Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta 2266

prosze pomozcie, nie daje sobie juz rady

Polecane posty

Gość marta 2266

Prosze was pomozcie mi, juz nie wiem co mam robic, nie moge tak dalej zyc.Chodzi o moja siostre, obydwie mieszkamy za granica, tzn ona mieszka bo ja tylko pracuje.Zwiazala sie z zonatym mezczyzna, ma z nim dziecko.Mieszkali jakis czas razem, teraz jest tak, ze on mieszka kilka dni z nia kilka dni z rodzina, jednym slowem prowadzi podwojne zycie.Ta sytuacja spowodowala u mojej siostry gleboka nerwice, ma ataki leku, dzwoni do mnie z placzem, ze sie zle czuje, ze boi sie, ze jej sie cos stanie itd.Ta sytuacja trwa juz od kilku miesiecy, ja mam taki charakter pracy, ze z siostra moge widywac sie zaledwie dwa razy w tygodniu, wiec mamy kontakt ciagly telefoniczny.Chodzi o to, ze ja juz nie wytrzymuje psychicznie, martwie sie ciagle o nia, ze cos jej sie stanie, ze cos sobie zrobi.Dostalam strasznej nerwicy, nie moge spac w nocy, kluje mnie w sercu, telepide mna, a ona ciagle do mnie dzwoni i placze.Mowilam jej, ze najlepsza sytuacja dla niej, to powrot do polski ale ona nie chce go zostawic, bo go kocha.Do psychiatry nie chce isc bo sie wstydzi, ja juz nie wiem co mam zrobic, wlasnie przed chwila znowu do mnie dzwonila z placzem, ze nie wrocil do domu i teraz ja sie zle czuje.

a ona nie wiedziala, ze pakuje sie w zwiazek z czlowiekiem, ktory ma juz rodzine? na wlasne zyczenie ma to co ma...

Gość bilirue
moze sprobuj uswiadomic siostrze jak jej sytuacja a przede wszystkim zachowanie wplywa na Twoje zycie i na stan Twoich nerwow. Jej miłosc (moim zdaniem) jest baaaaardzo ślepa. Niech wraca do Polski albo idzie do psychiatry a facetowi jak na niej zalezy to jej nie zostawi. Jesli jednak by do tego doszlo to mimo iz bedzie na miejscu to i tak ja zostawi. To boli ale nikogo nie zmusi sie do milosci. mnostwo ludzi sie rozstaje i w koncu dochodza do siebie. ale przede wszystkim musisz jej powiedziec jak Ty sie z tym czujesz, moze ona zaslepiona wlasnym nieszczesciem wogole nie zdaje sobie sprawy co Tobie robi swoim postepowaniem, dlatego jak najszybciej powinnas jej to uswiadomic zycze powodzenia