Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opryszczka

opryszczka - krew, ból etc.

Polecane posty

Gość jesli masz 39 stopni
przepraszam ale jak pomoze polozenie sie na lozku w solarium jesli ma sie pecherze na wewnetrznych wargach sromowych i wejsciu do pochwy? bo przekracza to moje pojmowanie :D

Gość rozowa pizamka
poniewaz opryszczke ma nie tylko tam:/

to to solarium to ma byc na opryszczke na ustach czy jak? bo na usta to sa proste w stosowaniu i skuteczne miejscowe rzeczy :)

Gość rozowa opryszczka
ojj szkoda z toba gadac, jakas toche epa jestes, albo udajesz... a co do autorki sprobuj tego co pisalam, masci i solki, mi pomoglo

Jeśli to opryszczka w tak masakrycznej postaci to lekarz powinien przepisac Ci tabletki Heviran. Łyka się je 3 x dziennie przez ok. 3 miechy. Męczące ale powoduje zmniejszenie ilości wirusa opryszczki w organizmie. Mi pomogło.

" Proszę zrobić zdjęcie abym mógł ocenić czy potrzebna jest pani wizyta u lekarza" :D :D :D a co do tepoty to nie bede sie spierac bo nie warto, nie interesuje mnie dyskusja na takim poziomie

Gość a skąd Ty wiesz
że to opryszczka? Pewnie Twój chłopak z opryszczką na ustach całował Cię tam? Jeśli tak to dziękuj Bogu, to da się wyleczyć, gorzej jakby to był efekt HIVa. Zatem lekarz dermatolog obowiązkowy.

wcale nie musial miec opryszczki na ustach :D akurat ten wirus potrafi sie przenosic nawet gdy typowe "zimno" akurat nie wystepuje a skad wie? bo pierwszy raz w zyciu ma takze opryszczke na ustach, wiec szansa, ze to to samo jest spora wystarczylo przesledzic topik :) wtedy jasne by tez bylo,ze autorka juz dzis idzie/poszla do dermatologa a uwaga o HIV moim zdaniem zupelnie zbyteczna...

porównaj... > ludzie, dajcie spokoj, autorka bedzie dzis u dermatologa, wiec sie dowie co to... bez porownywania zdjec z netu ;)

Gość do przedmówcy
nie masz co się pienić, trochę oświaty ostrzegawczej się przyda. Skoro Ona pisze, że to brzydko wygląda, to mi osobiście pasuje na popularnego brodawczaka. Chciałbym się pomylić.

Gość marychna
Kłasć się w solarce z takimi atrakcjami w kroczu? Świetny pomysł - niech inne uzytkowniczki solarium też zaznają tej przyjemnosci

Gość do autorki...
napisz czy widok Twoich narządów płciowych jest podobny do załączonego wyżej zdjęcia brodawczaka.

marychna, tez o tym pomyslalam....ale ja widac tepa jestem ;) "skoro Ona pisze, że to brzydko wygląda, to mi osobiście pasuje na popularnego brodawczaka" sorki, a opryszczka to ladnie wyglada? albo inny infekcja bakteryjna czy alergiczna? chyba raczej kazda tego typu rzecz nie wyglada specjalnie ladnie...

Gość opryszczka
witam Was miałam wczoraj zajrzeć, ale nie dało rady, więc dzisiaj się Wam spowiadam :D Boże... to nie ten brodawczak :O jakbym zobaczyła coś takiego w lustrze to masakra by była. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje i że może tak cipuchna wyglądać, SZOK. Moja w porównaniu do tej, co jest na zdjęciu, wygląda bajecznie. Byłam u mojej Pani dermatolog-wenerolog. Oczywiście jak już wcześniej wspominałam, dostałam okres i zrobiłam tak jak polecaliście: założyłam podpaskę, wzięłam do torebki tampony. ale przy okazji wpadłam na genialny pomysł :D żeby tuż po prysznicu (a przed wizytą u lekarza) zrobić sobie zdjęcie cipuchny. Dwa zdjęcia cyknęłam. I poleciałam z tym zestawem do lekarza. Opowiedziałam wszystko po kolei od czego to się zaczęło. Najpierw myślałam, że to zapalenie pęcherza albo coś nie tak z cewką moczową, bo piekło mnie przy oddawaniu moczu. Kupiłam Urosept, ale w ogóle nie pomogło. Powiedziałam, że w sobotę miałam wysoką gorączkę, a w niedzielę spojrzałam w lustro i.. szok. Wspomniałam też o ustach (zresztą sama zauważyła), że tu też mi wyskoczyła opryszczka. Lekarka chciała mnie obejrzeć, ale ze względu na tą miesiączkę, stwierdziła że nie ma takiej konieczności. Dokładnie jej opisałam co się dzieje, jakie są objawy, że pierwszy raz mam opryszczkę i że dam sobie rękę uciąć, że to to świństwo. Zdjęć nie chciała oglądać, wystarczyło jej to, co powiedziałam. A powiedziałam baaardzo dokładnie. Przepisała mi następujące leki: - Azimycin -> jest to antybiotyk doustny, mam to połykać raz dziennie - Flumycon -> też raz dziennie mam łykać - Claritine -> j.w. - Neomycinum -> antybiotyk w areozolu do stosowania na zmiany skórne. Kazała mi kupić gaziki jałowe i spryskiwać je tym preparatem, po czym delikatnie dotykać rany. Ogólnie mam wrażenie, że to je wypala, bo aż "syczy" gdy dotykam rany. - Vratizolin -> do stosowania na usta - Tanno-Hermal Lotio -> najpierw na gazik jałowy, a następnie na ranki - Lacidofil -> żeby żołądek mi nie wysiadł ogólnie kobitka przyjęła strategię, że: - skoro ja non stop przeziębiona jestem i mam objawy grypy - skoro pojawiła mi się opryszczka i podczas miesiączki nie jestem w stanie aplikować tamponów, co z tym idzie, muszę używać podpasek (czyli chora skóra nie może normalnie oddychać) - skoro sączy mi się krew z ran czyli nie najlepiej ze mną i z "ochroną" przed wszelkimi paskudztwami, to po prostu dała mi cały zestaw i na opryszczkę, na grzyby, na drożdże jakieś. Powiedziała, że podczas występowania opryszczki trzeba dbać o higienę ponad normę, a ja niestety nie mam do końca takiej możliwości, bo akurat mam miesiączkę, co bardzo komplikuje. Dostałam Claritine ponieważ jest to lek przeciwalergiczny i może być taka sytuacja, że na coś jestem konkretnie uczulona i skutkiem tego jest osłabienie organizmu, co może posrednio wiązać się z takim wysypem. Od wczoraj łykam tabletki. Czy jakaś poprawa jest? Minimalna. Jedynie taka, że już nie przeżywam takich katuszy w toalecie. Ciut się uspokoiło, aczkolwiek nadal piecze i "pali". Z tym, że jest to do wytrzymania. yhh.. za tydzień mam kolejną wizytę u dermatologa. Wtedy będę już po miesiączce, więc na spokojnie lekarka będzie mogła mnie obejrzeć. Oczywiście zero seksu przez najbliższy czas, nic w ogóle, basta. W sumie nie musiała mi tego mówić, bo po pierwsze wiem o takich sprawach, a po drugie nie wyrobiłabym z bólu podczas seksu. uhh, trochę się rozpisałam :D

Gość mówmy mało lecz konkretnie
tylko masc clotrimazolum !! chyba z 2 zł a przechodzi migiem.

Gość opryszczka
clotrimazolum stosowałam przez dwa dni - zero poprawy, jedynie pogorszenie poza tym ktoś tu napisał na forum, że ta maść nie jest żadnym rozwiązaniem na wirus opryszczki

Gość opryszczka
a odnośnie solarium - prawie w ogóle nie chodzę na solarium (raz na kilka miesięcy mi się zdaży), więc teraz na pewno się nie wybiorę poza tym u mnie w solarium dokładnie czyszczą i odkażają łóżka i tuby po każdej klientce/każdym kliencie. a ponieważ lubię dmuchać na zimne, to sama przed i po skorzystaniu z solarium, czyszczę je tymi specyfikami (ponieważ w każdym pomieszczeniu są one dostępne)

" tylko masc clotrimazolum !! chyba z 2 zł a przechodzi migiem." jasne :p clotrimazol jest dobry na wiele rzeczy ale nie na wszystko :p "Ciut się uspokoiło, aczkolwiek nadal piecze i "pali"." doswiadczenie mam tylko z opryszczka na ustach...ale niestety to nie jest tak, ze jak zaczniesz leczyc to wszystko znika... niestety te "pecherzyki" , ktore juz sie zrobily, maja ten plyn w srodku i w ogole z czasem pekaja, robia sie male ranki, ktore potrafia krwawic... to niestety wszystko potrzebuje czasu by sie zagoic, wiec bolec to jeszcze troche bedzie :o grunt by przestalo sie "rozwijac", a zaczelo isc w strone gojenia :) trzyma jsie 🌼

Gość opryszczka
no najważniejsze, że ruszyło leczenie, bo bez niego byłaby kaplica :D dzięki wielkie za rady 🌼