Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opryszczka

opryszczka - krew, ból etc.

Polecane posty

Gość opryszczka

Dopadła mnie opryszczka :O w okolicach narządów płciowych wyskoczyło mi z 15 pęcherzyków, w tym i przy odbycie :O jest masakra... sączy mi się z tego krew, boli niemiłosiernie. Jak chce mi się siku to do kibelka idę jak na ścięcie :O jestem ZAŁAMANA. Po jakim czasie to gówno zniknie? pomóżcie, bo nie wytrzymam :(

Gość opryszczka
nikt nigdy nie miał aż tak wielkiego wysypu? :O po jakim czasie to powinno zniknąć? od 2 dni mam te objawy, ile jeszcze będę musiała to znosić? :(

Gość opryszczka
no ludzie... :O

Gość opryszczka
dzięki wielkie za pomoc! :O jakbym dała temat o cyckach, foto wkleiła albo jakiś inny tego typu durny temat założyła, to od razu byście odpowiedzieli. Naprawdę jesteście na poziomie :O

Gość jakjakhjkajsh
idz z tym o lekarza a nie czekasz na zbawienie i tym bardziej pytasz na forum.... nikt tego nie widzial wiec nie za wiele moze poradzic. mozesz smarowqc to najrozneijszymi masciami ale to moze nie pomoc a tym bardziej ze mialas to wczesnej powinnas juz byc po konsultacji z lekarzem.

Gość opryszczka
no wlaśnie NIGDY wcześniej nie miałam czegoś takiego :O zero opryszczki, nic.. A teraz? Ja nie wiem co się stało. aa.. i jeszcze jedno. Dwa dni temu zaczęło mnie boleć, a wczoraj miałam 39 stopni gorączki. Jezu.. tak się boję :( naczytałam się o tym, że do mózgu może się to dostać :O ryczeć mi się chce do lekarza idę jutro. Ale ja nie zasnę z nerwów i bólu

Gość jakjakhjkajsh
mozesz byc uczulona na cos np. antybiotyki.... a moze masz tendencje do lapania oprychy??? no wiesz wychodzi ci czesto na ustach czy nosie. nie jestem lekarzem ale puki co trzymaj to dostc sterylnie i nie polecam ubierac spodni na dupsko:-) nie dopusc do odparzenia a do jutra przetrwasz jakos, jak bardzo boli to wez tabletke przeciwbolowa.

Gość jakjakhjkajsh
mozesz sprobowac posmarowac to sudokremem jesli dysponujesz ....zlagodzi to. ale nie kombinuj z mascia cynkowa. a nie masz tam gdzies apteki calodobowej w poblizu??? lec po jakas masc, oni ci tam doradza zeby tak nie bolalo

Gość opryszczka
dzięki wielkie za odpowiedź, chociaż jeden skłonny pomóc i doradzić :) nigdy nie miałam opryszczki ani na ustach, ani w nosie, ani tym bardziej na narządach płciowych. antybiotyków nie biorę ostatnie jakie przyjmowałam to 2 miesiące temu na anginę o higienę bardzo dbam.. teraz przecieram okolice intymne husteczkami specjalnymi i smaruję maścią clotrimazolum. a najgorsze jest w tym wszystkim to, że jutro rano mam dostać okres. I jak tu pójść normalnie do lekarza? :O pewnie będzie chciał mi wymaz zrobić, a ja co? okres będę miała. Tak więc będę musiała tampona zaaplikować. Chyba umrę z bólu. Już sam dotyk sprawia mi ogromny ból, a co dopiero wepchnięcie tam tampona :O a ta temperatura? miałam ponad 39.. głowa mnie bolała, ogólnie ledwo żyłam. Zbieg okoliczności czy jak? :O

Gość opryszczka
// chusteczkami

Gość jakjakhjkajsh
podwyzszona temp. to normalka przed okresem, chociaz ty mialas goraczke. pozostaje ci tylko modlic sie zebys z tym do lekarza zdarzyla przed.....:-) trzymam kciuki :-) i nie marwt sie juz, wszystko sie ladnie zagoi

Gość opryszczka
ale ja mam wrażenie, że nie tylko na wargach mi te pęcherzyki powstały... wydaje mi się, że również w pochwie są. Jak mam się tam smarować? Jak mam to pogodzić z okresem? Ryczeć mi się chce :(

Gość mufkaa
koniecznie do lekarza, opryszczka tam jest podobno niebezpieczna. szczerze wspólczuje, bo to wirus na cale zycie.

Gość jakjakhjkajsh
a na to pytanie to ci tylko lekarz odpowie. bo ja niegdy czegos takiego nie mialam.

Gość masz opryszczkę płciową
kto Cię tym syfem zaraził ? mam nadzieję że jesteś świadoma że ty do końca życia masz ten wirus i też zarażasz

Gość opryszczka
na pewno nie zdążę przed okresem... okres dostaję mega regularnie, wiem, że na pewno dostanę między 4 nad ranem a 9 rano. Zawsze tak mam. A do lekarza idę w południe :O

Gość jakjakhjkajsh
ejjj no nie straszcie dziewczyny bo sie tuttaj naczyta i jeszcze bardziej spanikuje. jesli to choroba to na pewno da sie to leczyc i zapobiegac ponownemu wystepowaniu. jeszcze nie wszystko stracone.

Gość opryszczka
tak, zdałam już sobie z tego sprawę poszperałam w necie plus wiedza jaką posiadałam na ten temat wiem czym to grozi w trakcie ciąży wiem że temperatura tak wysoka jest bardzo niebezpieczna (może być to wynikiem zakażenia również mózgu) już się naczytałam, już się załamałam :( Jest jedna osoba, która mogła mnie zarazić - mój chłopak. Jesteśmy długo ze sobą. Jemu od czasu do czasu wyskakiwało zimno na ustach. No i w końcu mi też wyskoczyło, ale na narządach płciowych :O

Gość jakjakhjkajsh
no to trudno pojedziesz jhak bedziesz milal okres... zdaje sobie sprawe ze to mega krepujace ale co chcesz to przeczekac ....????okres sie skonczy i dopiero pojdziesz??? to jest lekarz i nie takie rzeczy widzial zakladam. i nie polecam tamponow w takiej sytuacji

Gość jakjakhjkajsh
wiec juz wiesz kto ci zarazil..... a do szpitala nie dasz rady teraz skoczyc?????

Gość opryszczka
no wlaśnie... co radzicie zrobić? Założyć tampona po to, żeby krew nie przeszkadzała w trakcie badania, podczas pobierania wymazu no i ogólnie podczas oglądu czy jednak pozostać przy podpasce?

Gość jakjakhjkajsh
wszystko cie tam boli a ty myslisz ze tampona sobie zamontujesz???? ja rozumiem ze to bardziej higieniczne itd ale mozesz to jeszcze bardziej rozwalic!!!!

Gość opryszczka
masz na myśli na pogotowie? A przyjmą mnie tam? Co ja im powiem? Że przyjechałam szybko, bo mnie opryszczka dopadła? Wątpię, żeby się tym przejęli.. sama już nie wiem... :(

Gość opryszczka
okej.. pójdę w podpasce.. nawet sobie nie wyobrażacie jak to strasznie boli i wygląda. Jak spojrzałam w lustro, to aż się popłakałam :( pęcherz na pęcherzu dosłownie

Gość jesli masz 39 stopni
to nie jedziesz na pogotowie ale tam gdzie masz nocna opieke lekarska twoja przychodnia ma podpisana umowe na pewno z jakas inna i tam sa wizyty 24h na dobre, jest taki obowiazek a co do samej wizyty to nie zakladalabym tamponu poszla do lekarza, powiedziala co i jak i czy uwaza, ze lepiej z tamponem czy nie jesli cos to pojdziesz do lazienki i zalozysz swoja droga jesli to opryszczka to nie sadze by robil jakies wymazy...

http://www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/npl w twojej przychodni (nawet na drzwiach jesli jest zamkniete) musi byc adres "nocnej opieki lekarskiej" i tam powinas pojechac jesli masz goraczke, to naprawde zle wyglada i uwazasz, ze nie moze poczekac do rana

Gość ACDE
Nie urażaj tego żadnymi tamponami. Delikatnie, bo jeszcze gorzej rozwalisz. Współczuję. :( Sudokrem nie nadaje się na śluzówki. Możesz delikatnie (bardzo!) Zowiraxem posmarować. A do szpitala zadzwoń i normalnie zapytaj. Powiedz, że bardzo cierpisz i ze chcesz przyjść i czy możesz. Chyba Ci pomogą?

"A do szpitala zadzwoń i normalnie zapytaj." tylko do ktorego? w koncu nie kazdy szpital ma nocny dyzur ginekologiczny tam gdzie nie ma dyzuru czesto jest jeden lekarz na caly oddzial i normalnie spi raczej nie ma gdzie zadzwonic i spytac ja bym sie udala jednak do przychodni swiadczacej nocna opieke medyczna.... kazda przychodnia ma podany numer i adres gdzie nalezy w nocy jechac jesli ona jest zamknieta

Gość opryszczka
Nie robi się żadnych wymazów? Bo ja nie jestem zorientowana w tym temacie. Jestem przerażona :O tak się boję, że będzie mnie to męczyło przez całe życie. Chciałabym mieć dzieci i w ogóle. Ja wiem, że ludzie mają opryszczkę. Widzi się przecież czasami ludzi z zimnem na ustach. Ale nigdy przenigdy nie spodziewałam się, że aż tak tragicznie może przebiegać zakażenie narządów płciowych. Mój chłopak chyba nie do końca sobie zdaje sprawę z tego, co się dzieje.. To też mnie trochę dobija :(