Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecie moze jak zaradzic na

moje dziecko ugryzł pajak-ma opuchlizne i zaczerwienienie-nie mam wapna dla

Polecane posty

dzieci w domu co moge zrobic?

Gość jechac do apteki
możesz przyłożyć kwaśna wodę, ale pewnie też nie masz więc białko jajka kurzego. obserwuj jak to zacznie ropieć albo opuchlizna się powiększy, cokolwiek zacznie się dziać to szpital!

posmarowalam mu pudrem w plynie

ma to od rana ma czerwone od drapania opuchlizna jest dosc spora jest to na stopie stanow ropnych brak

Gość madrze ze masz w domu
puder w plynie :)

mam płyn burowa

a gdzie mieszkasz, bo jesli w Australii, to lepiej idz do lekarza :classic_cool: a tak na powaznie, to lepiej niech to zobaczy lekarz jednak, bo z ugryzieniami pajeczakow nie ma zartow :classic_cool:

powaznie mam teraz na pogotowie jechac? nawet nie mam takiej mozliwosci co sie moze stac?

zadzwon na pogotowie i powiedz co sie stalo i jakie sa tego objawy. Powiedza Ci czy masz przyjechac czy nie.... Czy wiesz moze mniej wiecej jak wygladal ten pajak?

Gość no nie panikujcieeee
no jak pojedzie na pogotowie, to bedzie to sensacja dnia napewno :):):): normalny odczyn się zrobił, po ugryzieniu. Skoro od rana nic mu nie jest, to przejdzie. Puchnie mu to bo się drapie. Octem posmaruj, przekrojoną cebulą przyłóż, bądź natrzyj naktką pietruszki i bez paniki

Gość nie panikuj
ale spuchło od drapania. Zrób coś by nie drapal wiecej - np. przez sen. a wapno kup jutro i np. zyrtec czy cuś takiego

to nie panika to dmuchanie na zimne :classic_cool: mam nadzieje, ze wsio bedzie orajt, ale jesli dziecko jest alergikiem i jest uczulone na jad pajaka jak niektorzy sa uczuleni na ugryzienie pszczoly, to moze byc roznie. Ja bym jednak zadzwonila do jakiejs placowki medycznej i zasiegnela porady :classic_cool:

skoro ma to od rana i nic niepokojącego się nie dzieje to nie ma co panikować. gdyby był uczulony bądź pająk był jadowity, wystąpiłyby jakieś konkretne objawy typu gorączka, duszności, plamy na ciele, zawroty głowy itd. opuchlizna jest normalna po ugryzieniu tym bardziej, gdy dziecko drapie. jak ugryzie nas komar to też drapiemy i też puchnie a mimo to na izbę przyjęć nie jedziemy. btw. z tego, co mi wiadomo, w Polsce nie występują jadowite pająki;)

Gość a skad ten pajak menele

Gość to pająki gryza
nawet nie straszcie, ja mam arachnofobie na sam widok, a jakby tak jeszcze mial uzrec to wrrr;/ zwariowalabym!