Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleeeeSIEboje

Drugi poród!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość aleeeeSIEboje

temat już znany,ale ja chce znać najnowsze opinie. Za miesiąć z ogonkiem czeka mnie poród-drugi.Sama sobie sie dziwie ze sie zdecydowalam na drugie dziecko po takich przeżyciach.Rodziłam 15 godzin!!!!to było straszne i do dzisiaj to pamiętam.chcialabym zeby wypowiedzialy sie kobiety które rodziły pierwsze dziecko tez tak długo powyzej 10 godzin.Wiadomo ze poród ktory trwal 3 godziny to nie ma co porównywac to jakiego długiego męczącego porodu.

przyłączam sie do was,synka rodzilam w grudniu 2008 a teraz termin mam na maj 2010 synka rodzilam 4 godzinki,sama bez znieczulenia i tak mysle jak to bedzie tym razem,bylam zszywanan a teraz juz nie chcem tego!

Pierwsze dziecko: poród - 15 godzin, oxy, próznociąg - MASAKRRRA :-( Drugi poród 1,5 roku później : od pierwszych skurczy do porodu 5 godzin, 2 parte i maluch na świecie. Zero krzyku, cierpienia, poród z uśmiechem na twarzy. Tak to ja mogę rodzić co roku :-D Oczywiście żartowałam bo kolejnego malucha nie planuję ale życzę wam właśnie takiego porodu :-D

pierwsze 14 godz w końcu wywołany kroplówką. drugi 20 minut. lekarz na wizycie kontrolnej w dniu porodu uświadomił mnie że właśnie rodzę bo sama nic nie czułam.

czyli ta teoria ze drugi latwiejszy to prawda? a jak z nacicciem krocza? kurcze nie chcem aby znow mnie nacinali

Gość qqqrka.
pierwszy porod naturalny 10 godzin bez znieczulenia, bez oxytocyny, drugi taki sam tylko 14 godzin... :/

Gość taaja
pierwszy poród 20 h,teraz temin na styczeń. samego porodu sie nie boję,bo nie było aż tak źle,boje sie tylko nacinania,bo po pierwszym goiłam sie 2 lata :?

majoweczka09, ja przy pierwszym porodzie po oxy miałam przez większość porodu bóle krzyżowe. Drugi poród, zero krzyżowych :-D

ja pierwszy mialam 30 min...zastanawialam sie po co te baby sie tak drą drugi 23 godziny..myslalam ze przez okno wyskocze z boli :(

majóweczka i ja uczepiałam sie tej myśli, nie bałam sie drugiego porodu. Ale choc był 2 razy krótszy czasowo, to był 10 razy gorszy. chcemy trzecie dziecko, ale nie wiem czy zdecyduje się rodzic naturalnie.

Gość mój pierwszy poródd
od 7 rano do 3 w nocy :-/ tragedia, bóle krzyzowe straszne z 5h, 3 razy nacinali, trauma pozostala straszna, bałam sie drugiego, a ten byl szybki (4h) i w porównaniu z tamtym mało bolesny. bóle krzyzowe minimalne, skurcze bolały, ale był o niebo lepszy. pękł mi naskórek - 2 szwy.

pierwszy wywoływany oksy.w pietnastej godzinie mniewreszcie pochlastali bo chyba bym zeszła:O ból nie z tej ziemi,a pierwsze skurcze co ok 4 minuty:O w 10 godzinie tych kurewskich katuszy miałam rozwarcie 3/4 cm....brak słów!!!!!!!:O:O drugi poród też wywołany.stawiłam sie z walizką ,ale czułam już na izbie (na której siedziałam i siedziałam)ze co ok 15/20 min coś mnie trąca:) rozwarcie na 2 cm. 13,30 podłączyli mi oksy...14,00 odłączyli... o 15 już bolało..... 20,30 dostałam zastrzyk i poszłam na patologię -z mega bólami,ale według ktg malutkie:O:O kazali przyjsć na porodówkę gdyby bóle się nasiliły he he dobre to było:D 00:50 porodówka 1:35 urodziłam miałam przyjemność zaznać niesmowitych doznań z tytułu masażu szyjki.:O:O ale i tak dziękowałam za to położnej:D