Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metr w pasie

Ile cm w brzuchu miałyście pod koniec ciąży?

Polecane posty

Gość metr w pasie

Pytam szczupłe dziewczyny, te, które przed ciaza mialy do 70 cm.

Gość metr w pasie
A ile ważyło Twoje maleństwo?

Gość mama synka 14 miesięcy
Nie wiem ile dokładnie, ale na pewno ponad 100cm, a przed ciążą miałam 61 cm w talii. Brzuch miałam przeogromny.

Gość kwik
aż wstyd się przyznac, ale z tych 35 kilo, maleństwo tylko 3,5 kg ;-)

Gość przed ciaza
65cm, na koniec 105, teraz 61;) Przytyłam 13 kg, ale brzuch miałam ogrooomny;) radze trzymac sie tego, zeby za duzo nie przytyc, przy normalnej wadze 12-13 kg. potem blyskawicznie stracisz

Gość metr w pasie
Ja się martwie, bo mam 100 cm, a rodze za miesiac i nie wiem, czy małe nie bedzie małe :( Za tydzien mam USG i wówczas go zważą...

Nie martw się, bo wielkość brzucha niewiele ma wspólnego z wielkością dziecka;) Mój synek urodził się z wagą 3450g/55cm, a jak wspominałam mój brzuch był ogromny. Moja bratowa miała mniejszy brzuch, a urodziła synka 60cm/4kg. Moja mama nie miała brzucha praktycznie wcale, bo w jednej i drugiej ciąży przytyła zaledwie 7-8kg (całe życie bardzo szczupła), a ja i brat urodziliśmy się jak książkowe dzieciaki: 3200g/53 i 3500/55cm;)

Gość metr w pasie
Dziękuję, myslałam, że to koresponduje ze soba...Ja nie wiem, ile mialam w pasie przed ciaza, ale wazylam 55 kg. Brzuch mi szybko przyrosl, ale od 7 m-ca tak jakby stal w miejscu. Mam nadzieje, ze małe bedzie duze :)

Gość kwik
Dokładnie, nie martw sie...najwazniejsze zeby było zdrowe, a jak bedzie małe to szybko podrośnie;-) Mój ważył 3,5 i miał 53 cm, a teraz ma 5 miesiecy, wazy 10 kilo i ma 74 cm.

Gość to bez znaczenia
Z pierwszym idealne wymiary 100/100/100 .hihi i dziecko ważyło 2900 a przytyłam 26kg, druga ciąża to tylko 13 kg brzuch około 90 a dziecko ważyło 4100 . to nie ma znaczenia

Gość metr w pasie
Wow! 90 cm i 4100 ;) Dziekuję, uspokoiłyscie mnie :)🌼

Gość gość
ok, 100-105 cm, wogóle to u mnie sprawa wyglądała tak, że od ok. 25 tygodnia brzuch rósł mi 1cm tygodniowo:)przed ciążą miałam 67cm w pasie

Gość gość
a maluszek był malutki:) bo ważył 3120

Gość przed ciaza
hej hej, jak pisałam wyżej miałam 105cm, a dziecko wcale nie duże - książkowe własciwie 3450 i54 cm, więc nie martw się, wielkość brzucha nic nie mówi o wielkości dziecka:)

Gość kamilcia445
ja jestem w 35 tygodniu przed ciąża miałam ok 70 cm w pasie i wazylam 56 kg teraz mam równo 100 - przytyłam jak na razie 13 kg wg usg dziecko jest srednie - ani nie za duze ani nie za male - ale brzuch na pierwszy rzut oka mam malutki

No widzisz, kamilcia445 pisze, że ma 100cm w obwodzie brzucha, a brzuch nie wygląda na wielki. Mój miał tak stawiam ze 105 cm w dniu porodu, a wyglądał na przeogromy:O Wszystko chyba zależy od budowy ciała. Ja, jestem drobnej budowy (przez ciążą 50kg i 169cm wzrostu) i zapewne dlatego to wyglądało u mnie tak monstrualnie, że ciagle ktoś pytał mnie czy będą bliźniaki;)

Gość metr w pasie
Tak, mniej sie martwię, choć bardzo chciałabym, by małe miało przynajmniej 3200 :)

A czy lekarz coś sugerował? mówił, że dziecko może być małe?

Gość saleminka8
ja jestem kilka tygodni przed terminem i mma już 113 cm a 17 kg więcej :)

Gość metr w pasie
Nie, nic nie mowil, male w 30 tc wazylo prawie 2 kg

Gość saleminka8
do ostatniej wypowiedzi-ta strona to porażka to tylko jakieś normy,dzici nie rosną wg norm z ksiażek :P :) tylko własnym tempem

Oczywiście, że rosną swoim tempem i te normy są tylko orientacyjne. To chyba oczywiste. A skoro według tej średniej dziecko autorki i tak jest sporo cięższe to nie ma co się martwić;)

Gość metr w pasie
Dziekuję, mam nadzieję, że nadal bedzie tak rosło:) Dopiero pod koniec tygodnia je zwaze na USG...troszkę się martwie, jak to mama;) ale bardzo mnie uspokoiłaś🌼

Gość gość
Ja przed ciążą miałam 59 cm w pasie i waga 60 kg ja miałam ogromny brzuch największy w polsce. To była ciąża z jednym dzieckiem i był to brzuch okrągły a nie szpiczasty i wagai podskoczyła o 37 kg a w pasie miałam 164 cm w 8 miesiącu a przed porodem 46 kg i 176 w pasie mój mąż jak mnie zobaczył powiedział tak nie rośnij już po nie będę mógł spać z żoną. Jak urodziła miałam 20 lat.

Gość gość
Jestem w 6 miesiącu i mam ok.92cm w pasie,brzuch nieduży

Gość gość
Jestem w 28 tygodniu bliźniaczej, równe 100 w pasie (przedtem 65) i + 12 (przedtem 54)