Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po farbowaniu szampon czy nie

PANIENKI CZY JAK ZMYWACIE FARBĘ NAKLADACIE OD RAZU SZAMPON?

Polecane posty

Czy tylko płukacie włosy wodą i finito?

ja po splukaniu farby zawsze myje wlosy, bo mam wyczulony wech na smrod farb i czuje go jeszcze dlugo po farbowaniu a co dopeiro gdy sie wlosow nieumje zaraz po :o

rozumiem :) dziękuję za odpowiedź :* a myślisz, że jak ja tylko spłukuję i nakładam odżywkę dołączoną do farby to coś nie teges?

tzn co nie teges? ja zmywam farbe, myje wlosy szamponem, nakladam odzywke z farby. a wlosy i tak jada farba, chcoaiz teraz farbuje zmywalna do28myc :o

Gość niby tak pisze zeby
tylko dobrze wypłukać, ale ja tez zawsze myje szamponem

Gość MamZawszeeeRaccjee
nigdy nie myje wlosow po farbowaniu, bo ja wlasnie uwielbiam zapach na moich wlosach resztek farby oraz odzywki do farby dolaczonej:) Wszystko razem daje dla mnie zapach wyjscia od fryzjera:) Wiec po splukaniu farby nakladam tylko odzywke i splukuje ponownie:) Myje wlosy dopiero na drugi dzien:) Poza tym -szampon trochę spiera kolor farby - a tak zawsze mam o ten jeden dzien piekniejszy kolor dluzej:) I zawsze najpiekniejsze wlosy mam wlasnie w dzien farbowania, gdy jeszcze nie bylo 1 mycia wlosow:)

sorry ale jesli dla ciebie jest mily zapach farby to jestes dziwna, bo dla mnei to smrod nie do wytrzymania i czuje go jezcze i po 5 myciach :o

Gość MamZawszeeeRaccjee
Ellinka, nie pisz, ze jestem dziwna, tylko dlatego, ze lubię inne zapachy niż Ty:) trochę kultury. Ja nie pisze, że jesteś dziwna, bo nie lubisz zapachu splukanej farby pomieszanej z odzywką - ktora dla mnie daje zapach dobrej odzywki fryzjerskiej. Nie wiem ile masz lat, ale nazywanie kogos "dziwnym" bo lubi cos innego, w kwestiach, gdy to kwestia gustu jest dosc niedojrzałe, a wrecz niekulturalne:)

Gość MamZawszeeeRaccjee
tez mam obsesje na punkcie dobrego splukania farby oraz szamponu, natomiast ogladalam program, w ktorym pani powiedziała, ze nieco odzywki powinnismy zostawic na wlosach przy splukiwaniu. No, moze nie tyle zostawic, co wlasnie nie splukiwac az tak dokladnie;) Wiec tak robie;)

Gość do autorki tego tematu
po farbowaniu NIE należy myc włosów bo łuski są otwarte i farba sie wymywa. Należy spłukać i nałożyć odzywkę która zamyka łuski.