiednio przygotowany na pewno wytrzyma, a dodaje uroku. Tylko musiałby pasować do bukietu i wtedy stanowiłoby to ładna całość:)

Jeśłi chcesz łamać wszelkie konwenanse to czemu nie, ale welon to tradycja. Moim zdaniem to bardzo ważny element ślubu, potem oczepiny itd. Czytałam troche przesądy ślubne po stronach ślubnych i np na slub-wesele.pl czy na supersluby.pl . Myślę, chociaż symboliczny, ale warto go mieć ;) Zawsze możesz,zamiast welonu wpleść kwiaty we włosy, to też jest rozwiązanie